مراودات اقتصادی و فرهنگی بین دو استان افزایش می یابد

خبرگزاری شبستان: استاندار ایلام در دیدار با استاندار واسط عراق بر افزایش مراودات اقتصادی، تجاری و فرهنگی بین دو استان هم جوار تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام و به نقل از روابط عمومی استانداری این استان، محمدرضا مروارید، در دیدار با استاندار واسط عراق و هیئت همراه با بیان این مطلب، اظهار کرد: با تشکیل کمیسیون های تخصصی موافقت نامه های میان مسئولان استان های ایلام و واسط اجرایی می شود.

 

نماینده عالی دولت در استان همچنین از تشکیل کمیسیونی ویژه برای بررسی دلایل و مشکلات اجرایی نشدن و موانع سر راه عملیاتی شدن موافقت نامه های قبلی میان مسئولان دو استان واسط و ایلام خبر داد.

 

استاندار ایلام، اظهار کرد: پس از سقوط رژیم بعث عراق ارتباطات بسیار خوبی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق برقرار شده و روز بروز بر عمق این مناسبات افزوده می شود.

 

وی، تصریح کرد: نمونه بارز این روابط را می توان در سفر اخیر معاون اول رییس جمهوری و تعدادی از وزرا به عراق مشاهده کرد که در این دیدارها موافقت نامه های متعددی میان مسوولان دو کشور به امضا رسید.

 

استاندار ایلام، بیان کرد: ایلام نیز با توجه به 430 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق از ظرفیت و توانمندی بسیار بالایی برای توسعه روابط با استان های هم مرز خود در این کشور برخوردار است.

 

به گفته وی، تاکنون ملاقات های متعددی میان مقام های استان واسط در شهر کوت و ایلام برگزار شده و تفاهم نامه هایی نیز به امضا رسیده که امیدواریم هر چه سریع تر شاهد اجرایی شدن آنها باشیم.

 

مروارید، گفت: بخش قابل توجهی از موافقت نامه های قبلی با مسوولان استان واسط اجرایی نشده است که با تشکیل کمیسیونی در حوزه های زیربنایی، تجاری و فرهنگی ضمن شناسایی دلایل این امر، راهکارهای لازم برای عملیاتی شدن آنها اتخاذ می شود.

 

وی، یادآور شد: دیدارهای مسوولان دو استان به ویژه در بخش کارشناسی و میان دستگاه های مختلف اجرایی باید بطور مستمر تداوم داشته باشد تا ضمن شناسایی مشکلات و موانع پیش روی توسعه مناسبات راه حل های لازم برای برطرف کردن آنها از سوی مقام های دو کشور و استان گرفته شود.

 

استاندار ایلام، شتاب بخشی در عملیات اجرایی ساخت، تجهیز و تکمیل پایانه مرزی زرباطیه از سوی مقام های استان واسط را با توجه به نقش آن در توسعه روابط تجاری در منطقه از نکاتی ذکر کرد که در این سفر مورد ارزیابی قرار می گیرد.

 

وی، ادامه داد: یکی از مشکلاتی که پیش از این در توسعه مناسبات تجاری میان دو استان وجود داشت، محدودیت تردد کامیون های حامل کالا بود که خوشبختانه با رایزنی های صورت گرفته بخش قابل توجهی از مسایل این بخش برطرف شده است.

 

مروارید، یادآور شد: با راه اندازی دفتر سازمان نظام مهندسی ایلام در استان واسط پیمانکاران و بازرگانان ایرانی می توانند با فراغ بال بیشتری در اجرای طرح های زیربنایی این کشور مشارکت کنند.

 

وی، گفت: شرکت های ایرانی برای اجرای طرح های عمرانی و زیربنایی در عراق باید مجوزهای لازم را کسب کرده و به ثبت برسند ولی مدت زمان ثبت این شرکت ها در عراق گاهی به بیش از هفت ماه زمان نیاز دارد که امیدواریم مسئولان عراقی و بویژه وزارت تجارت این کشور با حذف موارد غیر ضرور زمینه شتاب بخشی حضور این شرکت ها را فراهم کنند.

 

مروارید، افزود:ایجاد بازارچه چمدانی در مرز دو استان نیز از موافقت نامه های قبلی بود تا در مهران، بدره و یا زرباطیه مکانی برای عرضه خرده فروشی محصولات تولیدی مردم دو استان ایجاد و رونق اشتغالزایی و اقتصادی را برای مردم این مناطق ایجاد کند که امیدواریم طرف عراقی در راه اندازی این بازارچه همکاری بیشتری داشته باشد.

 

استاندار ایلام، اظهار کرد: همکاری های آموزشی و پزشکی میان دو استان واسط و ایلام نیز در سفرهای قبلی مورد تاکید قرار گرفت که خوشبختانه هم اکنون یک شرکت خصوصی در زمینه جذب بیماران عراقی در مراکز درمانی کشورمان فعالیت خود را آغاز کرده و تعدادی از این افراد نیز برای برطرف کردن مشکلات پزشکی خود به ایلام و سایر استان های کشور سفر کرده اند.

 

مروارید، با اشاره به درخواست استاندار واسط برای حذف روادید میان مردم دو استان در ایام نوروز، افزود: مکاتباتی با مسوولان وزارت خارجه به منظور حذف ویزا در ایام نوروز 94 برای حضور اتباع عراقی در این استان صورت گرفته که امیدواریم با موافقت مسئولان مربوطه روبرو شود.

 

وی، ادامه داد: یکی از مشکلات مردم دو استان مساله ورود ریزگردهاست که خوشبختانه ظرفیت تولید و صادرات پنج میلیون اصله نهال در ایلام به عراق وجود دارد و این استان از توان فنی و کارشناسی برای کنترل 50 هزار هکتار از بیابان های این کشور را نیز دارد.

 

استاندار ایلام، گفت: راه اندازی دفتر اتاق بازرگانی در ایلام و واسط از موافقت نامه هایی بود که در سفر های قبلی به امضا رسید ولی تاکنون اجرایی نشده که امیدواریم در این دیدار موانع اجرایی شدن این مهم را برطرف کنیم.

 

استاندار جدید استان واسط عراق عصر روز گذشته به همراه یک هیات 15 نفره از مقامات این استان از طریق مرز بین المللی مهران وارد کشورمان شد.

 

همچنین در این دیدار استاندار واسط عراق خواستار مشارکت هر چه بیشتر شرکت های ایرانی و بویژه فعالان عرصه ساخت و ساز در استان ایلام برای ساخت 70 هزار واحد مسکونی مورد نیاز در این استان عراق شد.

 

مالک خلف وادی، در دیدار با استاندار ایلام اظهار کرد: تنها در شهر کوت 250 هکتار زمین برای ساخت و ساز واحدهای مسکونی در نظر گرفته شده که شرکت های ایرانی و پیمانکاران استان ایلام می توانند از این فرصت برای حضور در واسط و اجرای این طرح ها استفاده کنند.

 

وی، افزود: هیات های مختلفی از دو استان واسط و ایلام در طول دو سال گذشته با یکدیگر دیدار داشته و در جریان این سفرها موافقت نامه های متعددی نیز به امضا رسیده ولی این طرح ها همچنان روی کاغذ باقی مانده و اجرایی نشده اند.

 

استاندار واسط، یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران هم اکنون در مبارزه با تکفیری های داعش در کنار دولت و ملت عراق قرار دارد ولی بازار این کشور را محصولات و کالاهایی از کشورهای عربستان و ترکیه تسخیر کرده اند که نه تنها در مبارزه با داعش کمک نمی کنند، بلکه آنها را نیز مورد حمایت مالی و تسلیحاتی قرار می دهند.

 

مالک خلف وادی ابراز امیدواری کرد: مسئولان دو استان با جدیت بیشتری مشکلات و موانع اجرایی نشدن موافقت نامه های قبلی را مورد بررسی قرار داده و زمینه عملیاتی شدن آنها را هر چه سریع تر فراهم کنند.

 

وی، تاکید کرد: شرکت های ایرانی و بویژه در استان ایلام باید نمایشگاه محصولات و خدمات خود را در حوزه های کشاورزی، راهسازی، صنعت، تجارت، گردشگری و نفت و گاز در استان واسط برگزار کنند تا مردم منطقه بیش از پیش با کالاها و محصولات ایرانی آشنا شوند.

 

استاندار واسط عراق، بیان کرد: مسئولان و مردم عراق ترجیح می دهند با توجه به قرابت فرهنگی، دینی و اجتماعی میان دو ملت ایران و عراق شرکت های ایرانی طرح های عمرانی را اجرا کنند تا سود حاصل از انجام این فعالیت ها به جیب شرکت های چینی و کره ای نرود.

 

مالک خلف وادی، اضافه کرد: اعتقاد راسخ دارم با توجه به مسافت کم میان دو استان ایلام و واسط و علایق دینی و فرهنگی میان مردم دو منطقه، شرکت های ایرانی در اجرای طرح های زیربنایی این کشور موفق تر از سایرین عمل خواهند کرد.

 

وی، ادامه داد: مقام های عراقی در ایام اربعین امسال با حذف روادید سفر برای حضور زایران عتبات عالیات همکاری گسترده ای با مسوولان ایرانی داشتند و امیدواریم در آستانه نوروز نیز این تسهیلات برای مسافران عراقی به منظور حضور در ایران و دیدن زیبایی های طبیعی و گردشگری ایلام و سایر استان ها در نظر گرفته شده و حداقل سه روز روادید سفر در این ایام حذف شود.

 

مالک خلف وادی، با دعوت از استاندار و تجار و بازرگانان استان ایلام برای سفر به واسط اضافه کرد: امیدواریم روز بروز شاهد مستحکم تر شدن روابط میان دو استان باشیم و حجم مبادلات تجاری و بازرگانی ایلام و واسط افزایش یابد.

 

گفتنی است، استاندار جدید استان واسط عراق عصر روز گذشته همراه یک هیات 15 نفره از مقامات این استان از طریق مرز بین المللی مهران وارد کشورمان شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 443133

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha