مساجد درانديشه رفع عطش معرفتي جوانان باشند

خبرگزاري شبستان:يكي از مدرسين دانشگاه گفت: برنامه هاي مساجد بايد عطش نوجوانان و جوانان را نسبت به كسب معرفت، دانايي و شناخت پاسخگو باشد.

عیسی محمدی فیروزجايی، مدرس دانشگاه امروز(13اسفند) به مناسبت 18اسفند سالروز تاسيس ستادعالي كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد با اشاره به فلسفه اصلي تشكيل كانون هاي مساجد به تدبيرشوراي عالي انقلاب فرهنگي، به خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري گفت: استفاده از ظرفيت هاي مساجد در اقصي نقاط كشور براي انجام فعاليت هاي فرهنگي و سپردن بخشي از كارفرهنگي به مردم و جوانان مومن و متعهد، از جمله اهداف شكل گيري كانون هاي فرهنگي و هنري در جوار مساجد بوده است.

 

وي با اشاره به اينكه هر سال كه از عمر اين نهادمقدس مي گذرد آثار وجودي كانون ها بيشتر نمايان مي شود، اظهار داشت: اينكه تا چه مقدار توانستيم منويات رهبري(مدظله العالي) در حوزه فرهنگ بالاخص مساجد و فرصت هايي كه هر مسجد در جامعه پيراموني خود در اختيار اقشار مختلف مردم قرار مي دهد، به آن عمل مي شود، اين نيازمند تعميق بيشتري است.

 

محمدي فيروزجايي افزود: درخصوص فعاليت كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد از يك سو دغدغه متوليان امر اين است كه در مسير فرمايشات رهبري گام بردارند و در گام بعدي ديدگاه هاي معظم له به عنوان نقشه راه، حركت كانون هاي مساجد مطرح است.

 

وي ادامه داد: از بعد ديگر بايد اذعان كرد كه هم نوع تهديدات فرهنگي در حال تغيير است و هم دشمن با روش هاي جديد به دنبال تحقق اين تهديدات در قالب تهاجم فرهنگي، است كه مي طلبد با آگاهي از اين موارد ارزيابي كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد صورت گيرد.

 

محمدي فيروزجايي با بيان اينكه براي خروجي فعاليت هاي فرهنگي به فرموده مقام معظم رهبري(مدظله العالي) بايد صدايمان را قوي كنيم، تصريح كرد: مردم به سمت صداي قوي تر كشيده مي شوند؛ اينكه در عنصر تبليغ مهمترين اصل رساندن پيام به مخاطب است و در اين امر مهم ائمه جماعات و هيئت امنا نقش بسيار بارزي خواهند داشت.

 

وي با اشاره به اينكه بهره گيري از ظرفيت هاي جوانان و نيروي جواني مي تواند منشاء كارهاي بزرگ شود، افزود: با ميدان دادن به نسل نوجوان و جوان براي بيان ايده ها و بروز خلاقيت هاي آنها در فضاي مسجد مي توان موجب جذب نسل جوان به مسجد و فعاليت هاي مسجدي شد.

 

محمدي فيروزجايي با بيان اينكه جوان به واسطه برخورداري از نيروي جواني مي خواهد فردي موثر براي جامعه و شهروندي مفيد باشد، گفت: اين مفيد بودن و اثرگذاري اگر از جانب ائمه جماعات و هيئت امنا مساجد شناسايي و به آن توجه شود و فراهم كردن زمينه و بستر حضور نوجوان و جوان در مسجد و واگذاري بخشي از كارهاي مسجد به آنها، مطمئنا شاهد حضور با شور و نشاط جوانان به مساجد خواهيم بود.

 

وي درخصوص اينكه چرا ارتباط جوانان و نوجوانان با مسجد محل كمرنگ است، اظهار داشت: پويايي مراسم هاي محرم و صفر، ماه رمضان، اعتكاف و... نشان از حضور نسل جوان در اين مناسبت ها است و اما چرا كمتر به مسجد مراجعه مي كنند مشكل از برنامه ريزان مسجد است كه نتوانستند برنامه هاي قوي و جاذبه مندي تدارك ببينند تا نياز مخاطب جوان را پاسخ دهد.

 

محمدي فيروزجايي تاكيد كرد: برنامه هاي مساجد بايد عطش نوجوانان و جوانان را نسبت به كسب معرفت، دانايي و شناخت پاسخگو باشد.

 

وي با بيان اينكه دوره نوجواني و جواني دوره بحران هويت است، خاطرنشان كرد: اگر به اين نسل متناسب با ذوق جواني و با توجه به آموزه هاي اسلامي و فرهنگ اصيل ايراني خوراك فكري دهيم مطمئنا نسل جوان همچنان مسجد را به مانند سنگر و پايگاه بروز استعداد ها و نمايش خلاقيت هاي خويش مي بيند.

 

محمدي فيروزجايي درخصوص اينكه مسجد فقط صرف عبادت نيست، بيان داشت: در محيط هاي روستايي به جرات مي توان گفت مسجد يكي از مهمترين پايگاه هاي فرهنگي، مذهبي، سياسي و آموزشي است كه بايد بررسي شود تا چه اندازه اين نقش را براي مساجد قائل شديم و چه مقدار تغيير نگاه در متوليان مسجد ايجاد شده است.

 

وي ادامه داد: مسجد را به معناي عام ، مركزي براي انجام فعاليت هاي مذهبي، هنري، اجتماعي و هرآنچه كه مي شود از يك محيط اجتماعي نظير مسجد انتظار داشت، بدانيم، مي توان به رهنمود امام خامنه اي(دامت بركاته) مبني بر مسجد طراز اسلامي دست يافت.

 

محمدي فيروزجايي با بيان اينكه كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد با همين ايده تشكيل شده تا مساجد صرفا كاركرد تك بعدي، تعبدي نداشته باشند، تصريح كرد: نسل نوجوان و جوان به دنبال اين است در جامعه مفيد و اثرگذار باشد و با توجه به اينكه نيروي جواني با شور و شوقي كه دارد و نيازمند تحصيل، تهذيب و ورزش است از اينرو مي بايست مسجد به اندازه توان براي جوانان فرصت ايجاد كند تا نسل جوان جذب مسجد شود.

 

وي با بيان اينكه باشد فرزندان را مطابق با شرايط زمان و مكان تربيت كنيم، گفت: بايد بپذيريم در دنياي امروز تكنولوژي جايگاه خاصي در بين نسل جوان دارد.

 

محمدي فيروزجايي با اشاره به اينكه بهره گيري از تكنولوژي روز در مساجد موجب پيوند نسل جوان با فعاليت هاي مسجدي مي شود، اظهار داشت: بطور نمونه اطلاع رساني برنامه ها در مساجد صرفا سنتي انجام نشود و با بهره گيري از فضاي مجازي، اينترنت و شبكه هاي اجتماعي جوانان به مساجد دعوت شوند؛ براي انتقال مفاهيم ديني علاوه بر سخنراني از فضاي مجازي نيز استفاده شود.

 

پايان پيام/

کد خبر 443951

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha