فيلم كوتاه نسبت به فيلم سينمايي و بلند مهم‌تر است

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگي اجتماعي و گردشگري دبيرخانه شوراي هماهنگي مناطق آزاد كشور، با اشاره به تأثير ساخت فيلم كوتاه بر فيلم‌سازي سينمايي و بلند، عنوان كرد: فيلم كوتاه بسيار مهم‌تر از فيلم‌هاي سينمايي و بلند است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي انجمن سينماي جوانان ايران، حجت‌الاسلام محمدعلي زم، معاون فرهنگي اجتماعي و گردشگري دبيرخانه شوراي هماهنگي مناطق آزاد كشور، با اشاره به ارتباط فيلم‌سازان با مسئولان فرهنگي در ايام جشنواره‌ها، گفت: اول بايد ديد چه تفاوتي بين اين جشنواره‌ها وجود دارد. يك لايه اين است كه مي‌شود ارتباطي با سينماگران و مسئولان برقرار شود. اما هدف جشنواره اين نيست. جشنواره محفلي تخصصي، آموزشي و تجربي است و بايد كساني كه در حوزه توليد و نقد هستند دور هم جمع شوند و از اين فضا استفاده كنند.

 

وي ادامه داد: مي‌توان براي اين كاركرد تعريف درست كرد. مي‌توان گفت مثلاً در يك جشنواره ده روزه، يك نشست به مسئولان سينمايي و سينماگران اختصاص دارد و موضوع آن نيز بايد مشخص شود. اما اين‌ها را نبايد با يكديگر در يك ظرف ريخت. درجشنواره‌هاي هنري آن‌هم در سطح جوانان، ما بايد بيشتر از اين فرصت براي ارتقاء سطح دانايي و توانايي سينماگران استفاده كنيم.

 

حجت‌الاسلام زم، با اشاره به كارنامه كاري خود در حوزه هنري عنوان كرد: آنچه در كارنامه من به‌عنوان كار سينمايي وجود دارد، وابسته به يك نگرش و نگاه درست و دقيق به فيلم كوتاه بوده است. هيچ فيلم‌سازي در مجموعه من، بدون عبور از كار كوتاه نتوانسته به كار بلند دست پيدا كند. تمام نامداران عرصه امروز سينما، مجبور بودند براي رسيدن به سينماي حتي نيمه بلند،  از كار كوتاه عبور كنند. بايد كار كوتاه مستند و داستاني انجام مي‌دادند و بعد از آن به كار نيمه بلند ارتقا پيدا مي‌كردند كه در اين مرحله آثارشان بايد داراي امتيازي مي‌شد كه وارد كار بلند شود.

 

معاون فرهنگي اجتماعي و گردشگري دبيرخانه شوراي هماهنگي مناطق آزاد كشور، افزود: در ساخت فيلم بلند نيز كسي نمي‌گذاشت كه كارگردان به‌تنهايي وارد عرصه ساخت فيلم شود. يعني در كنارشان دستياري قرار مي‌داديم كه گاهي اين دستيار، استاد بود.

 

وي با اشاره به تأثير ساخت فيلم كوتاه بر فيلم‌سازي سينمايي و بلند، تأكيد كرد: فيلم كوتاه بسيار مهم‌تر از فيلم‌هاي سينمايي و بلند است. متأسفانه فيلم‌سازان امروزي مي‌خواهند از آن زود عبور كنند ؛ فكر مي‌كنيم همه بزرگي در فيلم بلند است. زماني كه گام در اين عرصه مي‌گذاريم (فيلم‌سازي بلند)، مي‌بينيم ما نيز جزيي از كارنامه ناموفق آن شديم.

 

حجت‌الاسلام زم، در پايان توضيح داد: ما اگر در فيلم كوتاه ماندگار شويم، مي‌توانيم آنجا را به يك مانايي و استواري تبديل كنيم. سينماگران ما خيلي زود عبور مي‌كنند و فكر مي‌كنند فيلم كوتاه، كاري بچه‌گانه است و بايد بگذرند. در شعر هم اين‌طور است. كار كوتاه بسيار خلاقانه‌تر و هنرمندانه‌تر است. كسي كه در سه دقيقه حرف‌هاي بزرگ مي‌زند باكسي كه در سي دقيقه حرف‌هاي بزرگ مي‌زند، قطعاً تفاوت دارد.

 

پایان پیام/

کد خبر 441503

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha