اندیشه اسلامی با هنر قرابتی ناگسستنی دارد

خبرگزاری شبستان: اندیشه اسلامی و سلوک دینی ما با هنر قرابتی ناگسستنی دارد و هنری که انسان را در مسیر انسان سازی هدایت کند، با دین عجین است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست نقد و بررسی کتاب «فارابی و فلسفه هنر دینی» اثر نادیا مفتونی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با حضور علی معلم دامغانی، رئیس فرهنگستان هنر در تالار اجتماعات سروش برگزار شد.

 

بر اساس این گزارش، مهدی فضائلی، مدیر عامل انتشارات سروش در این نشست اظهار کرد: در سال ۹۳ انتشارات سروش این توفیق را داشت که دو اثر را که به نوعی مزین به نام فارابی است تقدیم علاقه مندان حوزه فرهنگ و هنر و اهالی کتاب کند.

 

وی افزود: ما در ابتدای امسال کتاب "الموسیقی الکبیر" فارابی را که افکار و عقاید معلم ثانی در وادی هنر موسیقی را بیان می کرد با ترجمه فاخر مرحوم برکشلی منتشر کردیم که مورد استقبال علاقه مندان این حوزه قرار گرفت و امروز نیز کتاب " فارابی و فلسفه هنر دینی" که از منظری دیگر به هنر دینی می پردازد را معرفی می کنیم.

 

فضائلی، ادامه داد: اساساً موضوع هنر به ویژه زمانی که با کلمه دین کنار هم می‌نشیند، بسیار پیچیده می‌شود، اگر چه این موضوع تفکر و تعمق می‌طلبد، اما نمی‌توان از آن جدا شد، چرا که سراسر زندگی ما با هنر آمیخته است، بنابراین، اگر ما هنر اصیل را درست نشناسیم و درصدد فراگیری آن برنیاییم، چیزهای دیگری به جای هنر برای ما ساخته و پرداخته می‌شود و این نیاز واقعی را به انحراف می کشانند.

 

مدیرعامل انتشارات سروش، با اشاره به قرآن به عنوان کتاب هدایت گفت: زمانی که کلمات وحی بر پیامبر (ص) نازل شد و آن حضرت (ص) این جملات را برای مردم بیان کردند، جملات آنقدر هنرمندانه و عمیق بودند که اعراب مسلط به هنر و ادب ناگزیر نسبت سحر و جادو به پیامبر (ص)‌ دادند، چرا که این جملات، جملاتی نبود که از زبان یک فرد معمولی بیرون بیاید.

 

وی تصریح کرد: در حقیقت اندیشه اسلامی و سلوک دینی ما با هنر قرابت ناگسستنی دارد ، اگر چه برخی از سر ناآگاهی و یا تعمد تلاش می‌کنند، هنر و دین را بیگانه نشان دهند اما به اعتقاد من آن هنر انسان سازی که انسان را در مسیر راهش هدایت کند قطعاً با دین پیوند پایداری دارد.

 

فضائلی درباره نادیا مفتونی نویسنده کتاب "فارابی و فلسفه دینی" بیان کرد: من مدتی که اثر ایشان در حال بررسی و تولید و چاپ بود نمی‌دانستم چه شخصیتی دارند، تا اینکه به طور اتفاقی مستندی از ایشان در تلویزیون پخش شد و من متوجه شدم که از بخش بزرگ شخصیت و منش انسانی ایشان در زندگی شخصی خود، غافل بوده ایم. چرا که ایشان به عنوان یک زن نمونه در کنار علم و پژوهش و فعالیت بسیار با نشاط و پرانرژی اجتماعی، از طرف دیگر به عنوان یک همسر فداکار در کنار هنرمندی برجسته همچون استاد حسین نوری که او هم شخصیت باارزشی دارد و در مسیر مقاومت قدم برداشته است، زندگی می کند.

 

به گزارش روابط عمومی انتشارات سروش فضائلی در پایان ابراز کرد: این دو نمونه ای بارز و مشخص از سبک زندگی ایرانی و اسلامی هستند که با نگاه کردن به زندگی آنها می توان نکات بسیار ارزشمندی آموخت.

 

در این نشست استاد علی معلم رئیس فرهنگستان هنر، مفتونی نویسنده کتاب به بیان دیدگاه های خود پرداختند و در پایان از استاد حسین نوری تجلیل به عمل آمد.

پایاین پیام/

 

کد خبر 445172

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha