به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی رمضانی صبح امروز (18 اسفند) در گفتگوی زنده برنامه روز نو شبکه استانی قزوین بیان کرد: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری در سال 71 مبنی بر اینکه مقابل شبیخون فرهنگی در جامعه بایستید و بر اساس مصوبه 302 شورای انقلاب فرهنگی، وزیر وقت مکلف شد تا کانون هایی در مساجد دایر شود که برنامه های فرهنگی را در مسجد اداره کنند و امروز شاهد بیست و دومین سالروز تأسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد هستیم.
وی ادامه داد: در مجموعه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان، برنامه های مختلفی صورت می گیرد که بیشتر فعالیت های ما در حوزه نرم افزاری و اجرای برنامه های آموزشی، پژوهشی و قرآنی و توسعه کتابخوانی و مطالعه و همچنین تجهیز کتابخانه کانون ها است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اضافه کرد: ما تلاش کردیم که کانون های ما در شهرها و روستاها توسعه یابد و امروز کانون های روستایی بیش از شهری است.
وی عنوان کرد: مجموعه کانون های مساجد در حوزه آموزشی، هدایتی و تربیتی فعالیت و برنامه ریزی دارند و اینگونه تصور نشود که ما می خواهیم مسجد احداث کنیم بلکه اقدامات درون مسجد یعنی برنامه های محتوایی در حیطه فعالیت کانون ها است.
حجت الاسلام رمضانی در خصوص توسعه فضاهای مجازی و استقبال جوانان از این حوزه اظهار کرد: امروز فضاهای مجازی توسعه یافته و باید این فضا را در مساجد ایجاد کنیم، مسجد نباید فقط بستر نماز بوده و در واقع تک محصولی باشد و با توجه به کارکردها و ظرفیت هایی که مسجد دارد و از طرفی با توجه به ظرفیت نیروی انسانی ما می توانیم برنامه های مختلفی را در مساجد اجرایی کنیم.
وی تصریح کرد: بهره وری از فضای مجازی در مسجد یک ضرورت است و متولیان فرهنگی در مسجد فقط روی دعا و نماز کار نکنند البته این موارد نیز اهمیت دارند ولی مساجد ما باید مانند یک مجتمع فرهنگی اقدام کنند و فضای علمی، گفتمان، رفع شبهات و فضای مجازی باید در آن دیده شود.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین تأکید کرد: ما در مسجد نباید فقط برای جوان ها برنامه داشته باشیم بلکه این برنامه باید برای همه آحاد جامعه باشد تا در درون خانواده نیز ارتباط موثر و تفاهم ایجاد شود.
وی تأکید کرد: امروز باید برنامه ریزی منسجم تر از قبل باشد و همچنین نگهداشت نیروی انسانی نیز مهم است که در این خصوص باید اخلاق خوش داشته باشیم و بدانیم جوانان تشنه محبت هستند و اگر فضای مسجد را زینت دهیم ولی برخورد خوب نباشد، جوان گریزان می شود.
حجت الاسلام رمضانی خاطر نشان کرد: ما از همه هیئت امنای مساجد دعوت می کنیم، مساجدی که کانون ندارند به ادارات ارشاد شهرستان ها و استان و دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد مراجعه کنند تا نسبت به تأسیس کانون اقدام شود.
وی در پایان یادآور شد: از همه کسانی که در عرصه مسجد تلاش می کنند، تشکر می کنیم و فعالان در این عرصه باید قدر این فرصت طلایی را بدانند.
پایان پیام/
نظر شما