به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، کیش لاروش، مدیر دفتر منطقهای یونسکو در ایران امروز (2اسفند)در همایش چشم انداز توسعه پایدار شهری که در سالن شهید انصاری استانداری برگزارشد اظهار کرد: شهرستان رشت جایگاه بسیار قابل توجهای در بین شهرستانهای ایران اسلامی دارد.
وی با بیان اینکه امروزه جهانی شدن در حال سرعت گرفتن است گفت: در کنار جهانی شدن طبیعت و آب و هوا نیز در حال دگرگونی است و شرایط سختی و نا مطلوبی را در جهان ایجاد کرده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: نوآوری در رشد و فناوری بستگی به نحوه رفتار و یادگیری انسانها دارد.
لاروش اذعان کرد: در جهان اختلافات مذهبی، ارزشی و اعتقادی، چالشهای جدیدی ایجاد شده است که برخی از این اتفاقها ربطی به سیاست ندارد.
مدیر دفتر منطقهای یونسکو در ایران در ادامه گفت: ارتباطات در زمینه رشد و توسعه پایدار نقش به سزایی را ایفا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه سازمان یونسکو بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفته است افزود: کمک به استقرار صلح و امنیت در میان ملتها، علوم و فرهنگ به منظور افزایش احترام همگام با عدالت، حاکمیت قانون، حقوق بشر و آزادیهای
اساسی بدون توجه به تفاوتهای نژادی و غیره از اهداف سازمان یونسکو است.
لاروش به آموزش دختران و زنان اشاره و تصریح کرد: یکی دیگر از برنامههای یونسکو آموزش دختران و زنان است چرا که فرزندی که از یک زن باسواد و فرهنگی متولد میشود از سن پنج سالگی در بیشتر زمینهها میتواند موفق باشد.
این مقام مسئول به ظرفیت سازی یونسکو پرداخت و افزود: این سازمان از طریق آموزشهای فرهنگی و علمی که در کشورهای عضو یونسکو انجام میشود، تلاش میکند که توان علمی، فنی و انسانی آنها را برای مشارکت در زمینههای مختلف تقویت کند.
مدیر دفتر منطقهای یونسکو در ایران تصریح کرد: از سال 1968، برنامهریزیهای یونسکو بر مبنای انسان و زیست کره بود که از طریق این برنامه ریزی به حفاظت محیط زیست و ارتقاء علم و دانش انسان پرداخته شد که این خود گام نخست در راستای توسعه پایدار است.
مجید مخدوم، رئیس انجمن ارزیابی محیط زیست ایران و عضو کمیسون ملی انسان و کره مسکون در یونسکو در این همایش اظهار کرد: شناختن نیروی انسانی ماهر و غیر ماهر، شناسایی فناوری در استان گیلان، شناسایی ساختارهای زیر
بنایی و منابع مالی از جمله مواردی است که برای رسیدن به توسعه پایدار در گیلان باید توجه داشته باشید و این اطلاعات به صورت یک پایگاه داده در بیاید تا بتوانیم در روند پیشرفت موفق باشیم.
این مقام مسئول تصریح کرد: شناختن اقتصاد گیلان یکی دیگر از مواردی است که باید مدنظر باشد ۶۵ درصد اقتصاد گیلان بر مبنای سنتی بازاری میچرخد.
وی به اصل مواردی که باید در توسعه گیلان بدان توجه شود اشاره و اذعان کرد: شناختن توان محیطی اصل توسعه در گیلان است و در این زمینه نقشه راهی باید تدوین شود که تا کنون این نقشه در گیلان تهیه نشده است.
مخدوم خاطرنشان کرد: در حال حاضر نقشههای جغرافیای و برنامه آمار و اطلاعات در دو استان گلستان و قزوین تهیه شده است در گیلان نیز چنین نقشهای باید در راستای رسیدن به توسعه پایدار تدوین گردد.
پایان پیام/
نظر شما