‌آنچه در نهمین جشنواره قرآنی مدهامتان گذشت

خبرگزاری شبستان: نهمین جشنواره قرآنی مدهامتان با معرفی برگزیدگان این دوره مسابقات و با سخنرانی دبیرستاد عالی کانون های مساجد و معاون قرآنی وزارت ارشاد به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مرحله کشوری نهمین جشنواره قرآنی "مدهامتان" از 30 بهمن ماه تا سوم اسفند در استان خوزستان برگزار شد. در مراسم اختتامیه جشنواره قرآنی مدهامتان،استان‌های خراسان رضوی، اصفهان و یزد به عنوان استان‌های برگزیده در اجرای جشنواره قرآنی«مدهامّتان» معرفی شدند.

مراسم افتتاحیه مرحله کشوری نهمین جشنواره قرآنی مدهامتان  با پیام وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی در حسینیه امام رضا(علیه السلام) آغاز شد و در این مراسم از خانواده شهید علی گازرپور از شهدای قرآنی خوزستان تجلیل شد.

در افتتاحیه جشنواره مدهامتان آیت الله عباس کعبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری و مرتضی طاهریان معاون فرهنگی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور سخنرانی کردند و همچنین گروه تواشیح سبطین اهواز به اجرای برنامه پرداختند.

 

قرآن، سند ماندگار سبک زندگی اسلامی

در مراسم افتتاحیه آیت الله کعبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت:در دين اسلام تداوم و تمدن و جهان شمولی اسلام مرهون معجزه جاويد اسلام يعنی همان تلاوت قرآن كريم است.

وی تصریح کرد: اگر شاخصه های تمدن بشری را برشماريم خواهيم ديد كه تمدن ها بر پايه شكل و با محتوای تو خالی است اما تمدن اسلامی بر پايه بيان و تلاوت قرآن آغاز شد و تداوم يافت و بازسازی خواهد شد.

نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: البته تمدن قرآنی بر پايه عقلانيت و معنويت، استحكام بنياد خانواده و مسئوليت پذيری اجتماعی است كه اين تعاليم ارزشمند در قرآن با تلاوت آغاز می شود.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری به جامعه قرآنی اهتمام ويژه ای دارند و خود ايشان كانون مبارزات خود را در مسجد كرامت با محوريت قرآن آغاز كرد و تداوم بخشيد و حتی سه روز در هفته در مسجد كرامت برای استماع قرآن حاضر می شدند.

 

نهضت قرآن آموزی با حضور اهالی مسجد شایسته تر دنبال می شود

 در این همایش، معاون فرهنگی ستاد عالی کانون های مساجد کشور مجموعه فعالیت های قرآنی کانون های مساجد را از فاخرترین و پرمخاطب ترین برنامه ها عنوان کرد و گفت: نهضت قرآن آموزی می تواند با حضور اهالی مسجد شایسته تر دنبال شود.

طاهریان خاطر نشان کرد: طرح تلاوت نور به لطف خداوند متعال با هدایت کانون های مساجد در 29 هزار مرکز برگزار می شود.

وی اذعان کرد: در هر جا و عرصه ای که مسجد و مسجدی ها ورود می کنند قطعا آن عرصه همراه با برکت بوده و اگر می خواهیم شاهد فراگیرتر شدن قرآن در لایه های مختلف باشیم و به‌دنبال تحقق مطالبات به‌حق مقام معظم رهبری در ارتباط با قرآن هستیم قطعاً عرصه‌ای که می‌تواند به این مهم بپردازد، مسجد و مسجدی‌ها هستند.

معاون فرهنگی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه افتخار ما این است که انقلاب ما انقلاب مساجد بوده و قطعا نهضت قرآن آموزی و توجه بیش از پیش به قرآن می تواند با حضور مسجدی ها شایسته تر دنبال شود، ابراز امیدواری کرد: خوزستان همانند سال های گذشته میزبان شایسته ای برای این رقابت ها باشد.

 

 مراسم اختتامیه با پیام آیت الله علوی گرگانی

سخنرانی حجت الاسلام سلیمانی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی کانون های مساجد کشور، سخنرانی آیت الله موسوی جزایری نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و امام جمعه اهواز و پخش کلیپ جشنواره مدهامتان، تقدیر از خادمان قرآنی استان خوزستان و اجرای منتخب بخش حفظ نهمین جشنواره مدهامتان، ابتهال خوانی سید کریم موسوی، قرائت بیانیه هیئت داوران توسط مهدی دغاغله و تقدیر از برگزیدگان این دوره از مسابقات از برنامه های مراسم اختتامیه است.

 

جشنواره مدهامتان نمونه ای از اظهار ارادت مساجد نسبت به قرآن است

حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی، مشاورز وزیر ارشاد و دیبر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در مراسم اختتامیه نهمین جشنواره قرآنی مدهامتان که در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، گفت: خوزستانی که این  روزها مشکلات فراوانی داشت اما به برکت برگزاری جشنواره قرآنی مدهامتان امروز شاهد بارش رحمت الهی در این استان هستیم که دل ها را شاد کرد.

وی با اشاره به اینکه امروز بر خوان نعمت قرآن نشستیم، تصریح کرد: در بین نعمت های الهی قرآن کریم و ولایت بالاترین نعمت ها هستند که قرآن در بین آنها جایگاه خاصی دارد تا آنجایی که از آن به عنوان ثقل اکبر یاد می شود.

وی با بیان اینکه ائمه اطهار(ع) نیز می فرمایند: اگر سخنی از ما شنیدید آن را با قرآن مقایسه کنید که اگر مطابقت داشت بپذیرید افزود: در تاریخ اسلام نیز پیامبر(ص) در جنگ ها پرچم را به دست کسی می داد که انس و آشنایی  او با قرآن بیشتر بود.

وی با اشاره به اینکه جشنواره مدهامتان نمونه ای از اظهار ارادت مساجد نسبت به قرآن است عنوان کرد: این جشنواره از سال 81 کلید خورد و امروز به این وسعت کشوری رسیده است؛ در این 9 دوره برگزاری این جشنواره شاهد حضور گسترده فعالان قرآنی بوده ایم.

دیبر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور خاطر نشان کرد: در این دوره از مسابقات مدهامتان 200 نفر از سراسر کشور در خوزستان حضور یافتند و رقابت کردند که امروز از 21 نفر آنها تجلیل می شود.

وی اذعان کرد: جشنواره مدهامتان حرکتی است که چند سالیست آغاز شده و باید استمرار یابد؛ آنچه برای قرآن در جمهوری اسلامی اتفاق افتاده اگر با پیش از انقلاب مقایسه کنیم حرکت زیبایی است اما در مقایسه با شان قرآن کریم کار کمی صورت گرفته است.

 

اگر تعلیم و تعلمی در خصوص قرآن صورت گیرد باید در مساجد باشد

حجت الاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، هم در مراسم اختتامیه نهمین جشنواره قرآنی مدهامتان که در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، گفت: آیات سوره الرحمن از زیباترین آیات قرآن کریم است و به همین دلیل این سوره را عروس قرآن می نامند اما متاسفانه از این سوره به خوبی استفاده نکرده ایم.

وی با بیان اینکه تمام این نظام هستی بر اساس حساب و کتاب است و تناقضی در آن نیست؛ تمام آسمان و زمین به سجده خدا می آیند، تصریح کرد: خدا هم آسمان را برافراشت و هم میزان را قرار داد که انسان طغیان نکند و میزان خداوند همان قرآن است.

وی افزود: در زمانی که بحث ترتیل شروع شده بود مرتل در کشور بسیار اندک بود اما به برکت راهنمایی بزرگان امروزه در مساجد کشور تعداد زیادی مرتل داریم که مردم را به پاکی دعوت می کنند و کتاب و حکمت را به مردم یاد می دهند که این امر از سنگر مساجد شروع شد

حجت الاسلام حشمتی، با اشاره به اینکه جایگاه اصلی قرآن در مساجد است و اگر بناست تعلیم و تعلمی در خصوص قرآن صورت گیرد باید در مساجد باشد، اضافه کرد: پس از نماز چیزی واجب تر از تعلیم و تفسیر قرآن وجود ندارد.

وی با بیان اینکه 60 هزار مسجد در کشور وجود دارد، عنوان کرد: باید محفل قرآنی داشته باشند اما به ندرت دارند و برخی مساجد نیز حتی نماز جماعت ندارند که این نقیصه با همت روحانیون و بزرگان باید رفع شود.

 

ارزش تلاوت و قرائت به تدبر در قرآن بستگی دارد

 حجت الاسلام سید ابوالحسن حسن زاده، امام جمعه موقت اهواز،در مراسم اختتامیه نهمین جشنواره قرآنی مدهامتان که در تالار مهتاب اهواز در حال برگزاری است، برگزاری این جلسات را افتخاری برای خوزستان دانست و گفت: ما در ارتباط با قرآن سه وظیفه را بر عهده داریم وظیفه نخست، تلاوت قرآن است که آیات و روایات بسیاری در این رابطه وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه وظیفه دوم تدبر در قرآن است و ارزش تلاوت و قرائت به این موضوع بستگی دارد، تصریح کرد: وظیفه سوم عمل به قرآن است؛ قرآن در همه عرصه ها و حوزه های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، روابط اجتماعی و زندگی و  خداوند در قرآن به ما راهکارها ارائه داده است.

وی با بیان اینکه عمل به قرآن سعادت دنیا و آخرت را برای همه ما به همراه دارد، افزود: تعداد قاریان ما در در قبل از انقلاب در کل کشور به 10 نفر هم نمی رسید و تلاوت و حفظ قرآن مربوط به برخی کشورها از جمله مصر بود ولی بعد از انقلاب این نقیصه برطرف شد و آنچه در ارتباط با قرآن مطرح بود در هر سه حوزه برطر

حجت الاسلام حسن زاده، معاونت قرآن وزارت ارشاد را یکی از جلوه های بسیار ارزشمند در ارتباط با قرآن دانست و اضافه کرد: ما باید در زمینه قرآن کریم بیشتر کار کنیم که خوشبختانه در بحث سیاست به خوبی از دستورات قرآن استفاده می شود ولی در زمینه اقتصاد و اخلاق با توجه به اینکه کارهای ارزشمندی صورت گرفته ولی باید بیشتر کار شود.

وی عنوان کرد: در اهواز به لطف خدا حوزه های علمیه با برکتی داریم و هیچ مسجدی بدون امام جماعت در این شهرستان وجود ندارد و یکی از کارهای خوبی در بیشتر مساجد انجام می شود طرح تلاوت نور و قرائت روزانه یک صفحه قران در میان دو نماز مغرب و عشا است.

وی اذعان داشت: از افتخاراتی که در خوزستان وجود دارد این است که خوزستان دین خود را به اسلام ادا کرده و امام خمینی(ره) نیز در این خصوص فرمایش ارزشمندی دارند، ما در این استان شهدای قرآنی بسیاری داریم از جمله شهید حسین علم الهدی که در دی ماه 59 در هویزه به شهادت رسید و این روز به نام روز شهدای دانشجو نامگذاری شده است.

وی با تقدیر از همه دست اندرکاران و شرکت کنندگان در این مسابقات قرآنی، بر اختصاص اعتباراتی بیشتر برای مساجد و کانون های مساجد از سوی وزارت ارشاد تاکید کرد و ادامه داد: آنچه از این اعتبارات هزینه می شود در جامعه بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

وی با تقدیر از همه دست اندرکاران و شرکت کنندگان در این مسابقات قرآنی، بر اختصاص اعتباراتی بیشتر برای مساجد و کانون های مساجد از سوی وزارت ارشاد تاکید کرد و ادامه داد: آنچه از این اعتبارات هزینه می شود در جامعه بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

 

بسیاری از مشکلات فرهنگی اجتماعی با تمسک به قرآن مرتفع می شود

فرج الله خبیر، معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان، هم در مراسم اختتامیه نهمین جشنواره قرآنی مدهامتان گفت: برگزاری این مسابقات در استان خوزستان می‌تواند برکات زیادی را به دنبال داشته باشد که نزول رحمت الهی از جمله این برکات است.

وی تصریح کرد: امسال در استان خوزستان از ابتدای سال میزبان چندین جشنواره و اجلاسیه مهم معنوی فرهنگی بوده‌ایم که اجلاس بین‌المللی پیرغلامان حسینی در مهرماه و اجلاسیه سراسری نماز در دی ماه از این موارد بوده است.

خبیر افزود: جشنواره قرآنی مدهامتان نیز دومین سال متوالی است که در خوزستان برگزار می‌شود و افتخار بزرگی برای این استان است؛ همچنین افتخار دیگر برای خوزستان که روز گذشته حاصل شد کسب مقام پایتخت کتاب کشور برای شهر اهواز است.

وی گفت: انتخاب شهر اهواز به عنوان پایتخت کتاب ایران این بود که ما بتوانیم این اتفاق فرهنگی مهمی را در استان خوزستان ایجاد کنیم و فرهنگ کتابخوانی بیشتر در بین مردم نفوذ کند و در مرحله بعد نیز شهر اهواز بتواند با سایر شهرهای دنیا در این زمینه رقابت کند.

وی ابراز امیدواری کرد: قرآن از تاقچه‌ها به متن آید و همه از آن استفاده درست بکنیم و اضافه کرد: قرآن همیشه توصیه می‌کند که عقل را به کار گیرید اگر به قرآن عمل شود بسیاری از مشکلاتی که در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی درگیر آن هستیم که ناشی از همین کم‌توجهی به قرآن است، از بین خواهند رفت و مراجعه به دادگستری‌ها و نزاع‌ها کمتر می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 441508

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha