آیت الله ضیاءالدین نجفی تهرانی، مؤسس و مسول مدرسه علمیه نبی اکرم(ص) تهران در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه حضور طلاب در فضای مجازی هم جنبه مثبت و هم جنبه منفی دارد، گفت: اخذ اطلاعات از فضای مجازی، اینترنت و امثالهم، جنبه مثبت است اما اگر طلبه تمام وقت خود را در فضای مجازی بگذارد عایدات خوبی نخواهد داشت.
وی با تاکید بر ضرورت داشتن استاد در علوم حدیث، اخلاق، فقه و اصول که پایه علم یک طلبه است، اظهارداشت: همه اینها در تربیت طلاب مؤثر است و طلبه واقعی بیشترین استفاده را از استاد و ارتباط با مردم و در یک کلمه فضای حقیقی میبرد.
آیت الله نجفی بر ضرورت آشنایی طلاب باکتابهای تفسیر، اخلاق، تاریخ انبیاء و ... تاکیدکرد و گفت: طلبه باید اسکلت علمی خودش را که همان دانش طولی است از مقدمات علوم عربی گرفته تافقه عمومی، اصول عمومی، جلدین لمعه، اصول فقه، فقه تخصصی، مکاسب، اصول تخصصی، رسائل تا سطوح بالاتر را باید در تعامل همیشگی اش با اساتید و کتب فراگیرد؛ البته اگر بخواهد اطلاعات تکمیلی و دانش خودش را بالا ببرد میتواند از فضای مجازی نیز استفاده کند اما این نباید الویت داشته باشد.
ادامه داد: طلبه هرچه قدر ازفضای حقیقی بیشتر استفاده کند به مراتب ارتقای علمی آنهاقدرتعلمی اش و جست وخیزهای علمی اش بیشترمیشود تا اینکه از فضای مجازی استفاده کند.
مسئول مدرسه نبی اکرم (ص) در پایان تصریح کرد: باید حوزه های علمیه از اغراق طلبه در استفاده از فضاهای غیر حقیقی جلوگیری نمایند و او را ترغیب و تشویق به تداوم و گسترش ارتباط با استاد، کتاب، مردم و جامعه نمایند.
پایان پیام/
نظر شما