پیشنهادات معلم اخلاق برای کانون های مساجد/ فرهنگسراها باید در دل مسجد ایجاد شوند

خبرگزاری شبستان: آیت الله قرهی معتقد است مساجد نباید دولتی شوند اما باید حکومتی باشند. اگر قائل به نظام اسلامی هستیم نباید مساجد را جدا از نظام ببینیم. در این صورت مسجد مرکز حکومت اسلامی است و فعالیت های فرهنگی، مذهبی، ورزشی و .. باید حول محور مساجد و کانون های مساجد برنامه ریزی شود.

خبرگزاری شبستان: در روزهایی که همزمان شده است با بیست و دومین سالگرد تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد، آیت الله روح الله قرهی، استاد اخلاق در خبرگزاری شبستان حضور یافت و پس از بازدید از خبرگزاری شبستان، خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد با این استاد اخلاق گفتگویی داشته است که مشروح آن را در ذیل می خوانید.  

 

حاج آقای قرهی، کانون های فرهنگی هنری مساجد با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت خود را آغاز کرد تا با استفاده از ابزار فرهنگ و هنر، نیروهای هنرمند، توانمند، متخصص و متعهد تربیت کند و متخصصین نظام از اهالی مسجد باشند. چه برنامه ها و وظایفی باید در دستور کار این مجموعه فعال در مسجد باشد تا در تحقق هدف موفق تر باشد؟

مسجد مقوله بسیار مهمی است. نمی خواهم بگویم که در مورد مساجد کار نشده است اما مساجد آنگونه که باید در طراز مسجد اسلامی و انقلابی باشند، نیستند. اینجانب در دانشکده بسیج درس اخلاق برگزار می کنم. من در این جلسات همواره تاکید داشتم که بسیج باید به عرصه سینما ورود پیدا کند. الان هم می گویم که کانون های فرهنگی هنری باید در عرصه فرهنگ فعال باشند و حتی ورزش هم باید در بستر مراکز فرهنگی قرار گیرد.

 

چرا ما کاری نکنیم که ورزش در مساجد انجام شود تا موجب جذبه برای جوانان باشد؟ چرا باید تصور کنیم که مسجد تنها برای عبادت محض است؟ علت اینکه فرهنگسراها ایجاد شد چه بود؟ فرهنگسراها باید در دل مسجد ایجاد شوند، فرهنگسرایی که در مسجد نباشد باید تعطیل شود زیرا که فرهنگسرای مجزای از مسجد فسادآور است.

 

بستر فعالیت کانون های فرهنگی هنری، بستر فرهنگی است و مسجد در رشته های مختلف به مخاطبان خود خدمات ارایه دهد و تیم های مختلف ورزشی در مسجد تشکیل شود تا از آنها گروه های ورزشی برتر انتخاب شود تا آنها به باشگاه های به نام کشوری راه پیدا کنند. در رشته های هنری، سینما هم همین طور، کانون های فرهنگی هنری باید فعال باشند و نیروهای هنرمند و متخصص تربیت کنند.

 

مثالی برایتان می زنم، جشنواره عمار جشنواره ای مسجدی است. در ابتدای راه این جشنواره خیلی قوت نداشت اما امروز این جشنواره به یکی از جشنواره های معتبر سینمایی کشور تبدیل شده است. وقتی افراد متدین و مومن در سینما حضور یافتند، می توانند فیلم های بزرگی بسازند و از لحاظ هنرمندانه بودن، کارگردانی، فیلم نامه نویسی کار قوی استخراج می شود.

 

به اعتقاد من فعالیت کانون های فرهنگی هنری در کنار مساجد ضرورت دارد و حتما مساجد باید دارای کانون فرهنگی هنری باشند اما اینکه چه برنامه هایی باید در دستور کارشان باشد و چگونه باشند باید درباره آن بسیار کار شود.

 

فرهنگسراها باید با نظارت امام جماعت در مسجد فعالیت داشته باشند. ورزشگاه ما باید در مسجد باشد زیرا که مسجد کانون اصلی است و الان هم باید باشد. در صدر اسلام هم همین گونه بود امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری هم معتقد به این مسئله بوده و هستند که مسجد باید کانون اصلی فعالیت های جامعه باشد.

 

 

-برخی بر این نظر اعتقاد دارند که مساجد نباید دولتی باشند آیا در زمان حکومت امام علی (ع) و صدر اسلام هم همین نظر بوده است؟

دولتی با حکومتی تفاوتی دارد. مساجد نباید دولتی شوند اما حکومتی باید باشند یعنی مسجد باید در راستای حکومت نظام اسلامی فعالیت داشته باشد. اگر قائل به نظام اسلامی هستیم و اعتقاد راسخ ما این است که نظام، نظام مهدوی است پس مساجد ما جدا از نظام نیستند مساجد نباید دولتی باشند تا هر دولتی که بر روی کار می آید بخواهد سوءاستفاده کند اما مساجد باید اسلامی باشند. مسجدی که نظام اسلامی را قبول نداشته باشد، مسجد ضرار می شود و باید بسته و تخریب شود. حتی اگر بر این مساجد نام، پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم)، ائمه اطهار (علیه السلام) و اسم امام راحل (ره) گذاشته شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 445622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha