حفظ موضوعی قرآن بهترین شیوه حفظ/آیات باید متناسب با مخاطب آسان سازی شود

خبرگزاری شبستان: حافظ و داور بین المللی قرآن حفظ موضوعی قرآن کریم را بهترین شیوه حفظ دانست و گفت: در این روش آیات قرآن را بر اساس موضوعاتی که بیشتر مورد کاربرد و توجه مخاطبان است، در اختیار آنها قرار می‌دهیم.

حجت الاسلام محمد حاج ابوالقاسم، مديرعامل مؤسسه قرآن و عترت نور الثقلين قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان  با اشاره به فرموده پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله)که بهترین شما کسانی هستند که قرآن را یاد بگیرند و به دیگران آموزش دهند، اظهار کرد: فراگیری قرآن و آموزش دادن قرآن به دیگران از مهمترین فعالیت‌های مورد توجه پیامبر گرامی اسلام است و خداوند متعال هم مهمترین شأن پیغمبر را همین نکته قلمداد کرده است.

وی با بیان اینکه در مورد آموزش قرآن کریم مطلب فراوان است و رشته‌های مختلف به این موضوع می‌پردازند افزود: در گذشته تصور می‌شد وقتی سخن از حفظ است صرفا حفظ به معنای به خاطر سپردن کل آیات قرآن است و راه‌ها و روش‌ها نیز به همبن مسیر منتهی می‌شد اما بعدها حفظ قرآن به حفظ 5 جزء، 10 جزء و غیره، تقسیم شد که این کار هم کمی است.

حاج ابوالقاسم با بیان اینکه امروزه در حفظ قرآن به روش‌های جدیدی دست یافتیم، اظهار کرد: این روش‌ها ما را در استفاده از قرآن موفق‌تر و دست یابی به آیات قرآن را آسان‌تر می‌کند.

وی حفظ موضوعی قرآن کریم را بهترین شیوه حفظ دانست و تصریح کرد: در این روش آیات قرآن را بر اساس موضوعاتی که بیشتر مورد کاربرد و توجه مخاطبان است، در اختیار آنها قرار داده و از آنها می‌خواهیم تا آیات را حفظ کرده و در کنار آن معانی آیات را نیز فرا گیرند تا بتوانند آیات را در زندگی روزمره خود به کار گیرند.

حافظ و داور بین المللی قرآن، حفظ موضوعی به صورت تخصصی را رسالت آینده موسسات قرآنی و اساتید و معلمان قرآن دانست و گفت: ما باید هر دسته آیات را برای مخاطبین به صورت دقیق و هوشمند گزینش کنیم و نیاز سنجی کنیم که مخاطب با توجه به موقعیت و افکار و شبهات محیط پیرامون خود، به کدام دسته آیات نیازمندتر است تا همان آیات را در اختیار وی قرار دهیم.

وی  قرآن را به داروخانه بزرگ معنوی تشبیه کرد و افزود: این داروخانه مشتمل بر داروهای متنوعی برای درمان بیماری‌های مختلف بشر است اگر بخواهیم از این داروخانه بهره بیشتر ببریم باید برای هر بیمار دارو و نسخه متناسب تجویز کنیم.

حاج ابوالقاسم ادامه داد: باید برای نظامیان آیات پیرامون جهاد و اهمیت مجاهدین داشته باشیم مثل این آیه که« یک جنگجوی مومن برابر با 10 جنگجوی کافر توانایی دارد»، و یا«در جامعه اسلامی مومنین با یکدیگر محبت داشته و در مقابل دشمن شداد هستند» و امثال آن،  نیروی فرهنگی با برخی از آیات که پیرامون تعلیم و تعلم، تربیت وآموزش معارف دینی است، انس بیشتری داشته باشد.

این استاد حوزه با بیان اینکه بخشی از آیات عمومی و برای همه مردم نیاز است اذعان کرد: همه باید آیات معارفی، آیاتی که به توحید، مبدا و معاد می‌پردازد، آیات اخلاقی که به صورت کلی دستورات اخلاقی را برای هر صنفی دارد، فرا گیرند.

مديرعامل مؤسسه قرآن و عترت نور الثقلين قم با تصریح اینکه قرآن هدف و مسیر راه زندگی را در تمام شرایط مختلف فرهنگی ترسیم کرده است ادامه داد: آیات باید متناسب با مخاطب آسان سازی شود تا شخص وقتی آیه را فرا می‌گیرد، احساس کند این آیه زندگی او را تفسیر کرده و راهگشای اوست و اگر این در کشور فراگیر شود همه احساس می‌کنند که باید نیاز خود را از آیات قرآن برآورده کنند و طبیعتا انس روز افزون با قرآن را شاهد خواهیم بود.

وی با اشاره به برگزاری سومین جشنواره شیوه‌های نوین تدریس معارف دین، برگزاری این جشنواره را کاری بسیار ارزنده دانست و تصریح کرد: در این جشنواره پیشرفته‌ترین روش‌ها برای آموزش دین در عرصه‌های مختلف مورد برررسی قرار گرفته و نتایج بابرکتی خواهد داشت تا با عنایت خداوند به سمتی برویم که آموزش قرآن کریم و معارف دین آسان‌تر شود و شاهد رشد و گسترش روزافزون معارف دین در بین آحاد جامعه باشیم

پایان پیام/.

 

کد خبر 443850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha