به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، حجتالاسلام و المسلمين دكتر روحاني امشب (6 اسفند) در جمع طلاب و فضلاي حوزه علميه قم گفت: امشب يك شب بياد ماندني براي يك طلبه حوزه علميه خواهد بود، آن هم جمع طلاب و فضلا و محققين در مدرسه عاليه فيضيه، البته من هم در قم چند ماهي در اين مدرسه ساكن بودم.
وي گفت: مدرسه فيضيه در واقع از روز اول نهضت اسلامي در سال 41 مركزي بود براي نهضت و انقلاب در روز دوم فروردين سال 42 هم كه به مناسبت سالروز شهادت امام صادق(ع) مجلس بزرگي از سوي مرحوم برودجردي برگزار شده بود، شاهد حادثه بسيار تلخ و خونين بود.
رئيس جمهور بيان داشت: از سوم تا هفتم فروردين هر طلبه معمي به قم ميآمد كماندوها به او حمله ميكردند و چنين فضاي خفقاني وجود داشت.
دكتر روحاني گفت: مردم در آن روز كه امام دستگير شد چگونه حمايت كردند و در فرودين 43 كه آزاد شد چگونه استقبال كردند، پيوند روحانيت و دانشگاه از آن شب و استقبال دانشگاهيان از امام بود.
وي گفت: فيضيه تاريخ انقلاب ما است و حتي قبل از انقلاب هم فيضيه مركزيتي است براي حوزه علميه قم و بسيار خاطره از اين فيضيه دارم و خوشحالم كه امشب در محضر شما در اين مدرسه هستم.
رئيس جمهور گفت: دولت دو تقاضا از فضلا و علما دارد، نخست اينكه نظريه پردازي در مسائل مهم ديني اجتماعي، ديني سياسي، ديني بين المللي، ديني اقتصادي، ديني فرهنگي و.... در حوزه علميه قم است، دولت نه دنبال نظريه پردازي ديني است و نه كارش اين است.
وي گفت: دولت كارش برنامهريزي و اجراي قانون است و دولت كارش حمايت از حوزههاي علميه است با حفظ استقلال كامل از حوزهها و اگر حوزهها استقلال خود را از دست بدهند ديگر آن حوزه مورد نظر مردم نيست.
دكتر روحاني گفت: ما دنبال اين نيستم كه حوزهها دولتي شود، همانگونه كه حمايت از دولت براي ما مهم است نقد از دولت نيز براي ما مهم است. همه بايد نقد كنند و حوزه علميه قم بايد نقد كند، اين دولتي است كه تعلق به حوزه دارد.
وي گفت: من بزرگترين افتخارم اين است كه طلبه حوزه باشم و هيچ جا قم نميشود و هيچ فضايي دلنشينتر از آن حجره كوچك طلبگي و بحث و مباحثه نيست.
رئيس جمهور با تاكيد مجدد بر نظريه پردازي گفت: در دوران مشروطه آن نظريه ديني و علمي كه مشروطه را هدايت كرد و انقلاب مشروطه را انديشمندان بزرگي هدايت كردند و بعد از سالها به نظريهها نگاه ميشود بسيار درس آموز است.
دكتر روحاني با اشاره به نظريه مدرس گفت: همان نظريه شهيد مدرس بود كه موضوع قضاوت را حل كرد و به نظر من بعد از انقلاب نتوانستيم از آن نظريه به خوبي استفاده كنيم.
وي گفت: حوزه بايد نظريه پردازي كند، مرحوم مدرس آمد ايستاد و خواستار ترجمه كتابهاي خارجي شد و اين بسيار مهم بود و شخصيتي كه دروازه علوم را در آن زمان باز كرد.
رئيس جمهور تاكيد كرد: شما مسلط به كلام و فلسه و كلام و تاريخ هستيد و شما بايد نظريه پردازي كنيد و اين مسائل را حل و فصل كنيد و پاسخگو و نظريه بدهيد.
دكتر روحاني گفت: اسلام قادر است جامعه امروز را مديريت كند و بايد اين مسائل را شما بگوييد و اينكه اقتصاد اسلامي چيست؟ شما بايد آن را بگوييد.
وي بيان داشت: در خصوص بانكي ما نميتوانيم صادرات و واردات داشته باشيم بدون سيستم بانكداري بين المللي حال اگر اين سيستم بانكي مشكل دارد، بايد شما حل كنيد، الان المكاسب داريم اما المعادن و الاقتصاد و... ما كجاست؟
وی با اشاره به اتصال دولت با مردم گفت: اين اتصال از طرق مختلف قابل حل است اما هيچ كدام از طريق چهره به چهره رخ نميدهد و بايد مسائل توسط طلاب از طريق چهره به چهره بيان شود.
وي گفت: امروز اگر دولت ميخواهد با مردم در ارتباط باشد و اعتماد وجود داشته باشد، نياز به حوزه داريم، حوزه علميه و طلاب و فضلا و خطبا و منبريها بسيار تاثيرگذار هستند، حال مراجع كه جاي خود دارد و سخن و گفتار آنها و حمايت آنها بسيار مهم است.
رئيس جمهور بيان داشت: امروز ما شرايط سختي در دنيا داريم و ميبينيد كه به نام اسلام چه كار ميكنند و خيلي مهم است كه صداي اعتدال از ايران بايد برود مخصوصا بعد از تاييد و تاكيد مقام معظم رهبري خيلي مهم بود و بايد در اين زمينه طلاب و روحانيون كار كنند.
دكتر روحاني گفت: ما ميبينيم كه اين اتهامات كه ايران طرفدار خشونت است، اين اتهامات واهي بود اما در آن جو كاذب، بنده در سازمان ملل جهان عاري از خشونت را مطرح كردم و يك شرايطي پيش آمد كه حتي آن چهار كشوري كه گفتند چون ايران گفته راي ندهيم، بي تاثير بود و اينكه به نام ايران و به نام فردي كه از طلبه حوزه علميه قم اين پرچم را نظام اسلامي در دست بگيرد و اين طرح را بگوييد و به تصويب برسد يك شكست مفتضحانهاي بود كه آنها به ايران تهمت ميزدند.
وي گفت: امروز دنيايي است كه بايد همه را جذب كنيم و آن نامهاي كه مقام معظم رهبري نوشتند چقدر توانست در اين زمينه كارساز باشد كه بايد دقت داشته باشيم.
رئيس جمهور با اشاره به موضوع امر به معروف و نهي از منكر گفت: آيا نجات مردم از اين گرد و غبار و محبت كردن معروف هست يا نه، همه امر به معروف و نهي از منكر چند مصداق دين نيست اين مسائل روي چشم ما و دولت اين مصاديق را قبول دارد اما فقط اين نيست.
دكتر روحاني گفت: چرا از هزار مصداق فقط دو تاي آن را چسبيده و مابقي ديگر را فراموش كرديم و چه كسي بايد آن را بيان كند؟ جز حوزهها چه كسي ميتواند در اين راستا تلاش كند.
وي با اشاره به آمار 80 هزار نفري طلاب گفت: اين باعث افتخار است و دولت وظيفه خودش را احترام به حوزهها ميداند و اين وظيفه ماست و منتي بر كسي نداريم، در برابر مراجع تقليد هر نكتهاي كه مورد نظر ماست هيچ ترديد نداريم كه اگر ميگوييد از روي دلسوزي است و دولت بايد به علما احترام كند.
رئيس جمهور گفت: در هيئت دولت هم گفتهام اگر مراجع عظام تقليد سخني ميگويند بايد اجرا شود و اگر غير از آن مسائل است بايد در برابر مراجع رفته و توضيح داد و اگر ما اشتباه ميكنيم آن را به درستي اجرا كنيم. بايد مسائل را براي مراجع و علما گفته تا بتوانيم در خدمت دين و اسلام باشيم.
دكتر روحاني در خصوص پروژههاي قم گفت: در جلسه با هيئت وزيران تاكيد داشتم كه بايد به قم رسيدگي شود و 30 پروژه را در دستور كار قرار داديم و اميدواريم كه در خدمت مردم باشيم و افتخار ميكنيم كه به شهر علما و مراجع خدمت كنيم.
پايان پيام/
نظر شما