به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد بنیادی، مشاور وزیر امور قرآنی عصر امروز (18خرداد) در اختتامیه همایش تجلی تجربیات قرآنی در جمع مدیران مدارس قرآنی و فعالان قرآنی سراسر کشور گفت: آموزش و پرورش ظرفیت بسیاری برای تربیت افرادی قرآنی دارد.
60 درصد از فعالان قرآنی از فرهیختگان فرهنگی هستند
وی با بیان اینکه برای جهش در زمینه های قرآنی باید از طرح ها و تجربیات قرآنی استفاده کرد، افزود: 60 درصد از فعالان قرآنی از فرهیختگان فرهنگی هستند و مابقی افراد شرکت کننده در همایش تجلی تجربیات قرآنی از اصناف غیر مرتبط با آموزش و پرورش هستند.
مدیر کل امور قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: کتابت قرآن زمانی قابلیت ارزش دارد که آیات قران کریم در جامعه الهی اجرا شود، به همین منظور کتابت قرآن و برگزاری جلسه های گفتمان های قرآنی در همه حوزه های آموزش و پرورش، حوزه های علمیه و دانشگاه ها دغدغه است.
وی با اشاره به طرح مدارس قرآنی در برنامه پنج ساله کشورگفت: براساس طرح چشمانداز 1404 تا 5 سال آینده باید 62 هزار مدرسه قرآنی در کشور ایجاد شود و سالانه 10هزار مدرسه قران در کشور راه اندازی می شود و تا پایان سند چشم انداز پنج ساله کشور همه مدارس درنظام جمهوری اسلامی ایران دارای مدرسه قرآن شوند.
انتقال علم قرآنی به کشورهای اروپایی و آفریقایی و آمریکایی
بنیادی با بیان اینکه نگاه عملی قرآنی در آموزش و پرورش نگاه فرا کشوری است، اظهار اشت: چشم انداز 1404 آموزش و پرورش کشور بر اساس تولید علم قرآن است و تولیدات علمی قرآن در کشور باید به گونه ای باشد که دیگران نیز از علم قرآنی کشور استفاده کنند و به کشورهای اروپایی و آفریقایی و آمریکایی نیز علم قرآن منتقل شود.
مشاور وزیر در امور قرآنی با بیان اینکه دو سوم مردم جامعه عضوجامعه آموزش و پرورش هستند و همه افراد و ارگان ها به گونه ای با جامعه آموزش و پرورش در ارتباط هستند، اذعان داشت: برای ایجاد تحول بنیادین در نظام اموزش و پرورش نیازمند همکاری همه نهادها به سیستم آموزش و پرورش هستیم چرا که تغییرات و تحولات آموزش و پرورش موجب تحولات اساسی در جامعه می شود.
بنیادی با اشاره به این مطلب که نظام حاکم بر آموزش و پرورش مبتنی بر قرآن و ولایت مداری است، خاطر نشان ساخت: سیر تحول آموزش و پرورش سیر و تحولی مبتنی بر قرآن و اهل بیت(ع) است ونگاه تحول بنیان در آموزش و پرورش مبتنی بر قرآن و حدیث است.
تفسیر قرآن کریم مورد غفلت واقع شده است
وی با اشاره به این مطلب که یکی از دغدغه های آموزش و پرورش مباحث تفسیر قرآن کریم است که متاسفانه بحث تفسیر مورد غفلت واقع شده است، خاطر نشان ساخت: اجرای طرح تفسیر قرآن در مدارس سراسر کشور توسط امام جمعه و جماعات سی و دو استان کشور و تفسیر نقلی قرآن کریم در700منطقه و نواحی آموزش و پرورش از جمله طرح های قرآنی آموزش و پرورش در وزارت آموزش و پرورش است.
مدیر کل امور قرآن، نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: برگزاری کرسی های تلاوت قرآن همراه با شرح و توضیح آیات، استفاده از ظرفیت های قرآنی کشوری و استانی، تشکیل هیئت های مذهبی، گفتمان های قرآنی از دیگر طرح های قرآنی آموزش و پرورش در وزارت آموزش و پرورش است.
وی با اشاره به این مطلب که یکی از دلایل ماندگاری انقلاب اسلامی ایران الگو قرار دادن قرآن و اهل بیت (ع) است، اذعان داشت: انقلاب اسلامی ایران بدون قرآن وعترت، انقلابی بدون هویت است و همین مسئله موجب شده تا انقلاب اسلامی ایران، انقلابی ماندگار باشد.
گفتنی است،همایش تجلی تجربیات قرآنی در مشهد با حضور مدیران مدارس قرآنی و فعالان قرآنی سراسر کشور 17 و 18 خرداد در مشهد برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما