احمد محبی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در آستانه ۱۸ اسفند، سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند با بیان اینکه در کشور روزانه 15 میلیون نفر به صورت مستقیم با مساجد ارتباط دارند، افزود: این رقم بسیار خوبی است و اگر در استان خراسان جنوبی مقایسه شود روزانه 150 هزار نفر با مساجد ارتباط مستقیم دارند و این ظرفیت بسیار بالایی است.
وی با تاکیدبر اینکه خانوادهها به دنبال مجموعهای پاک و قابل اعتماد و مطابق با آموزههای دینی برای اوقات فراغت فرزندانشان هستند، اظهار داشت: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد ظرفیت بسیاری خوبی برای جذب جوانان است.
وی بیان کرد: در همین راستا مقام معظم رهبری در سفر به خراسان شمالی فرمودند: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد را موثر کنید و برایش مطالعه و کار کنید و سخنی که متناسب با نیاز جوان است که در آنجا حضور پیدا کند فراهم کنید و کانونهای مساجد را به مجهز به سلاح معرفت و استدلال کنید و پذیرای جوانان باشید.
وی با تاکید بر اینکه وظیفه داریم مجموعه تاثیرگذار کانونهای مساجد را حمایت کنیم، ادامه داد: طبق برنامه پنجم توسعه باید 25 درصد از مساجد به کانونهای فرهنگی و هنری دیجیتال مجهز میشدند که از برنامه عقب هستیم و نیاز است در فضای سایبری حضور چشمگیری داشته باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اگر فضای مجازی به خوبی مدیریت نشود تبدیل به تهدیدی برای خانوادهها میشود، گفت: امروز جوانان برای کنجکاوی به نرم افزارهای مانند وی چت، تانگو، وایبر، لاین و واتس آپ سرکشی میکنند بر همین اساس باید برای این فضاها برنامه داشته باشییم.
محبی با تاکید بر اینکه امروز دشمن میداند که از طریق فضای نرم و مجازی میتواند به ذهن جوانان رسوخ و شرایط فرهنگی جامعه را تهدید و حاد کند، تصریح کرد: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد میتوانند از طریق کانونهای دیجیتال به جوانان در این زمینه آموزش بدهند و آنان را با فرصتها و تهدیدات فضای مجازی آشنا کنند.
وی با بیان اینکه امسال برای نخسستین بار جشنواره جوان، مقاومت و فضای مجازی در خراسان جنوبی برگزار شد، گفت: هدف از این جشنواره افزایش سواد رسانهای مردم در فضای مجازی بوده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه باید شبکههای اجتماعی آسیبشناسی و هدایت شوند، ادامه داد: فضای مجازی به دلیل جهانی و فرامرزی بودن و دسترسی سریع و آسان به اطلاعات و تاثیرگذاری متنوعی که دارند افراد زیادی را به خود جذب کرده اند.
محبی با بیان اینکه کانونهای دیجیتال باید ظرفیت نرمافزاری ایجاد کنند، عنوان کرد: بهترین روش برای مقابله با جنگ نرم دشمن این است که به لحاظ نرمافزاری و محتوایی به مقابله با جنگ نرم دشمنی برویم که به دنبال تغییر سبک زندگی در خانوادهها است.
وی بر ضرورت فراهم کردن تجهیزات سختافزاری کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در کنار تجهیزات نرمافزاری تاکید کرد و گفت: بدون این مهم نمیتوان با هجمههای فرهنگی دشمنان مقابله کرد و باید کانونهای مساجد از این جهت نیز حمایت شوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی یادآور شد: در برنامههای پیش بینی شده برای سال آینده بخشی از کارهای برون سپاری فرهنگ و ارشاد اسلامی به کانونهای فرهنگی و هنری مساجد واگذار خواهد شد تا نوک پیکان حضور و ارتباط در جامعه باشند.
محبی با بیان اینکه باید از ظرفیت بسیار خوب کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استفاده شود، تصریح کرد: با همکاری دفتر امور روستای استانداری شورای فرهنگ عمومی در روستاها ایجاد شد تا در کنار شهرها مباحث فرهنگی روستاها نیز پیگیری شود چرا که متاسفانه تاکنون از مباحث فرهنگی روستاها غفلت شده است.
پایان پیام/
نظر شما