به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش در نشست تخصصی سوادآموزی مشارکت محور در پرتو اداره ملی و مدیریت دولتی که امروز برگزار شد، گفت: انسان های باسواد در توسعه پایدار، تولید داخلی و توسعه فرهنگی نقش موثری دارند و اگر این مسایل را بررسی کنیم به ضرورت و اولویت سوادآموزی پی خواهیم برد.
وی افزود: مطالعات نشان می دهد اگر افراد بی سواد احساس نیاز به سواد نکنند تلاش ما نتیجه بخش نخواهد بود لذا لازم است در تولید محتوا و فرآیند سوادآموزی تلاش کنیم تا انگیزه افراد بی سواد را برای سوادآموزی افزایش دهیم.
فانی با اشاره به مصوبه اخیر هیئت وزیران اظهار کرد: ایجاد انگیزه، راه اندازی مراکز یادگیری محلی، سوادآموزی اجباری در این مصوبه مورد توجه قرار گرفته است که امیدواریم موجب افزایش سرعت سوادآموزی در کشور است.
وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: بسیاری از افراد در کلاس های سوادآموزی آموزش می بینند و باسواد می شوند اما به دلیل فاصله گرفتن از مطالعه به بی سوادی رجعت کرده اند بنابراین سازمان سوادآموزی باید برنامه های لازم را برای جلوگیری از بازگشت افراد به بی سوادی پیاده سازی کنند.
وی با تاکید بر اینکه راه اصلی مبارزه با بی سوادی جلوگیری از تولید بی سواد است، تصریح کرد: در سال تحصیلی جاری حدود 5 هزار مدرسه در کشور وجود دارد که کمتر از 5 دانش آموز در آن تحصیل می کنند و همچنین بیش از 100 مدرسه تک دانش آموزی در کشور داریم که این نشان می دهد عزم ما برای جلوگیری از بی سوادی و محرومیت از تحصیل کودکان بسیار بالا است، با وجود اینکه برای ما پرهزینه است اما یک سرمایه بزرگ محسوب می شود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تدوین برنامه ششم توسعه تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم برای توسعه امر سوادآموزی مشارکت سایر دستگاه ها از جمله وزارت کار، رفاه و تعاون و وزارت کشاورزی را در برنامه ششم توسعه داشته باشیم.
وی افزود: در مصوبه هیئت وزیران مراکز راه اندازی مراکز یادگیری محلی پیش بینی شده است که این مراکز می توانند در جلب مشارکت سایر نهادها در امر سوادآموزی مؤثر باشند.
پایان پیام/
نظر شما