ضرورت برنامه ریزی دقیق و کارشناسانه برای حفاظت از تالاب های کشور

خبرگزاري شبستان:رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی علمی، دقیق و کارشناسانه برای حفاظت کامل از تالاب های کشور، گفت: حفاظت از آنها از لحاظ امنیت اجتماعی، اقتصادی، صلح و همکاری بین کشورها بسیار مهم است.

به گزارش خبرگزاري شبستان از ساري و به نقل از روابط عمومي استانداري مازندران، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در آیین بهره برداری از ساختمان دفتر منطقه مرکز و غرب آسیای کنوانسیون بین المللی تالاب ها در رامسر با اظهار این که رییس جمهوری توجه ویژه ای به موضوع تالاب ها دارد، گفت: ما در کشورها تالاب های متعدد و دریاچه های بسیاری داریم.

 

وی با اشاره به برخی از تالاب های موجود در ایران از آغاز ورود آب به تالاب بین المللی هامون خبر داد و افزود: خبر خوش اینکه از هیرمند نیز آب وارد هامون می شود و علاوه بر تالاب هایی نظیر پریشان، تالاب های انزلی و بختگان نیز در بودجه ردیف های اعتباری ویژه ای دارند.

 

ابتكار تاکید کرد: برای مدیریت تالاب های هورالعظیم و شادگان به منظور مقابله با گرد و غبار نیز اعتباراتی پیش بینی شده است.

 

وی با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی علمی، دقیق و کارشناسانه برای حفاظت کامل از تالاب های کشور، اظهار داشت: این برنامه ها مبتنی بر توانمندی ذاتی تالاب ها و همکاری جوامع محلی و نهادهای بین المللی خواهد بود.

 

ابتکار تصریح کرد: انتظار از همه دست اندرکاران حمایت جدی از مرکز منطقه ای کنوانسیون بین المللی رامسر است تا این مرکز فعالانه به وظایف خود عمل کند.

 

وي، برگزاری این نشست در شهر رامسر را دارای پیام حفاظت از تالاب ها و همکاری های منطقه ای و جهانی در این خصوص دانست و اظهار داشت: تالاب ها برد بین المللی دارند و حفاظت از آنها از لحاظ امنیت اجتماعی، اقتصادی، صلح و همکاری بین کشورها بسیار مهم است.

 

ابتكار با اشاره به آسیب های وارد شده به مناطق مرکز و غرب آسیا از ناحیه تخریب محیط زیست و جنگ و درگیری های متعدد، خاطرنشان کرد: کنوانسیون جهانی رامسر از نخستین کنوانسیون های جهانی در حوزه محيط زيست بود که به امضا رسید و ایران پیشگام آن بوده است.

 

وي با اشاره به ضرورت همکاری های علمی، استفاده از روش های نوین و همکاری گرفتن از جوامع محلی در مدیریت تالاب ها، گفت: با همکاری مردم اتفاقات خوبی برای نجات تالاب ها در ایران می افتد، به گونه ای که می توانیم از این تجربیات علمی مستندسازی شده برای انتقال تجربیات استفاده کنیم

 

ربيع فلاح، استاندار مازندران نيز در اين نشست اظهار داشت : 44 سال پيش با مشاركت 18 كشور کنوانسیون بین المللی تالاب ها شكل گرفت، و امروز 164 كشور دنيا در اين امر مشاركت دارند كه بيانگر اهميت اين كنوانسيون در سطح جهاني است.


وي تاكيد كرد : امروز نقش تالاب ها و توجه به محيط زيست بالا رفته و رييس جمهوري ايران اسلامي يكي از شعارها و سياست هاي اصلي خود را در انتخابات رياست جمهوري توجه به محيط زيست اعلام كرده بود و اولين برنامه رسمي ايشان پس از انتخاب به عنوان رئيس جمهور حضور در برنامه حوزه محيط زيست و حل مشكل درياچه اروميه بود كه اقدامات بسيار خوبي در اين زمينه انجام شد.


فلاح گفت: كشورهايي كه عضو كنوانسيون هستند بايد به وظايف عمومي خود در حوزه محيط زيست و حفظ و مديريت صحيح در حوزه تالاب ها عمل كرده و نقش سازنده اي در اين زمينه و انتقال تجارب به ساير كشورها داشته باشند .


وي، از مسئله ريزگردها به عنوان يك پديده خانمان سوز ياد كرد و بيان داشت: از اعضاء محترم و مديريت محترم كنوانسيون درخواست دارم تا اين مسئله به صورت جدي در دستور كار قرار گيرد.


فلاح با اشاره به اقدامات بسيار خوب سازمان حفاظت از محيط زيست در مازندران گفت: در استان مازندران تلاش بسيار خوبي در ارتباط با حفظ محيط زيست و تالاب ها به ويژه ها تالاب هاي مصنوعي و آب بندها صورت گرفته و تعدادي از اين تالاب ها محل حضور پرندگان مهاجر شده است.

 

وي در پايان تاكيد كرد: در استان مازندران در انجام همه فعاليت ها به پيوست محيط زيست توجه جدي مي شود.

 

پايان پيام/

کد خبر 443447

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha