به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سید عباس موسوی مطلق، نویسنده و پژوهشگر حوزه دین و فرهنگ در حسینیه فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) تهران گفت: گاهی ممکن است افراد در کارهایشان به بن بست هایی برسند و در واقع این تصور افراد است که به بن بستی رسیدند؛ گاهی نیز حساب می کند که من این کوچه و خیابان را اشتباه آمده ام و به بن بست رسیدم؛ در چنین زمانی راهش این است که بازگردد و راه را پیدا کند.
وی در ادامه با بیان اینکه معنای واقعی توبه، همین بازگشت مسیر است، اظهار داشت: توبه یعنی بن بست؛ اگر همان جا که رسیدی، بشینی و مدام بگویی راه بن بست است هیچ وقت راه باز نمی شود. باید بازگردی و اصلاح کنی تا راه را پیدا کنی.
این نویسنده و پژوهشگر افزود: از سخنان معصومین علیهم السلام نتیجه می شود که فقط استغفار لسانی دردی را دوا نمی کند؛ یعنی اسغفار لسانی همانند این است که بشینی و مدام بگویی اینجا بن بست است!
حجت الاسلام موسوی مطلق ادامه داد: در حوزه معنویات بن بستی وجود ندارد و تصور شماست که بن بست است، ولی نیست! حجابی موقت است که اگر کنار رود شما میبینی راه باز است و فقط باید این حجاب و پرده را کنار بکشی.
وی با بیان اینکه افراد می گویند: مدت هاست سلوک می کنیم ولی فتح بابی نمی شود، خاطرنشان کرد: بن بست وجود ندارد زیرا این بن بست ها مجازی است و شأن خداوند متعال بالاتر از اینهاست که ما را خلق کرده و در بن بست قرارمان دهد؛ این اعمال انسان است که حجاب شده و در مسیر ما قرار می گیرد.
سخنران این مجلس با قرائت آیه «وَ مَنْ یَتَّقِ اللهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ» (سوره طلاق، آیات 2-3)، گفت: هر کس تقوای الهی پیشه کند، خداوند رزقش راه از جایی که گمان نمی کرد به او نشان می دهد؛ اگر انسان تقوا پیشه کند، حتما راهش را می یابد.
وی با بیان اینکه وقتی احساس می کنی راهت بسته است، خداوند می خواهد با او صحبت کنی و به خلوت بشینی، اظهار داشت: کسی بین خلوت تو با خدا نیست، کمی با خدا ندار صحبت کن.
حجت الاسلام موسوی مطلق تصریح کرد: حدیث داریم که اگر کسی از گناه و لذت مجازی و ظاهری بگذرد خداوند یک لذت بهتر به او می دهد لذا اگر از حرام چشم بپوشانیم خداوند بهتر از آن از حلالش به تو می دهد؛ امام علی (ع) فرمودند: در خلوت ها حواستان باشد: فاّن الشاهد هو الحاکم؛ کسی که شاهد است خودش هم حاکم است.
وی ادامه داد: امروزه خلوت ها تغییر کرده؛ خیال می کنید در فضای مجازی خلوت کرده اید و کسی نمی فهمد؛ خدا شاهد و قاضی است.
این نویسنده و پژوهشگر در پایان گفت: برخی از حقوق با یک عذرخواهی درست نمی شود؛ چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی؟ زمان پرداخت حق لازم است دقت زیادی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما