حجت الاسلام میثم علی پناه خطیب و واعظ در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با بیان اینکه فاطمیه، خط مقدم جبهه اعتقادی شیعه است لذا باید حفظ شود، گفت: اگر فاطمیه حفظ شود مقدمات ظهور فراهم و غدیر نیز حفظ می شود.
این خطیب با اشاره به اینکه تمام اتفاقاتی که پس از شهادت حضرت زهرا (س) روی داد به دلیل عدم شناخت دقیق از حقانیت و وجود مقدس حضرت صدیقه طاهره (س) و ولایت امیرالمؤمنین است، خاطرنشان کرد: اگر آن حرمت شکنی ها روی نمی داد حوادث بعدی نیز اتفاق نمی افتاد.
وی ادامه داد: فاطمیه، اساس و پایه حرکت اعتقادی شیعه است و تعظیم فاطمیه، تکریم تشیع است؛ لذا بیان ظلم هایی که نسبت به حضرت زهرا (س) شد موجب می شود آدم، خط سرخ تشیع را گم نکند.
حجت الاسلام علی پناه با بیان اینکه اگر ندانیم چه اتفاقی در سقیفه افتاد و با چه هدفی حضرت زهرا (س) قیام کردند، خطبه خواندند و وصیت سیاسی کردند که شب به خاک سپرده شوند، اصلا نخواهیم دانست حضرت دنبال چه غرض و هدفی بودند که چنین کاری را کردند، تصریح کرد: تبیین جایگاه عزاداری حضرت، تعظیم شعائر فاطمی، بیان و تبیین موقعیت و اتفاقات آن روز و اقدامات سیاسی حضرت موجب می شود موقعیت و مظلومیت شیعه در آن دوره و تکلیف ما در امروز مشخص شود.
وی افزود: با نگاه به سیره حضرت صدیقه طاهره در می یابیم حضرت به این نتیجه رسیدند کل دین در معرض خطر است؛ قصد دشمنان اهل بیت علیهم السلام صرفا غصب خلافت نبود بلکه هدف اصلی شان نابودی کل اسلام بود. و در چنین شرایطی حضرت زهرا (س) احساس وظیفه کرده و همه جوره برای امام زمانش به میدان می آید.
این خطیب گفت: حضرت زهرایی که معتقد بودند بهترین زنها کسی است که مردی او را نبیند و او نیز حتی المقدور مردی را نبیند و مواظب بودند بوی ایشان به مشام مردم نابینایی نرسد، با این وجود تا وسط کوچه برای دفاع از امیرالمؤمنین می رود، فریاد می زند و از ولی و امام زمانش دفاع می کند؛ همچنین بر فراز منبر پدرش قرار می گیرد و خطبه می خواند تا اغراض دشمن روشن شود.
وی با بیان اینکه حضرت فاطمه (س) با وصیتی که کردند مبنی بر اینکه علی جان! مرا شب دفن بفرما تا کسی مرا نبیند، حقانیت اهل بیت و امیرالمومنین و همچنین مظلومیت این خانواده را روشن کردند، خاطرنشان کرد: شیعه مسلح به حجت های بسیاری است و با وصیت و خطبه حضرت، می توانیم در برابر دشمنانمان احتجاج کنیم.
حجت الاسلام علی پناه ادامه داد: حضرت زهرا (س) با اقداماتی که کردند نشان دادند با تمام وجود برای دفاع از ولی و امام زمانش به میدان می آیند؛ و این موجب می شود خط سرخ تشیع امتداد داده شود و اگر ما این را حفظ نکنیم، این مسایل و موقعیت سیاسی آن روز تبیین نشود و شعائر فاطمی تعظیم نشود، کم کم کربلا، مظلومیت امیرالمؤمنین و کل حقانیت تشیع کم رنگ می شود. لذا تعظیم شعائر فاطمی یعنی دفاع از خط مقدم تشیع.
این خطیب با اشاره به اینکه فاطمیه، خط قرمز شیعه است، اظهار داشت: این فاطمیه با همه عظمت و اهمیتش با عید نوروز تداخل کرده است، ابراز داشت: اگر امسال تعظیم شعائر فاطمی را دو برابر نکنیم و اجازه بدهیم فاطمیه تحت الشعاع نوروز قرار گیرد به مکتب تشیع، ایران وانقلاب ظلم کردیم؛ تمام این انقلاب و خون شهدا برای این بود که مقدمه ظهور حضرت بقیه الله فراهم شود و اگر امروز پیام ها و شعائر فاطمیه را زنده نگه داریم در واقع داریم زمینه ساز ظهور می شویم؛ یعنی همان هدفی که برای آن انقلاب کردیم.
وی افزود: در نظام انقلابی، ولایی، حضرت زهرایی و شیعه ما، آیا باید تداخل نوروز و فاطمیه موجب کم رنگ شدن فاطمیه شود؟ که اگراین اتفاق روی دهد ما از هدف انقلاب که بسترسازی برای ظهور بود عقب نشستیم.
این واعظ با تأکید بر اینکه یکی از قدم هایی که برای ظهور باید برداشته شود حفظ و تعظیم شعائر فاطمی و آن چیزی است که حضرت زهرا برای آن قیام کردند، تصریح کرد: فردی در روز عاشورا به علامه امینی گفت: چرا این قدر در این روز، مراسم برگزار و شلوغ می کنید؟ علامه فرمودند: اگر غدیر را به اندازه عاشورا شلوغ می کردیم شما جرأت نمی کردید حق مسلم امیرالمؤمنین را غصب کنید!
حجت الاسلام علی پناه ادامه داد: باید فاطمیه را شلوغ کرد تا نسل های جوان و کسانی که خیلی با ماجرای شهادت و ظلم هایی که نسبت به حضرت شد، آشنا نیستند، قصه را بدانند؛ به ویژه امسال وظیفه ما چند برابر است.
وی گفت: بنده از یکی از مسئولان دفتر مقام معظم رهبری شنیدم که به ایشان اشکال گرفتند که حضور طولانی شما در مجالس روضه برای سلامتی تان خوب نیست، و معظم له فرمودند ما رزق یک سال مملکت را در فاطمیه می گیریم. امسال نیز به رغم تداخل نوروز و فاطمیه، مقام معظم رهبری، مجلس فاطمیه را با هدف بیان مصائب مادرشان و حفظ این خط برگزار می کنند.
این خطیب با اشاره به اینکه باید فاطمیه را امسال پرشکوه تر از سالهای قبل برگزار کنیم، اظهار داشت: امسال باید شیعیان، عشق و علاقه خود را به حضرت زهرا نشان دهند؛ امسال که فاطمیه با ایام تعطیل و تفریح همزمان شده است، آن شخصی که حداقل چند روزی به عزاداری می پردازد و به تفریح نمی پردازد، نشان می دهد که پیام شیعه و خط فاطمی را فهمیده است؛ لذا باید تمام توانمان را به میدان بیاوریم که امسال، فاطمیه تحت الشعاع قرار نگیرد.
حجت الاسلام علی پناه افزود: باید حقانیت و مظلومیت امیرالمؤمنین و صدیقه طاهره (س) تبین شود اما باید تقیه رعایت شود؛ یعنی اگر بیان مصایب و ظلم هایی که بر این بزرگواران شد، با تقیه و زبان لین همراه شود، مردم را به هدف فاطمیه نزدیک می کنیم؛ و این روش، نظیر روشی است که علامه امینی در کتاب الغدیر انجام دادند یعنی حقانیت امیرالمؤمنین را مستند بر مناع اهل سنت و شیعه بدون هیچ توهینی اثبات کردند.
وی با تأکید بر اینکه برانگیختن آتش اختلاف شیعه و سنی به صلاح هیچ کسی نیست و از اختلاف افکنی تنها دشمن مشترک همه مسلمانان سود می برد، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط منطقه، باید در بیان مصائب و مظلومیت های حضرت زهرا (س) و امیرالمؤمنین (ع)، لزوم جمع کردن میان بیان این مصائب و مظلومیت و تقیه رعایت شود.
این واعظ با بیان اینکه وحدت به معنای عقب نشینی از سنگرهای عقیدتی نیست، همچنان که علامه امینی فرمودند ما حتی از یک مستحبمان دست نمی کشیم، گفت: وحدت به معنای وحدت شکلی است و نباید کاری کنیم که اتحاد میان مسلمانان، متزلزل و یا دچار چنددستگی شود.
حجت الاسلام علی پناه با اشاره به اینکه تأکیدات امام خمینی و مقام معظم رهبری بر وحدت، هیچ منافاتی با بیان ظلمی که بر اهل بیت رفت، ندارد، تصریح کرد: اگر ظرافت میان بیان مصائب و تقیه رعایت شود، آنگاه بیان مظلومیت و حقانیت اهل بیت علیهم السلام، مخل وحدت نمی شود.
وی در پایان گفت: وحدت به معنای عقب نشینی از اعتقاداتمان نیست؛ وحدت به معنای اتحاد سیاسی میان صفوف مسلمانان در مقابل دشمن مشترک اسلام است و نه وحدت درباره اصولی است که ما با اهل تسنن اختلاف نظر داریم.
پایان پیام/
نظر شما