به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام سید لطف الله سپهر مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان، در مراسم افتتاح این کتابخانه گفت: فرمانداری، شهرداری و شورای اسلامی شهر ایذه در بحث کتابخانه ها جزو موفق ترین و همراه ترین مجموعه اجرایی در استان هستند و این اقدام مثبت آنها در راستای اهدای زمین برای ساخت کتابخانه جای بسی تقدیر دارد.
وی با بیان اینکه درخواستی که از دستگاه های اجرایی شهرستان به ویژه فرمانداری داریم، این است که مابقی اعتبار را تخصیص دهند، تا این نهاد هم بتواند سال آینده ادامه عملیات اجرایی ساختمان را داشته باشد افزود: خوشبختانه در ایذه چندین کتابخانه ها فعال است و به این بحث در شهرستان توجه خوبی شده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ایذه محل ورودی و خروجی به استانهای بهرهمند کشور است، اگر اعتبارات بهتر و با کیفیت تری به شهرستان اختصاص یابد، به همت شهرداری و فرمانداری یک کتابخانه مرکزی در خور شان جمعی در شهرستان ساخته خواهد شد.
حجت الاسلام سپهر اضافه کرد: بخش های مختلفی از جمله بخش کودک، کتابخانه آقایان و بانوان، کافینت برای این کتابخانه که امروز کلنگ زنی شد در نظر گرفته شده و با توجه به اینکه فضای این کتابخانه بسیار گسترده نیست ولی کتابخانه بهروز و ایده آلی در این مکان ساخته خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه این کتابخانه به مساحت 280 مترمربع است که در زمینی نزدیک به 600 مترمربع احداث می شود تصریح کرد: ساخت این مکان، هزینه ای نزدیک به 400 میلیون تومان را در بر خواهد داشت و در مرحله نخست، 200 میلیون تومان در نظر گرفته شده و کل هزینه تا مرحله تجهیز پرداخت خواهد شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان، با بیان اینکه این زمین از طرف شهرداری ایذه به نهاد کتابخانه های شهرستان اهدا شده است عنوان کرد: طی انجام روال قانونی، پیمانکار مربوطه برای کار انتخاب شده و از امروز که مرحله کلنگ زنی طرح است، عملیات اجرایی و ساخت آن صورت خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه از اعتباراتی که در اختیار نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی است باید برای ساخت کتابخانه کمک گرفت و فرماندار نیز در سال آینده در شورای برنامه ریزی را تصویب کند اذعان داشت: فعالیت فرهنگی این تیمی که در ایذه وجود دارد قابل تحسین است و امیدواریم که این همدلی بین مسئولان شهر برای انجام کارهای فرهنگی در سطح شهر ادامه داشته باشد.
حجتالاسلام سیدکمال موسوی امام جمعه ایذه، نیز ادامه داد: معجزه اسلام قرآن کتاب است و پیامبر اسلام هم به عنوان خاتم انبیا بوده و بحث خاتمیت به این نکته اشاره دارد، بشر در آخر زمان به یک سطح فکر و فرهنگ خواهد رسید که می فهمد باید آثار علمی و فرهنگی خود را حفظ کند.
وی با بیان اینکه پیغمبران الهی قبل از پیامبر اسلام و اقوامی که بهعنوان قوم این پیامبران بوده اند، به این سطح از فکر نرسیده بودند که فرهنگ خود را حفظ کنند و معجزاتشان معجزات فرهنگی نبود اظهار کرد: معجزه پیامبر اسلام یک معجزه فرهنگی با نام کتاب است که از این جهت مردم زمان بعد از پیامبر اسلام قدردان علم، فکر و فرهنگ خواهند بود.
موسوی ادامه داد: دو نکته که در ایذه باید بیشتر به آن توجه شود این است که بحث تشویق و ترغیب جمعیت اهل سواد این شهرستان به سمت مطالعه صورت گیرد، زیرا سرانه مطالعه ما در ایران بسیار کم و در ایذه هم بسیار کمتر از کشور است.
وی با اشاره به اینکه وظیفه روحانیون، اساتید دانشگاه، معلمان و... است که مردم را به سمت کتابخوانی دعوت کنند یاد آور شد: کتاب یک موجود بی آزار است که انسان را با یک فضای دیگری آشنا می کند و فرهنگ سازی مطالعه باید بهصورت یک فرهنگ عمومی درآید.
موسوی در پایان با اشاره به نکته دومی که باید در ایذه به آن توجه شود اظهار کرد: علاوه بر وقف توسط ادارات دولتی، باید یک فرهنگ برای مردم جا انداخته شود که آنها بهصورت اقدامات شخصی به فرهنگ وقف روی آورند و متاسفانه این امر در سطح شهرستان ایذه ضعیف است.
پایان پیام/
نظر شما