به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مرتضی روزبه پیش از ظهر امروز (29 بهمن) در یازدهمین همایش شهر و سیمای شهری و ششمین همایش ملی توسعه شهری که در سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان قزوین برگزار شد، بیان کرد: بعضی جلسات غصه ها را زیاد می کند زیرا یک زمانی فکر می کنیم مواردی را نمی دانیم و همایش می گذارند تا بدانیم.
وی ادامه داد: اما احساس می کنیم جلسات به تدریج تبدیل می شود به جلساتی که عالمان برای عالمان حرف می زنند و اندوخته های علمی را به رخ هم می کشند و هرچه هست در جلسه می ماند و بیرون خبری نیست و غصه ها زیاد می شود.
استاندار قزوین اضافه کرد: وقتی شخص ثالثی به این جلسات می نگرد، مشاهده می کند که از روی علم و عمد اینگونه عمل می کنیم، می گوید پس شکایت به کجا ببریم و از که بخواهیم برای ما چاره اندیشی کرده و رفع نقیصه کند و در واقع نقطه آغازین کار کجاست.
وی با طرح این سوال که شهر را با شهروند می خواهیم یا بدون شهروند افزود: در پاسخ به این سوال باید گفت که بدیهی است که شهر بدون شهروند معنا ندارد ولی ما در بسیاری از سیاست هایمان شهر را بی شهروند خواسته ایم و تعریف کرده ایم.
روزبه تصریح کرد: بدون تعارف خیلی جاها حتی شهروندان را مزاحم خود می دانیم، برای اجرای طرح ها و برنامه ها، اگر قائل به این موضوع باشیم که شهر با شهروند زیباست باید خیلی اتفاقات بیافتد و خیلی تغییر رویکردها را داشته باشیم.
وی اعلام کرد: اگر شهر زنده را قبول داریم باید علائم حیاتی آن مشخص باشد؛ البته حیات نیز مراتبی دارد زیرا انسانی که در آی سی یو بستری است نیز زنده است و کسی که سرحال و چابک است نیز زنده می گویم و حال ما سراغ کدام زنده را می گیریم، مهم است.
استاندار قزوین توضیح داد: شاید آنچه امروز در ذهن من و شما وجود دارد این است که می گوییم شهر را با شهروند می خواهیم و نمونه اش نیز این است که شهروندان مشارکت دارند و نمونه اش نیز انتخابات شوراها و یا اینکه شهرداری از شلوغ ترین مکان ها در مراجعات مردمی است.
وی گفت: حال سوال دیگری مطرح می شود که با فکر شهروندان کار داریم یا با جیب شان، آنها را می خواهیم تا دست مان در جیب آنها باشد و یا سازوکاری تعریف کردیم که با فکر شهروند ارتباط برقرار کرده و کار داشته باشیم.
روزبه تصریح کرد:ما به اقتصاد نفتی مبتلا شدیم و سازوکار نظام اجرایی از جمله شهرداری ها بر اساس اقتصاد نفتی شکل گرفته که این موضوع فقط با خود پول نیاورد بلکه فرهنگ و آموزش نیز آورد و انتهای این فکر نیز بدبینی به مردم است به ظوری که وقتی تاریخچه سازمان ها بررسی می شود، حوزه مشارکت مردمی یا در حد صفر بوده و یا کلیشه ای است.
وی اضافه کرد: اساس کار بر بدبینی به مردم طراحی شده زیرا برای ساده ترین مسائل مردم آنها را به دست انداز می اندازیم به طوری که مردم را خلاف کار می دانیم مگر خلاف آن ثابت شود زیرا وقتی می خواهند پروانه بگیرند باید عدم خلافی بیاورند و یا گواهینامه بگیرند باید گواهی عدم اعتیاد بیاورند.
استاندار قزوین تأکید کرد: با کارهای اینگونه نمی شود شعار دهیم، شهر با شهروند می خواهیم و نمی شود عینک بدبینی زد و شعار شهروندمداری بدهیم و این رسوبات تفکر قرن گذشته است.
وی اظهار کرد: اگر بپذیریم که شهر با شهروند زیباست و به وسیله شهروندان مدیریت شود و به شعور شهروندان احترام گذاشته می شود، باید پیش نیازهایی وجود داشته باشد که یکی از این پیش نیازها باور مدیران است که این حرف تا عمل بسیار فاصله دارد و ما این باور را در مسئولان نداریم زیرا اگر باور داشتیم اصل 44 قانونی اساسی که رهبری با تمام وجود به میدان آمدند تا بخش خصوصی را فعال کنیم، اینگونه نمی شد و از چاله بخش دولتی درنمی آمدیم و به چاه عمیق بخش دولتی بیفتیم.
روزبه افزود: ما خیلی جاها مردم را مزاحم خود می دانیم و این باور نیاز به تغییر فرهنگ و آموزش دارد و دومین موضوع در این حوره آشنا کردن مردم با جایگاه خود است که در این بحث نیز ضعیف هستیم.
وی ادامه داد: بالابردن حس خوب تعلق به شهر پیش نیاز دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد هر فرد باید به مازندرانی بودن، قزوینی بودن، اصفهانی بودن، ترک بودن، کرد بودن و آیین و لهجه اش افتخار کند و ایران تک تک شهرها، روستاها و انسان های این کشور است و حفظ هویت فرهنگی پارامتر مهم امنیت ملی و سرمایه اجتماعی است.
استاندار قزوین عنوان کرد: آموزش آیین و فرهنگ شهروندی نکته دیگری است که اهمیت دارد و ما با داشتن متعالی ترین آداب و آموزه های دینی در حوزه همسایگی در مجتمع های مسکونی دچار مشکل شدیم.
وی خاطر نشان کرد: آموزش ارتقا سطح مسئولیت پذیری شهروندی، احترام به فرهنگ و آداب و رسوم محله ای، جلوگیری از شهرسازی یکنواخت نیز از دیگر پیش نیازها است که باید مورد توجه قرار گیرد.
روزبه با تأکید بر لزوم توجه شهرداری به مشارکت شهروندان به دور از شعار و حرف های کلیشه ای یادآور شد: قدری از حرف های کلیشه ای و هنرپیشگی فاصله گرفته و با خود صادق باشیم و اگر می خواهیم شهروندان حضور داشته باشند، همه چیز ما باید متحول شود و در غیر این صورت این همایش ها و برنامه ها باید باشد.
پایان پیام/
نظر شما