خبرگزاری شبستان-اصفهان:
یکی از مهم ترین راه های ایجاد جاذبه در مساجد راه اندازی مراکز فرهنگی هنری در این حرم های امن الهی است.
پس از جنگ تحمیلی و تغییر تاکتیک دشمن به تهاجم فرهنگی و با عنایت به منویات مقام معظم رهبری در لزوم مقابله با شبیخون فرهنگی، بر اساس وظیفه ای که شورای عالی انقلاب فرهنگی در 18 اسفند ماه 1371 بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نهاد،کانون های فرهنگی هنری در مساجد تاسیس شدند.
امروز که در آستانه 18 اسفند، سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد هستیم بر آن شدیم که با ارائه گزارشی از وضعیت برنامه های این کانون ها در سطح استان اصفهان نشان دهیم که این پایگاه های مهم دینی و فرهنگی و اجتماعی در عرصه های مختلف می توانند کشور را در مسیر پیشرفت و توسعه یاری رسانند.
فعالیت نزدیک به یک هزار و ۷۰۰ کانون مساجد در استان اصفهان
حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: در سال 84 تنها 114 کانون فرهنگی هنری در مساجد استان ثبت شده بود اما امروز با ثبت نزدیک به یک هزار و ۷۰۰ کانون مساجد در استان توانسته ایم بیش از یک پنجم آمار کانون های مساجد کشور را از آن دیار نصف جهان کنیم.
وی اشاره ای به کانون های روستایی استان داشت و افزود: نزذیک به 600کانون در مناطق روستایی استان به ثبت رسیده و خرسندیم که در دورترین نقاط روستایی توانسته ایم برنامه های فرهنگی هنری برگزار کنیم.
حجت الاسلام معتمدی با بیان اینکه نوجوانان و جوانان بسیاری از کانون های روستایی استان توانسته اند در مسابقات استانی و کشوری در رشته های مختلف مقام های برتر کسب کنند، گفت: با راه اندازی کانون های روستایی توانستیم استعدادهای بچه های مسجدی را در رشته های مختلف شناسایی و ساماندهی کنیم.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان تصریح کرد: با راه اندازی کانون های فرهنگی هنری در مساجد نشان دادیم که مسجد فقط محلی برای عبادت و اقامه نماز نیست بلکه می توان برای فعالیت های اجتماعی، ورزشی، فرهنگی، اقتصادی، آموزشی و مهارتی نیز برنامه ریزی کرد و مساجد را به مراکز دینی، فرهنگی و آموزشی تبدیل کرد.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان افزود: با توجه نقش تاثیر گذار کتابخانه های مساجد در ارتقای علمی اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد و نیز جذب مخاطبان به مسجد و با عنایت به سطح پراکندگی و گسترش کانون های مساجد بویژه در مناطق محروم روستایی، توسعه و تجهیز کتابخانه های مساجد در دستور کار دبیرخانه استان اصفهان قرار گرفت.
بیش از یک هزار باب کتابخانه در مساجد استان اصفهان
وی افزود: در سال 84 تنها 65 کتابخانه درمساجد استان اصفهان دایر بود و امروز توانسته ایم بیش از یک هزار و 70 کتابخانه در مساجد استان راه اندازی کنیم که اهدای کتاب،تجهیزات و لوازم کتابخانه ای،نرم افزار کتابداری مهر مساجد،اعطای مجوز و بیمه کتابداران از نمونه برنامه هایی است که برای بروز رسانی کتابخانه های مساجد انجام گرفته است.
حجت الاسلام معتمدی گفت: اجرای طرح تلاوت نور در بیش از سه هزار مسجد استان، تاسیس 53 کانون تخصصی،110 هسته مطالعاتی، 110 مرکز خانه های نور و برگزاری همایش ها و دوره های آموزشی و اهدا ۳۰ هزار جلد کتاب به کتابخانه های مساجد از دیگر افتخارات دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان است.
فعالیت 15 خانه فرهنگ دیجیتال در استان اصفهان
وی، خانه های فرهنگ دیجیتال کانون های مساجد، را بستری سالم برای فعالیت در فضای مجازی دانست و اظهار داشت: این مراکز در کانون های فرهنگی هنری مساجد و در محل مسجد فعالیت می کنند و وجود این مراکز در مساجد بستر مناسبی برای جذب به نماز جماعت و برنامه های فرهنگی و دینی است.
حجت الاسلام معتمدی بر ایجاد فضای سالم و جذاب در مساجد تاکید کرد و افزود: خانه های فرهنگ دیجیتال وابسته به کانون های فرهنگی هنری مساجد هستند و نقش بسزایی در کاهش آسیب های اجتماعی دارند.
حمایت دولت، مجلس و خیرین از کانون های مساجد؛کانون های مساجد را در ادامه راه امیدوارتر می کند
وی با بیان اینکه برای توسعه کمی و کیفی کانون های مساجدنیازمند حمایت های معنوی و مادی بیشتر هستیم، گفت: دولت، مجلس و خیرین می توانند در این زمینه موثر باشند و کانون های مساجد را برای ارتقای حوزه فرهنگ و هنر یاری رسانند و عاملی موثر برای حضور بیشتر نوجوانان و جوانان در مساجد باشند.
مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد از بهترین مراکز تبیین اقتصاد مقاومتی
حجت الاسلام معتمدی به تشکیل کارگروه اقتصاد مقاومتی در حوزه مساجد در ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد با مدیریت استان اصفهان اشاره و رویکرد این کارگروه را تدوین برنامههای محتوایی و نرمافزاری درباره گفتمانسازی اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی مساجد استان اصفهان،گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی را یکی از مباحث در دستور کار عنوان كرد و گفت: سیاست های اقتصاد مقاومتی كه رهبر معظم انقلاب در 28 محور ابلاغ کرده است، اجرايي نشده است.
حجت الاسلام معتمدي گفت:كانون ها ابتدا بحث گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی را آغاز كردند تا انشاالله پس از تهیه نقشه راه گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی با استفاده از ظرفیت مساجد در سطوح مختلف هیأت امنای مساجد، امام جماعت و کانون های فرهنگی مساجد انجام شود.
در پایان باید بگوییم با تاسیس و حمایت از کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانیم گام های موثری در ارتقا حوزه فرهنگ که از دغدغه های مقام معظم رهبری است، بر داریم.
پایان پیام/
نظر شما