به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام یاسر ماهری پیش از ظهر امروز (30 بهمن) در کارگاه آموزشی مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد استان که در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: عالی ترین عنصرهایی که می تواند ممزوج شده و محصول دهد، فعالیت های فرهنگی است که در مساجد صورت می گیرد.
وی ادامه داد: یک فعالیت فرهنگی برای اینکه درست نتیجه دهد باید دو عنصر داشته باشد که نخستین عنصر، انگیزه رشد فردی است زیرا انسانی که برای رشد خود دغدغه دائمی ندارد، نمی تواند انگیزه رشد صحیح جامعه را داشته باشد.
استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: کسی می تواند فعالیت فرهنگی انجام دهد که بیش از دغدغه رشد دیگران، دغدغه رشد خود را داشته باشد و با وجود چنین انگیزه ای، فرایندی در وجود انسان طی می شود و انگیزه رشد دیگران نیز در وجود انسان پیدا می شود.
وی عنوان کرد: وقتی انگیزه رشد جامعه ریشه در انگیزه رشد فردی داشت نتیجه، فعالیت صحیح فرهنگی می شود.
حجت الاسلام ماهری با اشاره به عدم توقف در مسیر رشد افزود: مسیر تعالی بی نهایت است، کسانی که در این مسیر احساس کمال کنند، معلوم است که توقف کرده اند و کسی که راه طی نمی کند، نمی تواند راهبر باشد و بر اساس حدیثی از حضرت علی (ع) نیز بد است انسان به آنجایی که هست، بسنده کند.
وی توضیح داد: بزرگتر از مسجد، پتانسیل اجتماعی وجود ندارد و انقلاب ما نیز با مدیریت مساجد محقق شد و ادامه می یابد و هرچه مساجد ضربه ببینند، بدمه جامعه انقلاب سست می شود و متأسفانه ما در مساجد تفرقه داریم که علت این است که هر کدام از مسئولان در مساجد که می خواهند فعالیت کنند، دغدغه رشد خود را ندارند و فکر می کنند کامل بوده و دیگران باید از او تبعیت کنند.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: فعالیت فرهنگی توسط تشنگان رشد و تعالی صورت می گیرد و کسانی که احساس سیری می کنند، نمی توانند فعالیت فرهنگی صحیح داشته باشند.
وی با اشاره به مشکل جوانان امروز اظهار کرد: مشکل جوانان ما در عصر امروز اطلاعات دینی نیست و علت اینکه بعد از 36 سال آنچه در عرصه فرهنگ انتظار داریم محقق نشده و مساجد ما جذاب ترین مکان برای جوانان نیستند، این است که ما باید قبل از اینکه اطلاعات دینی دهیم، باید دغدغه اطلاعات دهیم یعنی قبل از یاد دادن نماز باید فرد را تشنه نماز کنیم و کسی می تواند تشنه کند که خود تشنه باشد.
حجت الاسلام ماهری با اشاره به اهمیت مطالعه برای مدیران کانون های مساجد افزود: مسئول کانون فرهنگی مسجد باید خود کتابخانه سیار باشد، مطالعه کرده و هزاران کتاب در ذهن داشته باشد و دغدغه رشد فردی اولین وظیفه اجتماعی مسئولان فرهنگی است و دغدغه رشد فردی بزرگترین کمبود جامعه فرهنگی ما است.
وی تأکید کرد: لازمه به دست آوردن تشنگی که دیگران را نیز تشنه کند این است که باید عبادت ما با معرفت باشد و معرفت مقدمه عبادت است و زمینه آن نیز مطالعه است بنابراین اولین و مهمترین وظیفه فعال فرهنگی باید مطالعه باشد و کتابخوانی باید در دستور کار قرار گیرد.
استاد حوزه و دانشگاه اعلام کرد: در سال گذشته متوسط مطالعه در کشور ما 2 دقیقه و 30 ثانیه بود در حالی که این رقم در کشور ترکیه 53 دقیقه بود و این یک فاجعه است و اینکه رهبری بر روی بحث مطالعه تأکید دارند زیرا مطالعه مانند اکسیژن نیاز است.
وی در ادامه چالش اصلی انقلاب ما را تقابل فرهنگ غربی و اسلامی دانست و بیان کرد: اگر مردم شیرینی سخن امامان، اهل بیت و ائمه را بچشند دیگر وایبر و فیسبوک چه کاره است، مسجد اگر فعال شود، ماهواره اگر به صورت زنده نیز در کشور ما فعالیت کند، کارساز نیست.
حجت الاسلام ماهری یادآور شد: لازم است گفتمان ها و نیازهای اساسی جامعه در مساجد مطرح شود.
پایان پیام/
نظر شما