اخلاق چه نسبتی با دین دارد؟

خبرگزاری شبستان: آیت الله مرتضی لنگرودی گفت: دین عبارت است از عقاید، احکام و اخلاق لذا اخلاق جزء دین است و اصول آن را باید از دین استخراج کرد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان،‌ آیت الله سیدمحمدحسین مرتضوی لنگرودی، از مجتهدین عظیم الشأن شیعه در درس اخلاق مدرسه علمیه حاج ابوالفتح که امروز 29 بهمن ماه 1393 در بیت ایشان برگزار شد، گفت: به دلیل افزایش شبهات نسبت به دین و ایجاد بحران اخلاقی در میان جوانان لازم است بحث عقاید بیشتر از اخلاق مورد بحث قرار گیرد.

 

وی ادامه داد: در پاسخ به این سوال که اخلاق چه نسبتی با دین دارد می توان از این حدیث پیامبر اسلام (ص) استفاده کرد؛ علم سه دسته است علم به عقاید، علم به احکام و علم به اخلاق و سایر علوم جزو فضل است.

 

استاد اخلاق حوزه با بیان اینکه اخلاق جزو دین است، خاطرنشان کرد: همانطور که عقاید و احکام را از دین بدست می آوریم اصول اخلاق را نیز باید از منابع دین استخراج کرد.

 

وی افزود: در اصول دین یعنی توحید، نبوت، معاد، امامت و عدالت نمی توان تقلید کرد اما مبتنی بر قرآن و سنت اهل بیت همچنان که پیامبر اسلام (ص) فرمودند باید اصول عقاید، احکام و اخلاق را استخراج نمود.

 

این مجتهد عظیم الشأن با اشاره به اینکه آنچه ائمه اطهار (ع) می فرمایند از پیامبر اسلام (ص) است، اظهار داشت: باید در عقاید و اخلاقیات از مرجع، تقلید کرد و اگر دسته ای از این اخلاقیات، احکام و عقاید از اخبار ضعیف نیز بدست آمده باشد باید به آن عمل کرد.

 

آیت الله مرتضوی لنگرودی با اشاره به اینکه اگر کسی در عمل به قرآن طبق کلام اهل بیت عمل نکند دچار تطبیق می شود، گفت: زیرا کلام خدا را طبق تفسیر بلکه مطابق آن که قبول دارد، عمل می کند و در چنین صورتی این شخص مانند یهودیانی می شود که کتاب خدا را حمل کرده اند.

 

وی ادامه داد: اخلاق صحیح همان حد وسط است همچنان که افراط در قوه شهویه منجر به شهوت رانی و تفریط در آن موجب خمود می شود.

 

مسئول مدرسه علمیه حاج ابوالفتح در پایان خاطرنشان کرد: دفاع شجاعانه امام حسین (ع) و اصحابش در کربلا نمونه ای از اقدام معتدلانه برای دفاع از اسلام است.

 

پایان پیام/

کد خبر 440561

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha