به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور در همایش سیاستگذاری علم و فناوری در برنامه ششم گفت: اینکه ما چرا به اهدافمان در برنامه پنجم دست نیافته ایم دلیلش مشکلات فرهنگی است ما اگر می خواهیم بحث اقتصاد دانش بنیان را حل کنیم این یک مساله فرهنگی است و ریشه در فرهنگ اقتصادی مان دارد.
وی اظهار کرد: ما سالهای سال است نفت را در کشورمان داریم و این برای ما یک فرهنگ آورده است مثلا این فرهنگ می گوید دانشگاهی داشته باشیم که صددرصد بودجه اش را دولت تامین کند.
ستاری تصریح کرد: ما اگر بخواهیم پژوهش داشته باشیم باید آدم استخدام کنیم درست است ما پژوهشکده های خوبی در کشور داریم اما آیا می توانیم خروجی موردنظر را از آنها بگیریم.
وی با تاکید بر اینکه ما باید کارخانه ساز شویم و نه اینکه کارخانه بخریم بنیان و پایه های اقتصاد دانش بنیان تغییر این نگرش هاست و ما باید این فرهنگ را عوض کنیم و پایه اقتصاد دانش بنیان این است که می توانیم از پژوهش پول دربیاوریم و پول حاصل از پژوهش از هر چیزی نیز بیشتر است.
وی تاکید کرد: بزرگترین مشکل ما در حوزه پژوهش این است که مشتری مشخص نیست و معلوم نیست چه کسی قرار است پژوهش را تحویل بگیرد.
وی با بیان اینکه باید تفکرات در حوزه پژوهش عوض شود گفت: قانون شرکت های دانش بنیان قانون خوبی است و نوآوری خوبی به عمل آورده است اما ما نتوانستیم همه ابعاد این قانون را اجرایی کنیم و بخش عظیمی از آن اجرایی نشده است.
وی تاکید کرد: در حوزه پژوهش دولتی باید تصمیم بگیرم که پارو زن باشم یا سکاندار مثلاً همین ستاد نانو که تاسیس شد و ما در خدمت رهبری نیز چند وقت اخیر بودیم می توانست در سالی که تاسیس شد یک ساختمان خوب داشته باشد و آزمایشگاه بزند و بعد از ده سال الان ما می توانستیم پژوهشکده ای با 2 هزار نفر نیروی انسانی داشته باشیم این در حالی است که ستاد نانوی ما 30 نفر نیروی انسانی دارد و هیچکدام دانشمند نیستند ولی 90 پژوهشکده از ستاد نانو تغذیه می کنند و در واقع ما با این کاسبی می کنیم و دستگاههای نانو را نیز خودمان می سازیم.
وی تاکید کرد: ما باید سیاستگذار پژوهش در دولت باشیم و نباید خودمان پژوهش بسازیم.
ستاری گفت: تمام دولتها در مرز دانش هزینه می کنند و این موضوع خوبی است اما نباید ما انتظار داشته باشیم از مرز دانش تجارت دربیاوریم.
وی تاکید کرد: در حوزه پژوهشهای بنیادی ما موفق بودهایم و پایه پژوهشهای بنیادی نیز همین است و وقتی ما می خواهیم کاری تجاری در این حوزه کنیم یعنی پول دربیاوریم این موفق نخواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه در اقتصاد دانش بنیان نیروی انسانی مهم است گفت: هنر اقتصاد این است که مشکلات را حل کند و توسعه هایی که منجر به از بین بردن محیط زیست شود توسعه دانش بنیان نیست.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور خاطرنشان کرد: من نمی فهمم چرا باید در حوزه فرهنگ ما این همه سازمان داشته باشیم آیا ما توانستیم در این حوزه خوب کار کنیم آیا با عروسک و فیلم دولتی می توانیم فرهنگ را درست کنیم وقتی پول بلاعوض داده می شود دلیلی ندارد که در سیستم تغییرات ایجاد شود.
ستاری همچنین گفت: اقتصاد دانش بنیان باید در همه ضوابط کشور وارد شود من در سفری که به مشهد داشتهام متوجه شدم 500 میلیارد تومان سوغات مشهد است که آن را در هیچ به چین باختهایم مگر امام رضا برای ما نیست پس چرا باید بازارش را از دست بدهیم در واقع ما به جز زعفران و چند کالای دیگر همه اقتصادمان در خدمت چینی هاست.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: معاون علمی و فناوری رییس جمهور با انتقاد از اینکه ما فرهنگ اقتصاد نفتی را در کشور باید عوض کنیم گفت: حل مشکلات اقتصاد دانش بنیان یک مساله فرهنگی است.
کد خبر 445493
نظر شما