تدوین ۸ هزار روایت شفاهی در موسسه قصه پژوهی/رونمایی از ۱۷ جلد کتاب سیمرغ

خبرگزاری شبستان: معاون کانون پرورشی فکری از تأسیس موسسه قصه پژوهی و فهرست بندی ۸ هزار روایت شفاهی در این مرکز خبر داد و گفت: ۱۷ جلد کتاب سیمرغ در جشنواره بین المللی قصه گویی کرمانشاه رونمایی می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، محسن فضلی معاون فرهنگی کانون پرورشی فکری روز گذشته(27 بهمن)در کرمانشاه و در آیین افتتاحیه جشنواره بین المللی قصه گویی اظهار کرد: امروز شاهد یکی از بهترین رویدادهای فرهنگی کشور در حوزه کودک و نوجوان هستیم.

 

وی با قدردانی از برگزار کنندگان این جشنواره، ابراز کرد: برگزاری این جشنواره فرصتی برای انتقال تجربیات و وسعت بخشیدن به دامنه خدمتگزاری به بچه ها را برای ما فراهم ساخته است.

 

معاون کانون از ارسال یک هزار و 777 اثر به دبیرخانه این جشنواره خبر داد و گفت: جشنواره ها در کانون اهمیت ندارد نه به لحاظ اینکه جشنواره هستند بلکه به خاطر اینکه جریان ساز است و تلاش دارد که قدرت و بهره وری را در سازمان ما افزایش دهد.

 

جایگاه ممتاز جشنواره قصه گویی در کانون پرورشی فکری

 

فضلی، بیان کرد: جشنواره قصه گویی نسبت به سایر جشنواره های کانون در جایگاه ممتاز تری قرار دارد و هرسال برگزار می شود و به همین دلیل این جشنواره و موضوع آن در نهاد کاری کانون از ریشه و اعتبار خاصی برخوردار است.

 

وی با اشاره به برگزاری اولین دوره از جشنواره قصه گویی در سال 76 به میزبانی گیلان، خاطرنشان کرد: جشنواره های قصه گویی در واقع پاسخ به یک نیازی بود که در دورن سازمان احساس می شد.

 

این مقام مسئول در بیان تاریخچه ای از برگزاری این جشنواره، عنوان کرد: در سه سال اول، جشنواره تلاش می کرد خودش را تثبیت کند و آن حضور گسترده را ما از کتابخانه های خودمان هم شاهد نبودیم.

 

فضلی اظهار کرد: در ابتدای راه حضور تعدادی از استان ها پررنگ بود و تعدادی از قصه گویان به خود جرأت شرکت در جشنواره را می دادند.

 

وی، ادامه داد: در سال های بعد مراحل تکاملی در جشنواره دنبال شد و بخش های از جمله میهمانان ویژه و بخش آزاد در جشنواره پنجم الحاق شد.

 

معاون کانون، با اشاره به اضافه شدن بخش برگزیدگان برگزیدگان در ششمین دوره جشنواره، خاطرنشان کرد: از دوره هفتم جشنواره قصه گویی بخش های موضوعی که دارای جنبه های دینی و مذهبی، قرآنی، حماسی، حکایت های مولانا و سعدی بود در جشنواره گنجانده شد.

 

جشنواره از دوره دهم بین المللی شد

 

فضلی به اضافه شدن بخش میهمانان خارجی در دهمین دوره جشنواره اشاره و بیان کرد: جشنواره قصه گویی از این نقطه جنبه بین المللی گرفت که راه تجارب سایر ملل را به جشنواره خود بازکنیم.

 

وی افزوده شدن بخش مقالات و کارگاهی و تقویت بخش علمی را از دیگر ویژگی های بارز در این دوره برشمرد و گفت: این سیر تا جشنواره شانزدهم طی شد.

 

این مقام مسئول اظهار کرد: تلاش ما در کانون این است که جشنواره به تکرار نرسد و پویایی را در آن حفظ کنیم و در همین راستا در پژوهشی که به عمل آمد هشدار می داد که در بعضی از نقاط به تکرار رسیده یا کارآمدی ندارد.

فضلی، وقفه یکساله در برگزاری جشنواره هفدهم را در راستای ایجاد تدوینی جدید عنوان کرد و گفت: حذف داوری و جنبه های رقابتی از تفاوت هایی است که این جشنواره را از دوره های دیگر متمایز می کند.

 

وی اجرای قصه گویی در شرایط مساوی برای تمامی شرکت کنندگان و بروز تمام توانایی های قصه گو به دور از استرس های ارزیابی داوران را از مزیت های این دوره برشمرد و گفت: تماشاگران خود بهترین داوران هستند.

 

انجام بیش از ۷۰ هزار قصه گویی در کتابخانه های کانون

 

معاون فرهنگی کانون، با اشاره به محجوریت بسیاری از قصه گویان، گفت: در سال 92 بیش از 70 هزار قصه گویی در کتابخانه های کانون صورت گرفته است.

 

فضلی وجود 900 مرکز فرهنگی هنری کانون را شبکه ای گسترده برای تقویت قصه گویی در کشور دانست و عنوان کرد: نادیده گرفته شدن ظرفیت موجود در این مراکز و محجور ماندن قصه گویان توانمند فعال در آن یگی دیگر از نواقصی بود که دیده می شد.

 

وی غفلت از این بخش را به تعبیری نادیده گرفتن نیمی از فعالیت های جشنواره عنوان و خاطرنشان کرد: باید راه برای قصه گویان فعال در مراکز کانون هموار می شد که در همین راستا 19 نماینده کتابخانه ای از 19 استان کشور در این دوره تجلیل می شوند.

 

معاون کانون، ابراز امیدواری کرد: جشنواره هفدهم آغاز یکسری حرکت های جدید در جشنواره های قصه گویی کانون باشد.

 

تأسیس موسسه قصه پژوهی/خلاصه بندی ۸ هزار روایت شفاهی

 

فضلی این تغییرات را در راستای تقویت سه رکن اصلی جشنواره یعنی قصه، قصه گو و مخاطب آن برشمرد و ابراز کرد: تأسیس موسسه قصه پژوهی با فهرست بندی و خلاصه بندی بیش از 8 هزار روایت شفاهی از جمله این دستاوردهاست.

 

وی تصریح کرد: سعی ما بر ان است که این قصه ها در قالب 15 جلد کتاب تا تابستان سال آینده برای استفاده قصه گویان آماده شده و در اختیار آنان قرار بگیرد.

 

رونمایی از ۱۷ جلد کتاب سیمرغ در جشنواره هفدهم

 

سخنران مراسم، همچنین از رونمایی 17 جلد کتاب سیمرغ در این جشنواره خبر داد و گفت: تلاش کردیم منابع را در اختیار قصه گویان قرار دهیم اما به رکن مخاطب قصه پرداخته نشده است.

 

فضلی، همراه کردن مخاطب با قصه گو را از اهداف این دوره برشمرد و تأکید کرد: اگر این سه ضلع قصه، قصه گو و مخاطب قصه تقویت و تکمیل شود شاهد یک اتفاق بسیار خوب در این حوزه خواهیم بود.

 

گفتنی است، جشنواره بین المللی قصه گویی از(27 تا 30 بهمن) به مدت چهار روز در کرمانشاه برگزار می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 440177

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha