به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، آیتالله علمالهدی با تبیین رفتار اسلامی فرزندان با پدر و مادر، ظهرامروز (15 اسفند) و در خطبههای نمازجمعه مشهد مقدس که در کنار مضجع نورانی امام رضا (علیهالسلام) ایراد میشد، گفت: سرنوشت والدین و جریان زندگی فرزندان با یکدیگر پیوند خورده است، زیرا پدر و مادر از طریق گرایشات عاطفی بر جریان عمر و اتفاقاتی که در طول زندگی فرزندان روی میدهد، تأثیر میگذارند.
وی با مؤثر دانستن کیفیت رفتار با والدین در سبک زندگی فرد، به جایگاه احترام به پدر و مادر در روش و سبک زندگی اسلامی اشاره کرد و افزود: خداوند متعال در قرآن کریم، خدمت به پدر و مادر را با پرستش و عبودیت مترادف قرار داده است و میفرماید شما غیر از خدا را پرستش نکنید و به پدر و مادر خود نیکی و احسان کنید.
امام جمعه مشهد مقدس علت تأکید خداوند متعال به احترام به پدر و مادر و مترادف قراردادن آن با عبودیت را تشریح کرد و افزود: پدر و مادر ابزار به وجود آوردن ما هستند و تمام استعدادها و داشتههای انسان، به نوعی میراث پدر و مادر است، پس در صورت خدمت به آنها بهشتی میشویم و اگر خدای نکرده کسی حقوق پدر و مادر را رعایت نکند، این عمل موجب جهنمی شدن فرد میشود.
علمالهدی متضاد بودن عبودیت و بندگی خداوند با خدمت به والدین را رد کرد و ادامه داد: عدم پرستش و بندگی خداوند متعال با هر عذری قابل قبول نیست و عدم احسان به والدین نیز با هر بهانهای غیر قابل قبول است.
وی با اشاره به روایتی از رسول اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) که در پاسخ به سوال فردی که قصد داشت جایگاه پدر و مادر را درک کند، تصریح کرد: ایشان جواب دادند پدر و مادر بهشت و جهنم فرزندان هستند، یعنی به وسیله آنها، فرزندان بهشتی و یا جهنمی میشوند، زیرا اگر فرزند به راه خلاف نیز کشیده شود، دعای پدر و مادر باعث عاقبت بخیری او میشود، چرا که با این دعا خداوند به فرد توفیق میدهد تا کمبودهای معنوی و دنیوی زندگی را تأمین کند.
خطیب نمازجمعه مشهد مقدس برعکس این وضعیت را نیز دور از ذهن ندانست و اظهار کرد: در حالتی دیگر ممکن است فرد در زندگی و حتی معنویت، ظاهراً موفق باشد، اما پدر و مادر از او رضایت نداشته باشند و عدم رضایت پدر و مادر باعث میشود تلاشهای او ثمر بخش نباشد.
علمالهدی در این خصوص به بیانی از امام حسین (علیهالسلام) اشاره کرد و افزود: ایشان که خود قطب علم دانش و فضل و معرفت بودند، در پاسخ به فرستاده یزید فرمودند تنبار و دامنی که مرا در خود پرورش داده است، امروز از بیعت با یزید باز دورم میکند.
ایشان در خطبه دوم نمازجمعه مشهد مقدس با اشاره به روزهای پایانی سال 1393 و سخنان اقتصاد محور مسئولین در طی این سال و تأکید مقام معظم رهبری به تکیه بر اقتصاد و تولید داخلی، تصریح کرد: رهبری فرمودند اقتصاد مقاومتی و حال باید دید آیا در این سال قطع امید به بیگانگان که معنای اقتصاد مقاومتی بود، محقق شده است یا خیر؟
امام جمعه مشهد مقدس دغدغه دیگر رهبری را مسئله فرهنگ دانست و عنوان کرد: در دیداری که پس از اجلاس خبرگان با ایشان داشتیم، رهبری بر روی مسئله فرهنگ تأکید کرده و فرمودند بنده هم نگرانم، اما در پایان سال باید دید که مسئولین این نگرانی را رفع کردهاند؟
آیتالله علمالهدی با بیان اینکه سیاسی و اجتماعی ما میتواند با معیار فاطمی سنجیده شود، اظهار کرد: پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) میفرمایند رضایت فاطمه (سلاماللهعلیها)، رضایت خداوند متعال است و ناراحتی و غضب او نیز، نشان دهنده ناخشنودی خداوند است.
وی این سنجش یا شاخص فاطمی را بهترین معیار برای قضاوت بر عملکرد مسئولان در سال گذشته دانست و یادآور شد: حضور آخرین یادگار حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) در میان ما آشکار نیست، اما نایب رضایت نایب برحق او را میتوان رضایت فاطمی تعبیر کرد و حال باید دید آیا مقام معظم رهبری از عملکرد مسئولان در سال جاری رضایت داشتند؟
پایان پیام/
نظر شما