ثبت نام کشاورزان در سامانه اینترنتی هدفمند خرید گندم ضروری است

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان کردستان، ثبت نام کشاورزان در سامانه اینترنتی هدفمند خرید گندم را ضروری عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، جمال صالحی، مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان کردستان، شب گذشته (16خرداد) در اولین جلسه ستاد خرید گندم مازاد برنیاز استان، اظهار داشت: کارخانه‌های آرد، سیلو، انبار هم دولتی و خصوصی آماده جمع‌آوری و خرید گندم از کشاورزان شده‌اند.


وی با بیان اینکه در حال حاضر 770 هزار تن ظرفیت خالی در استان وجود دارد، تصریح کرد: امسال 40 هزار تن به ظرفیت ذخیره‌سازی سال گذشته استان اضافه شده است.


صالحی اظهارداشت: قیمت خرید گندم بر اساس دو درصد افت مفید و یک درصد افت غیر مفید به ازای یک کیلوگرم 360تومان در نظر گرفته شده و به ازای هر درصد سن‌زدگی هم 10 تومان از قمیت هر کیلوگرم گندم کسر خواهد شد.


مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان کردستان با تاکید بر اینکه ثبت نام کشاورزان در سامانه خرید گندم ضروری است، افزود: محصول کشاورزانی که در سامانه اینترنتی هدفمند خرید گندم به نشانی www.nanegandom.irثبت نام نکرده باشند خریداری نمی‌شود.


صالحی تصریح کرد: کشاورزان باید در اسرع وقت برای فروش گندم خود به سامانه مذکور مراجعه کنند یا از طریق سامانه پیام کوتاه 300001518 با وارد کردن نام و نام‌خانوادگی خود اقدام کنند.


رئیس سازمان جهادکشاورزی کردستان نیز در این جلسه گفت: کل سطح زیر کشت گندم استان در سال زراعی 89-90، 544 هزار هکتار است که پیش بینی می‌شود میزان تولید محصول662 هزار تن باشد.


ابراهیم حسن نژاد تصریح کرد: سطح زیر کشت گندم دیم و آبی استان در سال زراعی جاری به ترتیب 508 هزار هکتار و 35هزار و 700 هکتار است.


وی به وضعیت آفت سن گندم در مزارع استان اشاره کرد و افزود: امسال به ازای هر لیتر سم پنج هزار تومان یارانه به کشاورزان استان داده شد تا به موقع کار سمپاشی مزار خود را انجام دهند.


رئیس سازمان جهادکشاورزی کردستان با تاکید بر اینکه امسال هیچ‌ نقطه روستایی در استان مشکل تهیه سموم مبارزه با سن را نداشتند، گفت: امسال برای اولین بار در سطح 205 هزار هکتار از اراضی گندم مبارزه با سن مادر انجام شد که بی سابقه بوده است.


حسن نژاد ادامه داد: در سال‌های گذشته بحث مبارزه با سن بسیار کم‌رنگ‌تر بود به‌طوری که در سال گذشته مبارزه با سن مادر در سطح 6 هزار هکتار از اراضی استان انجام شده بود.


وی خاطرنشان کرد: در مرحله سن مادر هیچ‌گونه خسارت ظاهری انجام نمی‌شود بلکه بعد از تغذیه این آفت شروع به تخم‌ریزی کرده و در مرحله پوره به گندم خسارت وارد می‌کند که هم اکنون مبارزه با پوره در استان در حال انجام است.


وی در ادامه افزود: 11 استان کشور از نظر شرایط اقلیمی شبیه به کردستان هستند که سن جزو افت بومی این استان‌ها است که با توجه به مبارزه‌ای که با سن گندم در استان انجام شده گندم کردستان از نظر کیفیت کم‌تر از استان‌های دیگر کشور نیست.


پایان پیام/

کد خبر 44090

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha