ابراهیم مداحی بنا در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان در بیرجند با اشاره به فعالیت های مجمع تشخیص مصلحت نظام در حوزه "فرهنگ سازی" اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: برای تحقق فرهنگ سازی باید در گام اول، برداشت مشترکی بین افرادی که در این حوزه تاثیرگذار هستند، ایجاد کنیم.
وی «فرهنگ سازی و گفتمان سازی، جریان سازی و الگوسازی» را سه گام مهم در راستای تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ذکر کرد و ادامه داد: در راستای تحقق «فرهنگ سازی و گفتمان سازی» تاکنون به 31 استان کشور سفر کرده ایم و جلسات متعددی با استانداران، ائمه جمعه، فعالان اقتصادی، اساتید دانشگاهی و اصحاب رسانه داشته ایم.
رئیس کمیسیون چشم انداز و امور نخبگان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به برگزاری کارگاه علمی و آموزشی اقتصاد مقاومتی در استانها در راستای ایجاد فهم مشترک از اقتصاد مقاومتی افزود: این اقدامات برای عملی شدن سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، لازم است ولی کافی نیست.
وی جریان سازی را دومین گام در راستای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی ذکر کرد و اظهار داشت: این اقدام با تشکیل کارگروههایی در راستای تحقق عملی گام اول یعنی"فرهنگ سازی و گفتمان سازی" باید انجام شود؛ در این مرحله نباید به کلیات بسنده کنیم و اقتصاد مقاومتی باید بر اساس مولفه های هر استان، شهر و یا هر سازمان تعریف شود.
مداحی بنا بر تشکیل کارگروهها و یا شوراهایی زیر نظر استانداران و یا مدیران ارشد هر استان در مرحله "جریان سازی" تاکید کرد و گفت: در این کارگروهها باید سهم استان از 24 مولفه ای که در قالب سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، تعیین شود.
وی الگوسازی را سومین مرحله در اجرا و عملی شدن سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ذکر کرد و با بیان اینکه در این مرحله باید مدل عملیاتی ارائه دهیم، گفت: اگر در این مرحله مدل عملیاتی ارائه ندهیم، مباحث ما در حد نظر و ایده باقی می ماند و به سرانجام نمی رسد.
برخورد بیلبوردی با سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی نکنیم
رئیس دبیرخانه دائمی اقتصاد مقاومتی مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید از پرهیز برخوردهای بیلبوردی با سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: به عنوان مثال در سومین گام یعنی "الگوسازی" باید مدل عملی برای تحقق نقش مردم در اقتصاد و تولید، اقتصاد دانش بنیان و ... ارائه بدهیم.
وی با طرح این سوال ها که "آیا دانشگاه ماموریت محور شده اند؟ آیا برای نهادهای غیردولتی سهم و نقشی در تحقق این برنامه تعیین شده است ؟ و یا برای رفع مشکلات پیش روی تولید چه اقدام عملی انجام شده است؟"، گفت: به عنوان مثال در سومین گام یعنی "الگوسازی" باید مهمترین مشکل بخش تولید که "تامین سرمایه در گردش" است، برطرف شود.
وی با تاکید بر اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام شان اجرایی ندارد و تنها یک نهاد سیاستگذار است، ادامه داد: برای "جریان سازی" دولت باید پای کار بیاید و در حوزه الگوسازی و جریان سازی، تمامی ادارات و سازمانها را وارد میدان عمل بکند.
تشکیل 9 قرارگاه عملیاتی در کشور برای تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی
مداحی بنا در ادامه با اشاره به اقدامات مثبت بسیج سازندگی در استان خراسان جنوبی اظهار داشت: وارد کردن یک یا چند خانوار روستایی به فعالیت های اقتصادی در بخش های مختلف "دام، طیور، شیلات و ..." توسط بسیج سازندگی در خراسان جنوبی یک اقدام موفق و خوب در راستای عملی شدن سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است اما کافی نیست.
وی با بیان اینکه دولت باید در حوزه جریان سازی و الگوسازی کارنامه ارائه بدهد، گفت: در یک سال اول ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی موفق شده ایم کشور را به 9 منطقه تقسیم بندی کنیم و هر 3 یا 4 استان با توجه به شرایط اقلیمی، فرهنگی و ... در یک منطقه جای گرفته اند؛ یعنی در حال حاضر 9 قرارگاه عملیاتی در کشور برای تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی رهبر معظم انقلاب تشکیل شده است.
رئیس دبیرخانه دائمی اقتصاد مقاومتی مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: خراسان شمالی، جنوبی و رضوی یک منطقه محسوب می شوند که دکتر میرسلیم به عنوان مسئول این منطقه انتخاب شده است.
وی با اشاره به گذشت یک سال از ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب، گفت: هم اکنون از مرحله اول یعنی فرهنگ سازی و گفتمان سازی عبور کرده ایم و وارد مرحله جریان سازی و الگوسازی شده ایم.
قوانین دست و پاگیر از پیش روی تولید برداشته شود
وی با تاکید براینکه قوه مقننه باید قوانین دست و پاگیر پیش روی تولید را بردارد، ادامه داد: قوه مجریه نیز در این راستا باید اختیارات استانداران را افزایش دهد تا به عنوان مثال در استان خراسان جنوبی با تمام محرومیت، نماینده عالی دولت بتواند با اختیاراتی که دارد، منابع را مدیریت کند.
مداحی بنا اذعان کرد: استانداران باید راهبردهای اصلی هر استان را تعریف کنند و به طور دقیق مشخص کنند که نیاز استان در کدام یک از بخش های "صنعت، کشاورزی، خدمات و ..." است.
وی با اشاره به اسناد آمایشی هر استان، تاکید کرد: باید در هر استان کارگروههایی زیرنظر استاندار تشکیل شود و نقاط ضعف، قوت و تهدید با حضور اساتید دانشگاهی مشخص و همخوانی آن با راهبردهای استان های همجوار سنجیده شود.
وی به مشکل آب خراسان جنوبی اشاره کرد و با بیان اینکه، اگر آب نباشد به طور قطع کشاورزی را تحت تاثیر قرار می دهد، خاطرنشان کرد: در همین راستا باید به صنایع تبدیلی توجه ویژه ای شود.
رئیس کمیسیون چشم انداز و امور نخبگان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه خراسان جنوبی در بحث تولید تخم مرغ و طیور جایگاه ویژه ای در کشور دارد، بر لزوم توجه به این مهم در تدوین راهبردهای استانی تاکید کرد و گفت: در این راستا امکانات دولت و منابع بخش خصوصی باید برای تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی هماهنگ شود.
وی با بیان اینکه مردم خراسان جنوبی از دیرباز به عنوان مردمی متدین، اهل فرهنگ و علم و دانش در کشور مطرح بوده اند و شرایط سخت این منطقه، مردم استان را سخت کوش و مقاوم بار آورده است، خاطرنشان کرد: با نگاه به تاریخ، نکات مثبت فراوانی برای خراسان جنوبی مشاهده می شود ولی قابلیت های کم نظیر و بی نظیر استان باید تقویت شود.
مداحی بنا خطاب به مردم استان تاکید کرد: در کنار محرومیت های استان نباید منعفل بمانید و همچون همیشه باید تلاش کنید و مسئولان نیز باید تلاش بیشتری برای مردم این استان داشته باشند.
یادآور می شود؛ 30 بهمن ماه 1392 رهبر معظم انقلاب سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را به روسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند.
پایان پیام/
نظر شما