به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگی قرآنی کشور در نشست تبیین سیاست ها و برنامه های فرهنگی و قرآنی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه سوره الرحمن عروس قرآن است، گفت: عروس در همه فرهنگ ها مظهر زیبایی و جمال است. برخلاف ایران که سوره الرحمن را در مراسم ختم می خوانند در سایر کشورهای مسلمان این سوره در مراسم جشن قرائت می شود.
وی با بیان اینکه در سوره الرحمن به تمام نعمات الهی اشاره شده است، تصریح کرد: خداوند به جای صفت جمال ،رحمان را در قرآن کریم به کار برده است.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه تمام تعالیم قرآن کریم بین المللی است و در تمام جاها ساری و جاری می باشد، افزود: همه آموزه های قرآن فکری و جهانی است قرآن با عقل ها در عقل نفوذ می کند و با هنرش، قلب ها را تسخیر می کند.
وی با اشاره به تأثیر صدای قرآن بر روی مؤمنان افزود: صدای دلنشین پیامبر اسلام (ص) کافر را مومن می کرد به دلیل همین صفات زیبای قرآن بود که همه را جذب خود می کرد.
وی ادامه داد: قرآن صدای خود خداوند است و این صدای خدا وقتی از حنجره های طلایی عبور می کند تاثیرپذیری آن چند برابر می شود به همین دلیل گفته می شود قرآن را با صدای زیبا و بلند بخوانید.
حجت الاسلام محمدی گفت:قرآن شفای بیماری های عقلی و روحی است و نحوه صحیح تعامل با قرآن موجب تحول در حالات انسان و به عنوان نمونه در ورزش می شود.
وی با اشاره به فرق قرآن کریم با باران تصریح کرد: این دو مشترکات زیادی با هم دارند چون هر دو نازل و موجب نشاط و شادابی انسان ها می شوند ولی فرق قرآن با باران این است که باران ریخته می شود و قرآن کریم آویخته می شود و مردم به آیات قرآن این ریسمان الهی چنگ می زنند تا به درجات بالا برسند.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور افزود: تا پیش از این می گفتند عقل سالم در بدن سالم است این نگاه ، نگاه حداقلی است در نگاه مدرن فلسفه ، جامعه شناسی ، اقتصاد ، روانشناسی و از آنها بالاتر فرهنگ ورزشی مطرح است.
وی بر لزوم تقویت ظرفیت حماسه در جوانان تاکید کرد و افزود:فرهنگ اسلامی یک مقوله مهم به نام جوانمردی و فتوت دارد و از سوی دیگر ورزش نقش مهمی در تربیت جوانمردانه جوانان ایفا می کند.
محمدی گفت: امروز مدیریت ورزش ایجاد ساز و کار مثبت تربیت جوانمردانه جوانان است. یکی دیگر از کارکردهای مهم ورزش تأمین غریزه حماسه خواهی در جوانان است و این نقطه تلاقی ورزش و جوانان است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور در پایان از ارائه طرح مقدماتی فعالیت های دورانی در ورزش به وزیر ورزش و جوانان سخن به میان آورد و گفت: امیدواریم این طرح به مرحله اجرایی برسد.
صدا و تصویر دارد
وی اظهار کرد: نحوه تعامل با قرآن کریم در عرصه ورزش بسیار تعیین کننده و راهبردی است.
وی با بیان اینکه پویایی دین فرازمان و فرامکان است، خاطرنشان کرد: قرآن کریم جریان دارد. بنابراین کارکردهای اجتماعی دین فرازمانی و فرامکانی است .
وی خاطرنشان کرد: ما دارای یک نگاه عام و فراگیر و یک نگاه حرفه ای هستیم که در نگاه حرفه ای ابعاد پیچیده می باشد و در نگاه سنتی انسان دارای 2 بعد جسم و روح است.
حجت الاسلام محمدی تصریح کرد: ورزش یکی از ملازمات دنیایی و بین المللی است و امروز نگاه جزیی به ورزش خطرناک ترین نگاه می باشد.
وی یادآور شد: امروزه اقتصاد ورزشی، اقتصاد روانشناسی، اقتصاد فرهنگی و اقتصاد سیاست مطرح است که ما باید بدانیم چه ارتباطی بین ورزش و عوامل فوق وجود دارد، ما نباید توسعه اقتصادی را جدا از ورزش ببینیم در صورتی که این امر مغفول مانده است و توسعه فرهنگی را باید جدا از ورزش ببینیم.
وی با بیان اینکه رسانه در عصر حاضر به عنوان یک پدیده اجتماعی مطرح است، اظهار کرد: کج کارکردهای زیادی در این زمینه وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد چون شناخت و فهم رسانه یکی از مهمترین عناصر ورزش است.
وی با بیان اینکه برنامه 90 می تواند آفریننده بهترین رفتارهای اخلاقی و معنوی در جامعه باشد، خاطرنشان کرد: برنامه 90 می تواند باعث بروز بهترین قضاوت ها و حتی ده ها عارضه دیگر در جامعه باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: رسانه های ورزشی باید از راهبردهای کلان کشور فاصله نگیرند و همچنین از مراکز مذهبی نیز نباید غفلت کنند چون بسیاری از مردم تصور می کنند ورزش و مراکز مذهبی رقیب یکدیگر هستند در صورتی که اینگونه نمی باشد.
وی با بیان اینکه جایگزین کردن ورزش به جای دین یکی از اقدامات جهان غرب علیه نظام جمهوری اسلامی ایران است، افزود: ورزش در ذات خود داعیه دینی ندارد اما ما بایستی خطری را که از طریق دشمنان ،ورزش جامعه ما را تهدید می کند توجه داشته باشیم چون امروزه عرفان های نوظهوری مانند شرط بندی در عرصه ورزشی ما رشد کرده است که اگر نتوانیم عرصه ورزش را خوب مدیریت کنیم این خطرها و جدایی دین از میادین ورزشی می تواند خطرات زیادی را برای جامعه داشته باشد.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به داعش تصریح کرد: امروزه داعش به عنوان خطر بزرگی که امنیت جامعه را تهدید کرده و با اصل قرآن بازی می کند و با سوار شدن بر حماسه جویی جوانان این اقدامات را انجام می دهد، بنابراین یکی از کارهای مهم این است که ما بتوانیم ظرفیت حماسه را در وجود جوانان تقویت و تامین کنیم.
وی با بیان اینکه در صورتی که ورزش در بستر فرهنگ قرار نگیرد تبدیل به تهدید فرهنگی می شود، خاطرنشان کرد: سندهایی مانند سند موسیقی، سند نانو و سند فرهنگی به تصویب رسیده است این در حالی است که هنوز سند ورزشی در کشور ما تهیه و تصویب نشده است که جای تأسف دارد.
پایان پیام/
نظر شما