فرهاد فلاح پور، مدرس قرآن و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، یکی از مشکلات اساسی جامعه قرآنی امروز را در بخش آموزش ترویج عمومی و همگانی قرآن و بکارگیری شیوه نامناسب در انتقال به متعلّمین دانست.
وی ادامه داد: علیرغم وجود دانش، تخصص و تجربه لازم در بسیاری از مربّیان و اساتید قرآن کشور، اقبال عمومی فراگیران و خروجی کیفی و کمّی قابل قبول ناشی از آن، ملموس نیست. اگر مدرس صاحب دانش، تجربه و تخصص لازم در این فن بوده و شیوه نیز مناسب باشد، توفیقات و برکات فراوانی از آن حاصل میشود.
فلاح پور با بیان اینکه شیوه مناسب و روشمند باید دارای ویژگیهای جذابیت، جامعیت، کیفیت و کمیت باشد اظهار کرد: این شیوه در کلیات باید همه سنین و سلایق را در برگیرد و سرانجام نتیجه و خروجی که از آن حاصل میشود عالی ترین وجه کیفی و کمی را به همراه داشته باشد. اما اینکه راهکار چیست و چه شیوهای باید اتّخاذ شود، در خود قرآن کریم و سیره پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) تبیین شده است.
وی تصریح کرد: باید از الگو و روشهای وحیانی که در عین ظرافت، لطافت و زیبایی، بسیار ساده و روان بوده و در جان متعلّم رسوخ می کند بهره جست.
این مدرس قرآن با بیان اینکه پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به چند شیوه قرآن را از منبع وحی آموختند، افزود: امروز با الگوبرداری از قرآن و سیره پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) میتوان روشی جامع و پر جاذبه در امر تدریس قرآن که در کوتاه ترین زمان ممکن، حلاوت تلاوت را به متعلّمین چشاند ایجاد کرد.
فلاح پور تاکید کرد: یک معلم قرآن مجرب، متخصص و موفق، تجربه آموزههای حرفهای چند دهه خود را در قالب تلفظ کلمات قرآن که دارای قوام صوتی و اوزان و آکسانهای متناسب و نبرها و تأکیدات صوتی و لحنی و موسیقایی با تجوید عالی و فصیح، به روش إقرائی و سمعی و شنیداری به متعلّمین منتقل و القاء نماید و تفاوتی نمیکند که متعلّمین در چه سطحی و در چه سنّی باشند.
وی خاطرنشان کرد: با نگاهی عادلانه و تحلیلی منصفانه آغاز جهش قرآنی دو سال اخیر استان گیلان در مقطع قرائت حرفهای و بزرگسالان به ویژه در حفظ و قرائت شکوفههای دختر و پسر و اقبال عمومی مردم به قرآن، حاصل اجرای این الگوی آموزشی در سطح وسیعی از استان بوده است و روند رو به رشد آن نویدبخش توفیقات بیشتر در ترویج فرهنگ تلاوت صحیح و اصولی وانس با قرآن در مردم خواهد دید.
پایان پیام/
نظر شما