به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، بیست و دو سال از تأسیس ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر ابلاغ مأموریتی در زمینه ارائه طرح هایی برای مقابله با تهاجم فرهنگی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می گذرد.
شبکه عظیم کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، که در سال 93 با عبور از مرز 20 هزار با کانون فرهنگی هنری مساجد یکی از وسیعترین و مؤثرترین مراکز فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی به شمار میرود، از سال 1372 رسماً آغاز به فعالیت نموده و تاکنون مأمن صدها هزار نوجوان و جوان علاقهمند و مستعد بوده است.
به همین منظور مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمانشاه، در جمع خبرنگاران به بیان عملکرد یکساله کانون ها پرداخت و گفت: توسعه کانون های یکی از مأموریت های اصلی ستاد عالی در سطح کلان و دبیرخانه ها در سطح استان هاست که در این راستا اقدامات خوبی به لحاظ توسعه کمی و کیفی کانون ها به انجام رسیده است.
۳۸ درصد مساجد کرمانشاه دارای کانون هستند
طیب صفری، با اشاره به تأسیس کانون در 38 درصد از مساجد استان، ابراز کرد: از مجموع یک هزار و211 باب مسجد موجود در استان 459 باب دارای کانون شده اند که این رقم تا پایان سال به بیش از 470 باب می رسد.
وی اظهار کرد: براساس چشم انداز برنامه پنجم توسعه باید 25 درصد از مساجد دارای کانون باشند که ما 13 درصد از برنامه جلوتر هستیم.
اخذ محوز ۱۲۰ کتابخانه مخزن دار و فعالیت ۱۰ خانه فرهنگ دیجیتال در مساجد
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، به راه اندازی کتابخانه های باز و مخزن دار در کنار کانون ها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 120 کتابخانه دارای مجوز از ستاد عالی کانون های مساجد کشور در کرمانشاه به ثبت رسیده است.
صفری، در ادامه راه اندازی 10 خانه فرهنگی دیجیتال با همکاری شبکه ملی فرهنگ و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کانون های مساجد را مورد اشاره قرار داد.
وی از ارائه خدمات اینترنت، گیم نت، تولید و عرضه نرم افزار و انیمیشن در این مراکز خبر داد و خاطرنشان کرد: استان کرمانشاه در این زمینه نیز جزو استان های پیشتاز است و 5 تقاضای دیگر را نیز برای تأسیس خانه های فرهنگ دیجیتال در دست اقدام دارد که با راه اندازی دو باب از این مراکز موافقت شده است.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان اضافه کرد: در حال حاضر 29 کانون تخصصی در زمینه های مختلف از جمله سرود، سلامت، نماز، قرآن، آموزش، پژوهش، ورزش، ایثار و شهادت، عفاف و حجاب و... در کانون های مساجد مشغول به فعالیت هستند.
اجرای طرح تلاوت نور در ۶۸۰ حسینیه، نمازخانه و مسجد استان
صفری، در ادامه تأسیس کانون در14 باب از مصلی های نمازجمعه استان، راه اندازی کانون های دانشگاهی در دانشکده بهداشت و کشاورزی کرمانشاه، فعالیت 29 خانه نور، اجرای طرح فراگیر تلاوت نور در 680 حسینیه، نمازخانه و مسجد فعال در استان و ایجاد 176 هسته پژوهشی را از فعالیت های شاخص در سال جاری برشمرد.
وی تصریح کرد: با ورود کانون ها به عرصه فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تحول خوبی بسیار خوبی در مساجد ایجاد شده و امروز شاهد اجرای برنامه های متنوع فرهنگی، جشنواره های کشوری و استانی از جمله جشنواره قرآنی مدهامتان، شیوه های نوین آموزش، نشریات تجربی و سرودهای روستایی با محوریت کانون ها هستیم.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان، بیان کرد: طی بیست و دو سال تلاش و همت برای احیای جایگاه مساجد و ایجاد رونق و پویایی در کانون ها می بینیم که این پایگاه های اثرگذار با ورود به فعالیت های متنوع فرهنگی، هنری و ورزشی به یک حد خوب و مطلوبی رسیده اند.
مسئولان به فکر فضاهای فرهنگی در مساجد باشند
صفری، نبود فضاهای فرهنگی در مساجد را یکی از چالش های اصلی پیش رو برای راه اندازی کانون ها عنوان و ابراز امیدواری کرد: روزی برسد که تمامی مساجد ما دارای کانون شوند و البته برای تحقیق این مهم باید شرایط لازم فراهم شود.
وی ابراز کرد: مساجد استان کرمانشاه به دلیل محرومیت، فاقد فضای فرهنگی هستند که با توجه به نقش اثرگذار کانون ها، مسئولین، هیئت امنا و ائمه جماعات باید به فکر فضاهای فرهنگی در مساجد باشند.
این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه 60 درصد از کانون ها روستایی و مابقی شهری هستند، یادآور شد: کانون های مساجد در اقصا نقاط استان حتی در نقاط دور افتاده و صفر مرزی نیز مشغول به فعالیت هستند.
۴۲۰ کانون فرهنگی هنری مساجد مجری طرح اوقات فراغت بودند
صفری، در ادامه اجرای طرح اوقات فراغت در 420 کانون فرهنگی هنری فعال در مناطق شهری و روستایی استان، اجرای برنامه های مناسبتی، برگزاری اردوهای تفریحی و زیارتی، اجرای طرح های کارآفرینی، آموزش های فرهنگی و هنری، مسابقات فرهنگی، هنری و ورزشی را از دیگر برنامه های شاخص در سال جاری برشمرد.
کانون مساجد کرمانشاه دستگاه برتر در نهضت سوادآموزی
وی با اشاره به مشارکت فعال کانون های مساجد استان در اجرای طرح نهضت سوادآموزی، عنوان کرد: از سال گذشته با انعقاد تفاهمنامه مشترک با نهضت سوادآموزی به این عرصه ورود پیدا کردیم و خوشبختانه در حال حاضر با محوریت کانون ها بیش از 3 هزار نفر در سه دوره سوادآموزی، تحکیم و انتقال آموزش دیده اند.
اختصاص ۶ میلیارد ریال اعتبار به کانون های مساجد استان کرمانشاه
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، یادآور شد: عملکرد بسیار موفق و چشمگیر کانون های مساجد استان در این حوزه، منجر به انتخاب دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه به عنوان دستگاه برتر مشارکت پذیر با نهضت سوادآموزی در جهت ریشه کنی بی سوادی در سال 93 شناخته شد.
صفری، در پایان گفت: از ابتدای سال تا کنون بدون احتساب بودجه های متمرکزی که در سرفصل های مشخص از جمله برای تهیه کتاب و نرم افزار اختصاص یافته است، قریب به 6 میلیارد ریال به کانون های فرهنگی هنری استان کرمانشاه کمک شده است.
پایان پیام/
نظر شما