به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا سلیمانی، مشاور وزیر و دبیر ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، امروز (20 اسفند) در جمع خبرنگاران با اشاره به سالروز تأسیس کانون های مساجد کشور به پیشینه راه اندازی این کانون ها در سال 72 و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره و تصریح کرد: اصل این مطلب به جهت هشدار رهبری برای مقابله با تهاجم فرهنگی است.
وی افزود: اولین کانون فرهنگی هنری در تهران با حضور وزیر وقت و مرحوم آیت الله مهدوی کنی افتتاح شد و از همان وقت در سایر استان ها، راه اندازی شد و کارهای فراوانی انجام شده است.
حجت الاسلام سلیمانی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار سامانه ستاد عالی، حدود 19 هزار و 828 کانون در مساجد کشور به ثبت رسیده و ما به مرز 20 هزار کانون رسیدیم؛ بیان داشت: در کنار این از کانون های جدید التأسیس غافل نبودیم و بر همین اساس در سال جاری بیش از یک هزار کانون تأسیس شده که تا پایان سال به دو هزار کانون می رسد.
ارسال سالانه حدود 500 کتاب جدید به هر یک از کتابخانه های مساجد کشور
وی ادامه داد: علاوه بر این، 10 هزار کتابخانه در مساجد کشور که پنج هزار باب آن در شبستان مساجد و تحت عنوان کتابخانه باز و 5 هزار کتابخانه مخزن دار دارای قرائت خانه و امکانات لازم است و هر سال حدود 500 عنوان کتاب در اختیار آنان قرار داده می شود.
دبیرستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: همچنین سالانه حدود 4 میلیارد تومان کتب دینی و مذهبی و مناسب برای مساجد سراسر کشور تهیه و بر اساس درجه بندی کتابخانه ها، برای آنان ارسال می شود.
افزایش و ارتقاء سطح مهارت های بچه های مسجدی
وی با اشاره به اینکه ستادعالی در بحث آموزش نیز فعالیت هایی دارد تا از رهگذر آموز ش و مهارت های لازم، جوانان و نوجوانان بتوانند ارتباط پیدا کنند و رشدی شاهد باشیم؛ افزود: امسال حدود 330 نفر از کسانی که در حوزه فن آوری جدید فعالیت داشتند در دانشگاه شریف آموزش دیدند تا با مهارت های کارآفرینی، سطح آنان ارتقاء یابد.
حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی همچنین به دوره آموزشی اندیشه های آسمانی در مشهد اشاره و بیان کرد: امسال حدود سه هزار نفر از چهره های نخبه مسجدی به مشهد آمدند و این دروه ها کمک می کند تا بچه های مسجد، گام بالاتری بردارند.
غفلت نکردن از روستاها، اقتضاء عدالت فرهنگی است
وی آموزش بچه های روستائی دارای قابلیت های مختلف را هم مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه از مجموع قریب به 20 هزار کانون مسجد در کشور حدود هشت هزار و 800 کانون در روستاها وجود دارد؛ اظهار داشت: می خواهیم نسبت این کانون ها به کانون های شهری 60 به 40 باشد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تصریح به اینکه در بعضی استان ها به این نسبت رسیدیم؛ گفت: 63 هزار روستا در کشور وجود دارد و عدالت فرهنگی اقتضا می کند از روستاها غفلت نکنیم.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه در یکی دو سال اخیر، تخصصی شدن کانون ها را در دستور کار قرار دادیم به این معنا که به کیفیت کار بپردازیم؛ اعلام کرد: بیش از 700 کانون تخصصی در 22 رشته که با شأنیت و منزلت مسجد متناسب باشد در کشور وجود دارد و این کانون ها از حمایت بیشتری برخورداند.
حجت الاسلام سلیمانی با افزودن اینکه خانه های نور که مأموریت گسترش قرآن را به عهده دارند؛ از دیگر فعالیت های ستادعالی است؛ به وجود 920 خانه نور در کشور اشاره کرد.
توسعه کانون های مساجد در مراکز فرهنگی
وی ادامه داد: از 800 مصلی موجود در کشور 374 کانون در جوار این مصلی ها راه اندازی شده که دو مأوریت دارند؛ اول اینکه شبهات و سئوالات نسل جوان را در طول هفته جمع آوری می کنند و در اختیار امام جمعه قرار می دهند تا او در خطبه ها بر اساس نیازهای روز، مباحث خود را تنظیم کند و دوم اینکه با ارتباط با سایر کانون ها، برای حضور آنان در نماز عبادی سیاسی جمعه تلاش می کنند.
حجت الاسلام سلیمانی در ادامه بحث راجع به گسترش و توسعه کانون های مساجد گفت: طبق تفاهم نامه ای که با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها داشتیم از حدود 400 مسجد موجود در دانشگاه های کشور تاکنون در جوار 122کانون مساجد دانشگاهی راه اندزای کردیم.
وی راه اندازی 188 خانه فرهنگ دیجیتال و قرار دادن یک هزار نرم افزار مناسب در اختیار بچه های مسجد، برگزاری جشنواره ملی قرآین مدهامتان و رقابت 203 چهره قرآنی شاخص در دوره اخیر این جشنواره و جشنواره شیوه های نوین تدریس در حوزه معارف دینی با عنوان «شکوه اندیشه»را از دیگر فعالیت های مهم ستادعالی برشمرد و افزود: در جشنواره شکوه اندیشه تلاش می شود اساتیدی که در چهار حوزه اخلاق، احکام، قرآن و اعتقادات بهترین تدریس دارند؛ معرفی و تجلیل شوند و آثار آنان برای کتابخانه های مساجد کشور ارسال می شود تا در انتقال قرآن و معارف دینی بهتر عمل کنند.
دبیر ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور از برگزاری20 جشنواره نشریات تجربی در«20 فروردین» سال آینده در خمین خبر داد و گفت: یک هزار نشریه تجربی در مساجد وجود دارد.
اهم اهداف ستادعالی کانون هیا مساجد در سال ۹۴
وی به اهداف و برنامه های ستادعالی در سال 94 هم اشاره و تصریح کرد: رتبه بندی و درجه بندی کانون ها، توجه به گفتمان اقتصاد مقاومتی و استفاده از ظرفیت کانون ها برای گفتمان سازی این موضوع و کارآفرینی در کانون های مساجد با توجه به ظرفیت های بومی هر استانی از مهمترین برنامه های سال آینده است.
حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی ادامه داد: با برنامه ریزی پیش رو که آخرین سال برنامه پنجم توسعه است، تعداد کانون های مساجد را در سال آینده به مرز 22 هزار پایگاه باید برسانیم.
وی بیانات رهبر معظم انقلاب در خراسان شمالی و سفارش معظم له در خصوص کانون های مساجد را یادآوری کرد و افزود: الان شتاب راه اندازی کانون ها بالاست و درخواست ها زیاد است اما ما محدودیت بودجه و امکانات داریم لذا زمانبندی کردیم و با شیب ملایم در حرکت هستیم تا در جوار هر مسجد یک کانون و یک کتابخانه داشته باشیم.
دبیرستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور بازخوردهای کانون های مساجد در خارج از کشور را هم مورد توجه قرار داد و در این زمینه تحلیل رادیو آمریکا مبنی بر وجود سه مانع برای اهداف خود در ایران که شامل روحانیت، بسیج کانون های مساجد است را مورد توجه قرار داد و افزود: این نشانه آن است که مسیر انتخاب شده برای این کانون ها، مسیر صحیحی بوده است.
تجلیل رهبری از یکی از کارهای بچه های مسجدی کرمان
وی ادامه داد: نمونه موفق آن در کرمان از جنوب این استان تا خود کرمان است که کلیپ ساخته شده بچه های مسجدی کرمان با عنوان«گزینه های روی میز» که رهبری از آن تجلیل کردند و این نشان دهنده روحیه فعالیت و خودجوش بودن فعالیت های کانون هاست.
حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی افزود: ما حمایت هایی که نسبت به کانون ها دنبال می کنیم این است که نتیجه آن فعالیت خود آنها و برون سپاری فعالیت های قابل واگذاری به کانون ها است.
فعالیت های هنری باید متناسب با شأن مسجد باشد
وی در بخش پاسخ به سئوالات خبرنگاران هم با بیان اینکه کانون های مساجد علاوه بر فعالیت های فرهنگی در فعالیت های هنری هم در هفت رشته کار کرده است؛ تأکید کرد: اگر فعالیت هنری می خواهد در مساجد انجام شود باید با شأن مسجد متناسب باشد.
حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی در خصوص اهمیت محتوا در کانون های مساجد با باین اینکه یکی از ظرفیت های تولید محتوا، کتابخانه های مساجد است که در سطح کشور در حال توسعه است؛ اظهار داشت: این ممکن است که نیازمندی های هر بخش را تأمین نکند اما در کنار آن نرم افزارهای مناسب را در اختیار بچه های مسجد قرار دادیم و همچنین7 هزار مسجد روزانه تفسیر قرآن را دنبال می کند که برای آن کتاب های تفسیری مناسب برای ائمه جماعات را در اختیار آنان قرار دادیم.
نقش مهم ائمه جماعات در تولید محتوا در مساجد
وی تأکید کرد: محتوا باید در خود مساجد طراحی شود و نقش امام جماعت در این زمینه تعیین کننده است و بر اساس فعالیت او مساجد رونق می گیرد اما ما باید راه را تسهیل کنیم.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در خصوص بودجه کانون های مساجد در سال آینده اعلام کرد: هنوز بودجه را ابلاغ نکردند اما پیشنهادی دولت به مجلس حدود 51 میلیارد برای کانون های سراسر کشور است.
پایان پیام/
نظر شما