به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، آیت الله عباس كعبی عضو جامعه مدرسین حوزه علیمه قم و نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، شامگاه (30 بهمن) در مراسم افتتاحيه مرحله کشوری نهمین جشنواره قرآنی مدهامتان که در حسینیه امام رضا(ع) اهواز برگزار شد گفت: در دين اسلام تداوم و تمدن و جهان شمولی اسلام مرهون معجزه جاويد اسلام يعنی همان تلاوت قرآن كريم است.
وی تصریح کرد: اگر شاخصه های تمدن بشری را برشماريم خواهيم ديد كه تمدن ها بر پايه شكل و با محتوای تو خالی است اما تمدن اسلامی بر پايه بيان و تلاوت قرآن آغاز شد و تداوم يافت و بازسازی خواهد شد.
نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: البته تمدن قرآنی بر پايه عقلانيت و معنويت، استحكام بنياد خانواده و مسئوليت پذيری اجتماعی است كه اين تعاليم ارزشمند در قرآن با تلاوت آغاز می شود.
وی با بیان اینکه نهضت اسلامی امام(ره) و انقلاب اسلامی با نهضت قرآن در مساجد و با محوريت تلاوت آغاز شد افزود: بازسازی جامعه بر پايه رشد جلسات قرآن و اهتمام به جامعه قرآنی می تواند تحول بنيادی در ايران اسلامی ايجاد كند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری به جامعه قرآنی اهتمام ويژه ای دارند و خود ايشان كانون مبارزات خود را در مسجد كرامت با محوريت قرآن آغاز كرد و تداوم بخشيد و حتی سه روز در هفته در مسجد كرامت برای استماع قرآن حاضر می شدند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علیمه قم با اشاره به اينكه قرآن فضای ورود می خواهد اذعان داشت: برای ورود به فضای قرآن كريم نكته نخست طهارت و پاكی است كه طهارت عقل، قلب و زندگی و عمل را در برمی گيرد.
وی شرط دوم ورود به فضای قرآن را ولايت الهی دانست و خاطر نشان كرد: قرآن بدون ولايت همان قرآنی است که بر سر نيزه معاويه بوده و داعش و تكفيری ها آن را تلاوت و به وسيله آن بر ضد قرآن عمل می كنند.
وی با بیان اینکه اين ها تباه كردن آميزه های قرآنی است كه ريشه آن دوری از ولايت الهی می باشد تاکید کرد: قرآن بيانگر تئوری و ولايت بيانگر بعد اجرايی اسلام است؛ قرآن بدون ولايت مانند نماز بدون وضو است و امامت مبنا و پايه اسلام پيشرو و تحول گراست.
آیت الله کعبی شرط سوم برای ورود به فضای قرآن را عمل به مفاهيم قرآنی دانست و اظهار کرد: اگر قرآن به جهاد دعوت كرد بايد مجاهد باشيم كه تفكيک ناپذيری علم و عمل را نشان می دهد.
وی با اشاره به اينكه نكته سوم اينكه قرآن می تواند سبک زندگی اسلامی را به عنوان سند ماندگار اسلامی ارائه دهد خاطر نشان کرد: بايد از قرآن سبک زندگي اسلامی را با همه آداب آن بياموزيم.
نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: تلاوت مقدمه فهم و فهم مقدمه به كار بستن است و به كار بستن يک كار بست پايه ای می خواهد كه ايمان است؛ ايمان هم از سنخ بحث و جدل نيست بلكه به عمق جان بايد نفوذ كند.
وی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی به تحولات شگرفی در سايه قرآن ايجاد شد اما هنوز به نقطه مطلوب نرسيده ايم افزود: بنده موافق ترجمه قرآن هستم اما گرايش به سمت ترجمه قرآن و ترجمه خوانی نبايد به مهجوريت قرآن بيانجامد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علیمه قم با تاکید بر اینکه خواندن ترجمه در كنار آيات برآن زيبنده است تصریح کرد: بايد جامعه را به فرهنگ قرآن سوق داد و مساجد پايگاه تحول در جامعه و مبنای ترويج فرهنگ قرآن كريم است.
پایان پیام/
نظر شما