به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین،علی آقامحمدی پیش از ظهر امروز (7 اسفند) در همایش مشارکت مردمی و توسعه روستایی که در سالن شهید رجایی قزوین برگزار شد، بیان کرد: توسعه موضوع مهمی است که برای تحقق آن باید محیط رشد به وجود آید، جایی که هر انسان افق های دورتر را دیده و به سمت آن تلاش کرده و سراسر وجودش امید است.
وی ادامه داد: در دنیای امروز در کشوری مانند ژاپن برنامه ای برای 401 سال آینده دیده اند و ما که به آخرت اعتقاد داریم باید ابدی فکر کرده و کار کنیم و زندگی ما باید طوری باشد که تا ابد درست و تکامل یافته باشیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: برای توسعه ابتدا باید ذهن انسان توسعه دهنده باشد، همه افراد نیز در این توسعه دخیل هستند و توسعه بدون مشارکت مردم هیچ است و باید بدانیم در توسعه، پایه پول نیست و هیچگاه پولدارها منشا تحولات بنیادین نبوده اند.
وی عنوان کرد: اگر توسعه روستا را می خواهیم، نهاد دولت که وارد می شود باید بداند که مردم باید حرکت کنند و روستا منشا امنیت غذایی است و مهمترین جایی است که وجود دارد.
آقامحمدی با اشاره به نقش یک روحانی در توسعه روستا توضیح داد: اولین علت عدم توسعه در توسعه نیافتگی فکری است و برای توسعه در یک روستا به عنوان اولین کار باید یک روحانی خوب داشته باشیم که نماز و کار را باهم متوجه باشد، همچنین شورای روستا باید محور توسعه قرار گیرد و در این راستا ما باید کمک کنیم.
وی در ادامه به نقش مهم در تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: قزوین این توان را گذاشته که در اقتصاد مقاومتی پایلوت باشد و با کسانی که در این راستا صحبت کردیم، حرکت خود را آغاز کردند و این کار پایه اش مردم هستند و اراده ای وجود دارد و از درون مردم کار شکل می گیرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که درخواست کردیم صورت گیرد این است که با توجه به اینکه یک واحد روستایی، یک واحد اقتصادی است، حساب روستا برای آن دیده شود.
وی افزود: در گذشته میزان تولید ناخالص برای ایران تهیه می شد و سپس مقرر شد که این میزان برای استان ها نیز مشخص شود تا بدانیم تولید ناخالص استان ها چقدر است و این باید برای روستاها نیز مشخص شود تا بدانیم چه فعالیت هایی به روستا اضافه کنیم.
آقامحمدی خاطر نشان کرد: امیدواریم روستا محور توسعه برای ما قرار گیرد و راه را جلو ببرد.
در ادامه معاون امور عمرانی استاندار قزوین اظهار کرد: روستاها بستر مناسبی برای اجرای برنامه های اقتصادی هستند و ظرفیت بالایی دارند.
منوچهر حبیبی اضافه کرد: مدیران اجرایی در برابر 2 تکلیف واقع شدند، نخست بحث اقتصاد مقاومتی که رهبری ابلاغ کردند و تأکید دارند که راه نجات اقتصاد کشور، توجه به اقتصاد مقاومتی است و تکلیف دیگر رویکرد دولت یازدهم به معیشت و اقتصاد مردم است که در راستای انجام این 2 مهم نیاز است اقدامات اثرگذاری را داشته باشیم.
وی تأکید کرد: این موضوع باید به گفتمان عمومی و مردم تبدیل شود و همچنین مدیران، متولیان و کارگزاران باید اعتقاد به این اصل داشته باشند و کارگزاران نظام در استان با عزم جدی این موضوع را دنبال می کنند.
معاون امور عمرانی استاندار قزوین با اشاره به سند توسعه روستایی توضیح داد: تهیه این سند با مشارکت معاونت برنامه ریزی و مشاور دنبال می شود که 20 روستا به عنوان الگو انتخاب تا برنامه هایی در آن اجرایی کرده و بازخورد دیده شود.
پایان پیام/
نظر شما