به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، ابراهیم سحرخیز، معاون امور متوسطه وزارت آموزش و پرورش، عصر گذشته (18 خرداد) در جلسه رؤسای مناطق آموزش و پرورش خوزستان گفت: خوزستان به یک کارگاه آموزشی تبدیل شده که در آن آموزش غیرت، دفاع از وطن و دفاع از ارزش های اسلامی را می آموزند و این میراث گرانبها را به نسل های بعدی منتقل می کنند.
وی افزود: این استان علی رغم اینکه مهد تاریخ علم و تمدن است ولی ناخواسته دچار آسیب هایی ناشی از جنگ تحمیلی و تخریب زیرساخت ها شده و عوارض آن دستگاه آموزش و پرورش را نیز تحت تأثیر قرار داده که نقل و انتقال نیروی انسانی، بحث های مدیریتی و عدم استفاده از منابع را به دنبال داشته است.
سحرخیز تصریح کرد: آموزش و پرورش با نگاه به سند برنامه پنجم توسعه، توجه به منویات مقام معظم رهبری قالب سیاست های کلی نظام، ارتقای کیفیت، توجه به رویکرد پرورشی و استفاده بهینه از منابع گام بر می دارد.
وی با بیان اینکه تا پایان تیر ماه ساماندهی نیروی انسانی را در تمامی مدارس داریم، اضافه کرد: خوزستان طبق بررسی های به عمل آمده کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش ندارد بلکه در نیروی خانم مازاد و در آقا کمبود نیرو دارد.
وی با بیان اینکه امسال هیچ گونه نقل و انتقال برون استانی در آموزش و پرورش صورت نمی گیرد، خاطر نشان کرد:در نخستین فرصت باید از وزیر آموزش و پرورش بخواهیم، جلوی انتقال هزار و 657 معلم را بگیرد، مدیریت بر بحران، یک مدیریت اقتضایی است که باید امروز و در این شرایط به آن توجه کنیم.
معاون امور متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه 11 درصد متقاضیان نقل و انتقال از استان خوزستان هستند، بیان کرد: شما به عنوان مدیرکل و مدیران نواحی و ادارات آموزش و پرورش استان، مقابل سیل تقاضای نقل و انتقال باید مقاومت کنید؛ اگر مقاومت نکنید باید کلاسهای بیمعلم را تحمل کنید.
وی به توسعه فنی و حرفه ای اشاره کرد و اذعان داشت: توسعه و توجه فنی و حرفه ای هم یک تکلیف در برنامه پنجم توسعه است و هم نگاه جدی دولت و تنها راه برون رفت از معضل بیکاری و حرکت به سوی اشتغال پایدار است لذا باید هنرستان ها را فعال و رشته های فنی و حرفه ای را افزایش داده و از همه ظرفیت های آن استفاده کرد.
سحرخیز تأکید کرد: امسال به دنبال این هستیم که رویکرد رقابتی را در مدارس دولتی ایجاد کنیم و قرار است تمام مدارس ارزشیابی و مدارس نمونه انتخاب شوند و تنها به انتخاب مدیر یا معلم نمونه یسنده نمی کنیم.
وی با اشاره به تحول بنیادین در تعلیم و تربیت، نمونه این تحول را ایجاد مجتمع های شهری و روستایی دانست و یادآور شد:باید شرایطی را فراهم کنیم که یک محبوبیت، اقتدار و رهبری ایجاد شود و با افزایش انگیزه های مادی و معنوی شاهد حرکت رو به جلو در مجتمع ها باشیم.
وی بر ساماندهی فضاسازی در مدارس تأکید کرد و ادامه داد: امسال نگاه آموزش چند مهارتی را برای معلمان در نظر داریم و باید 20 درصد اعتبارزات عمرانی صرف تأمین تجهیزات برای مدارس شود.
فاطمه قربان، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش نیز در این اجلاس عنوان کرد: یکی از محورهایی که لازم است مورد توجه قرار بگیرد، جهاد اقتصادی است، اگر یک نگاه اجمالی به نامگذاری سالها از سوی مقام معظم رهبری داشته باشیم، میبینیم که همه این عناوین و نامگذاریها ریشه عمیقی در اسلام و قرآن دارند.
وی بیان داشت: اگر به طور جدی این عناوین را در آموزش و پرورش که وظیفه تأمین نیروی انسانی با کیفیت را دارد، به کار گیریم، میتوانیم به رشد و بالندگی مورد انتظار مقام معظم رهبری برسیم، بنابراین باید حداکثر تلاش خود را در نهادینه کردن جهاد اقتصادی در دانش آموزان به ویژه دانشآموزان ابتدایی داشته باشید.
قربان افزایش پوشش تحصیلی و انسداد مبادی بیسوادی را از اولویتهای ویژه وزارت عنوان کرد و افزود: برنامه انسداد مبادی بیسوادی باید توسط معاونت آموزش ابتدایی وزارت و با سواد کردن افراد 10 تا 49 سال باید توسط نهضت سوادآموزی انجام بگیرد.
وی یکی از برنامههای در حال پیگیری را توسعه پوشش تحصیلی پیشدبستانی دانست و گفت: کشور در این زمینه متعهد شده است، تا سال 2015 پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی و راهنمایی به 100 درصد و در پیشدبستانی به بیش از 95 درصد برسد که انتظار داریم مدیران ادارات آموزش و پرورش در نشستهای خود شرایطی را فراهم کنند که تا قبل از سال 2015 به 100 درصد پوشش تحصیلی در هر 2 زمینه برسیم.
پایان پیام/
نظر شما