هشدار آمریکا درباره توافقات/بی اعتباری وزیر خارجه آلمان 

خبرگزاری شبستان: هشدار سناتور آمریکایی درباره طرح توافق هسته‌ای ایران در شورای امنیت، سازمان ملل هیچ قدرتی برای ملزم‌ ساختن آمریکا به توافق هسته‌ای ندارد، وزیر خارجه آلمان هیچ اعتباری ندارد، به دنبال یک توافق غیر الزام آور هستیم،. «کورکر» درباره احتمال تصویب توافق هسته‌ای در شورای امنیت هشدار داد برخی از اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، هشدار سناتور آمریکایی درباره طرح توافق هسته‌ای ایران در شورای امنیت، سازمان ملل هیچ قدرتی برای ملزم‌ ساختن آمریکا به توافق هسته‌ای ندارد، وزیر خارجه آلمان هیچ اعتباری ندارد، به دنبال یک توافق غیر الزام آور هستیم،. «کورکر» درباره احتمال تصویب توافق هسته‌ای در شورای امنیت هشدار داد برخی از اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود.ادامه این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

تسنیم: سناتور جمهوری‌خواه: سازمان ملل هیچ قدرتی برای ملزم‌ ساختن آمریکا به توافق هسته‌ای ندارد

در حالیکه مجادلات بین کاخ سفید و سنای آمریکا در باره توافق هسته‌ای احتمالی با ایران ادامه دارد، سناتور تد کروز، در مصاحبه با دیلی بیست گفته است: "سازمان ملل هیچ قدرتی برای ملزم ساختن آمریکا ندارد."

وی در ادامه افزود تنها معاهداتی که در کنگره تصویب شده و تبدیل به قانون شده‌اند، چنین قدرتی دارند: "اگر رئیس‌جمهور اوباما سعی کند که سازمان ملل را مأمور کند توافق با ایران را اعمال کرده و زمینه را برای دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای فراهم کند، این امر هم برای امنیت ملی آمریکا و هم برای متحدین‌مان خطرناک بوده و کاملا در تناقض با قانون اساسی خواهد بود."

رویترز روز گذشته گزارش داد که اعضای دائم شورای امنیت در حال مذاکره درباره قطعنامه‌ای هستند که بر اساس آن در صورت دستیابی به توافق هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5، تحریم‌ها تسهیل می‌شوند.

یک مقام در گفتگو با این خبرگزاری گفت: "اگر به یک توافق هسته‌ای دست یافته شود، ما می‌خواهیم به سرعت در باره تحریم‌های سازمان ملل اقدام کنیم."

روز گذشته (پنج‌شنبه) رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا نیز از باراک اوباما، رئیس‌جمهور این کشور، خواست که بدون رأی‌گیری در کنگره آمریکا درباره توافق هسته‌ای با ایران در صدد دستیابی به نظر موافق سازمان ملل نباشد.

مک‌کین: وزیر خارجه آلمان هیچ اعتباری ندارد

پس از اینکه فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آمریکا، روز گذشته (پنج‌شنبه) در واشنگتن به انتقاد از نامه 47 سناتور جمهوری‌خواه به ایران پراخت، سناتور جان مک‌کین نیز در گفتگو با خبرنگاران واکنش تندی به وی نشان داد.

دویچه‌وله آلمان نوشت که مک‌کین اشتاین‌مایر را متهم کرد که در مورد اوکراین به مانند "مکتب دیپلماسی نویل چمبرلین" عمل می‌کند. اشاره وی به نخست‌وزیر پیشین بریتانیا است که گفته می‌شود پیش از بروز جنگ جهانی دوم در صدد راضی ساختن آدولف هیتلر بود.

مک‌کین در گفتگو با خبرنگاران گفت:‌ "وزیر خارجه آلمان همان کسی است که از اعمال هر نوع محدودیتی بر رفتار ولادیمر پوتین، که اوکراینی‌ها را سلاخی می‌کند، اجتناب می‌ورزد. وی هیچ اعتباری نزد من ندارد."

فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان، که اکنون در واشنگتن به سر می‌برد ضمن انتقاد از اقدام سناتورهای جمهوری‌خواه کنگره در هشدار به مقامات ایرانی درباره انعقاد قرارداد هسته‌ای، اعلام کرد که این امر ممکن است اعتماد ایران به مذاکرات کنونی را تضعیف کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه وی پیش از دیدار با قانونگذاران آمریکایی به گزارشگران گفت: "این امر تنها مسأله سیاسی داخلی آمریکا نیست، بلکه مذاکراتی که در ژنو برگزار می‌کنیم را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد."

هشدار سناتور آمریکایی درباره طرح توافق هسته‌ای ایران در شورای امنیت

رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا از باراک اوباما، رئیس‌جمهور این کشور، خواست که بدون رأی‌گیری در کنگره آمریکا درباره توافق هسته‌ای با ایران در صدد دستیابی به نظر موافق سازمان ملل نباشد.

نیویورک‌تایمز در گزارشی نوشت این هشدار جدید‌ترین گره در بن‌بست فزاینده‌ای است که بین کاخ سفید و جمهوری‌خواهان کنگره درباره یک توافق احتمالی هسته‌ای با ایران پدید آمده است.

سناتور باب کورکر، نماینده جمهوری‌خواه ایالت تنسی،‌ در نامه‌ای که روز گذشته (پنج‌شنبه) دفترش منتشر کرد، نوشت: "اکنون گزارش‌هایی منتشر می‌شود مبنی بر اینکه دولت شما [اوباما] در صدد بردن توافق‌نامه یا بخش‌هایی از آن به شورای امنیت سازمان ملل به منظور رأی‌گیری است."

کورکر در ادامه افزود: "امکان بررسی یک توافق‌نامه یا بخش‌هایی از آن در سازمان ملل بدون اجازه به کنگره برای رأی‌گیری درباره آن توهینی مستقیم به مردم آمریکا و تلاشی برای تضعیف نقش مناسب کنگره خواهد بود."

اوباما وضعیت اضطراری ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا وضعیت اضطراری ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد.

باراک اوباما در حالی روز گذشته تحریم‌های موجود علیه ایران را یک سال دیگر تمدید کرده است که پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات مربوط به برنامه هسته‌ای تهران حاصل شده است.

اوباما با انتشار پیامی برای کنگره که از طریق دفتر سخنگوی کاخ سفید منتشر شده، تاکید کرد: اقدامات و سیاست های دولت ایران، همچنان تهدیدی غیر عادی و فوق العاده برای امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا به شمار می‌رود.

وی افزود: بنابر این، مطابق با بند 202 قانون وضعیت‌های ملی، من به مدت یک سال دیگر وضعیت فوق العاده نسبت به ایران را تمدید می‌کنم.

رئیس جمهور آمریکا همچنین بر اهمیت مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای ایران بین تهران و 1+5 تاکید کرده است. وی به طرح مشترک اقدام بین ایران و 1+5 اشاره کرد که از 20 ژانویه 2014 میلادی اجرای آن آغاز شد.

باشگاه خبرنگاران: اقدام جمعی در پرهیز از سیاست‌زدگی در مباحث حقوقی و توسعه‌ای و لغو تحریم‌های ناعادلانه

معاون رئیس‌جمهور اقدامات یکجانبه و زورمدارانه از سوی برخی کشورها و اعمال تحریم‌های ناعادلانه را مانعی در روند توسعه خواند و بر اقدام جمعی برای پرهیز از سیاست­‌زدگی در مباحث حقوقی و توسعه‌ای و لغو تحریم‌های ناعادلانه تأکید کرد.

معاون رئیس جمهور اظهار داشت: نتایج حاصل از بازنگری مورد اشاره یعنی اجرای اهداف توسعه هزاره و کار پایه عمل و اعلامیه پکن و نیز مفاد گزارش دبیرکل به اجلاس 59 کمیسیون مقام زن حکایت از آن دارد که اگر چه روند توانمندسازی زنان و دختران در سطح جهان، شاهد موفقیت­‌هایی در برخی از اهداف مانند آموزش بوده­، اما پیشرفت کلی در راستای تحقق  کامل حقوق انسانی زنان همچنان کند و نامتوازن است و مادامی ­که موانعی چون منازعات مسلحانه و ناامنی، کمبود منابع مالی و سرمایه­‌گذاری، به ویژه ناشی از تحریم‌های اقتصادی، فقدان یا ضعف مکانیسم‌­های پاسخ­گویی و چالش‌­های زیست ­‌محیطی و ... وجود دارند دستیابی به توازن جنسیتی فراگیر ناممکن خواهد بود.

تجزیه یمن خط قرمز مردم/ غرب در تلاش برای آشوبگر نشان دادن حوثی‌ها

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: انقلاب یمن به دلیل متعهد نبودن دولت صورت گرفت چرا که دولت این کشور برخلاف توافقات گام برداشته و به سمت اجرای طرح تقسیم یمن به شش قسمت پیش رفت.

این کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا عنوان کرد: انقلاب  یمن به دلیل متعهد نبودن دولت صورت گرفت چرا که دولت یمن برخلاف توافقات گام برداشته و به سمت اجرای طرح تقسیم یمن به شش قسمت پیش رفت.

حق پناه اضافه کرد: بازداشت رئیس دفتر "عبدر به منصور هادی" نیز در همین راستا قرار داشت، چرا که وی در دفتر ریاست جمهوری تحرکاتی را در راستای اجرای این طرح انجام داده بود.

جلسات بعدی با بازرسان آژانس اواخر فروردین ماه برگزار خواهد شد

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از پایان برگزاری جلسه‌ای با بازرسان سازمان انرژی اتمی گفت: محور جلسه دو اقدام عملی باقیمانده بود که تبادل نظر بیشتری داشتیم و با توجه به اینکه موضوعات پیچیده بود، قرار شد جلسات دیگر در اواخر فروردین ماه برگزار شود.

"رضا نجفی" امشب پس از پایان جلسه‌ای با بازرسان سازمان انرژی اتمی در جمع خبرنگاران گفت: پیرو ملاقاتی که ظریف با آمانو در مونیخ داشت و همینطور دیدار متعاقب آنکه عراقچی به وین آمد و با آمانو گفتگو کرد، توافقاتی شد که پیرو آن جلسه امروز تشکیل شد. 

نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی با بیان اینکه محور جلسه دو اقدام عملی باقیمانده بود اظهار داشت: تبادل نظر بیشتری داشتیم و اطلاعات بیشتری بین دوطرف مورد بحث و بررسی قرار گرفت و توافق شد که به همکاری‌ها ادامه بدهیم. 

نجفی خاطرنشان کرد: در جلسه امروز همچنین در مورد راه‌هایی که می‌شود به همکاری‌ها شتاب بخشید بحث و تبادل نظر شد و با توجه به اینکه موضوعات پیچیده هستند، قرار شد جلسات دیگری در اواخر فروردین ماه برگزار شود که تاریخ دقیق آن بعدا اعلام خواهد شد.

جن ساکی: به دنبال یک توافق غیر الزام آور هستیم

سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا گفت:‌ ما به دنبال دستیابی به یک توافق غیر الزام‌آور با ایران هستیم که به کارگیری دوباره تحریم‌ها علیه تهران را راحت‌تر می‌کند.

جن ساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری روز پنج شنبه خود بااشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 اظهار کرد: ما دستیابی به یک توافق بین‌المللی غیر الزام‌آور را ترجیح می‌دهیم چون انعطاف بیشتری برای به کارگیری دوباره تحریم‌ها علیه ایران را در صورتی که بفهمیم این کشور به تعهداتش عمل نمی‌کند دارد.

این سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا افزود: ما بر این باوریم که موفقیت این توافق به الزام‌آور بودن یا نبودن قانونی آن نیست بلکه منوط به اقدامات راستی آزمایی مورد نظرمان است که خواهان اجرایی شدندش در یک توافق جامع هستیم.

وی ادامه داد: همچنین موفقیت این توافق به این بستگی دارد که ایران بداند ما ظرفیت به کار گیری دوباره تحریم‌ها و افزایش آن‌ها در صورت عدم پایبندی شان به توافق را داریم.

جن ساکی تاکید کرد: برنامه اقدام مشترک که در نوامبر 2013 میان ایران و گروه 1+5 حاصل شد یک نمونه موفقیت‌آمیز از یک توافق بین‌المللی غیر الزام‌آور است چون این توافق سبب شد تا برای اولین بار در یک دهه گذشته برنامه هسته ای ایران محدود شود و ما به شفاف‌سازی و اقدامات راستی آزمایی بیشتر دسترسی داشته باشیم.

السیسی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای: باید نگرانی اسرائیل را درک کنیم

رئیس‌جمهور مصر گفت که ما باید نگرانی‌های اسرائیل درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 را درک کنیم.

عبد الفتاح السیسی رئیس جمهور مصر روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با روزنامه واشنگتن پست در پاسخ به سوالی درباره مسئله هسته‌ای ایران و ادعای غرب مبنی بر تلاش این کشور برای دستیابی به ظرفیت تولید سلاح هسته‌ای گفت: ما می دانیم که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا برای رسیدگی به این مسئله وارد عمل شده است.

رئیس جمهور مصر ادامه داد: در این میان ما باید نگرانی های اسرائیل را درک کنیم.

سبحانی‌نیا: کشورهای عضو 1+5 نسبت به نامه سناتورهای آمریکایی حساسیت نشان دهند

یک عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامه اخیر 47 سناتور آمریکایی به مقامات ایرانی بر لزوم حساسیت سایر کشورهای عضو 1+5 نسبت به این رویکرد آمریکایی‌ها تاکید کرد و گفت که اگر بنا به توافق باشد این توافق باید ضمانت اجرایی بین‌المللی مشخصی داشته باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین سبحانی‌نیا اظهار کرد: نامه سناتورهای آمریکایی نشان دهنده نوعی اختلاف بین سران این کشور است و این در حالی است که آنان عموما در مسائل سیاست خارجی نظر واحدی دارند اما در این مرحله احساس می شود اختلاف نظر جدی بین جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها وجود داشته که منجر به صدور این نامه شده است.

وی افزود: یک برداشتی که در مورد این نامه وجود دارد این است که بین احزاب آمریکایی اختلافی هست و جمهوری‌خواهان احساس می‌کنند ممکن است توافق به نقطه مشخصی برسد و این برگ برنده ای برای دموکرات ها به حساب بیاید لذا می خواهند جلوی این کار را بگیرند. برداشت این است که بعضا دیده شده در آمریکا بین جریان های تصمیم گیر در سیاست خارجی تقسیم کاری انجام می شود و ما گاهی شاهد چند نگاه مختلف موافق و مخالف از سوی مقامات آمریکایی به موضوعات واحد بوده ایم لذا احتمال این تقسیم کار برای اعمال فشار به طرف ایرانی وجود دارد.

مهر: موگرینی و اتحادیه اروپا میزبان مذاکرات هسته ای ایران هستند

یک رسانه غربی به نقل از سخنگوی اتحادیه اروپا اعلام کرد که دور آتی مذاکرات هسته ای ایران روز دوشنبه به میزبانی اتحادیه اروپا در بروکسل برگزار می شود.

ریاست این دور از مذاکرات بر عهده «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهد بود.

خبرگزاری فرانسه در این رابطه می نویسد:  اتحادیه اروپا روز دوشنبه هفته آینده میزبان مذاکرات بین وزیران امور خارجه بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایران درباره برنامه هسته‌ ای تهران خواهد بود.

در حالی که ضرب‌ الاجل پایان مارس (۱۰ فروردین) برای دستیابی به تفاهم سیاسی بین ایران و شش قدرت‌ جهانی به پایان خود نزدیک می‌شود، اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۲۵ اسفند در بروکسل میزبان مذاکرات درباره برنامه اتمی ایران خواهد بود.

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ ای اعلام کرد که «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی این اتحادیه مدیریت مذاکرات هفته آینده را بر عهده خواهد داشت.

مذاکره بعدی ایران و آژانس اواخر فروردین برگزار می‌شود

نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: مذاکرات ایران و آژانس اواخر فروردین ماه در تهران ادامه خواهد یافت.

رضا نجفی، نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در پایان مذاکرات ایران و آژانس در تهران در سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: پیرو ملاقات دکتر ظریف و آمانو در مونیخ و دیدار متعاقب آن یعنی دیدار دکتر عراقچی با ایشان در وین و توافقاتی که شد، جلسه امروز برگزار شد.

وی افزود: دور آتی مذاکرات ایران و آژانس اواخر فروردین ماه در تهران برگزار می شود که تاریخ دقیق آن را بعدا اعلام می کنیم.

نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی ادامه داد: محور اصلی جلسه دو اقدام عملی باقی مانده بود که ما تبادل نظر بیشتری داشتیم و اطلاعات بیشتری میان دو طرف مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نجفی با اشاره به اینکه توافق شد به همکاری ادامه دهیم، اظهار داشت: همچنین قرار شد در مورد راه هایی که می توان به همکاری ها تسریع بخشید، تبادل نظر شود.

دور آتی مذاکرات در لوزان سوئیس برگزار می شود

دور آتی مذاکرات ایران و آمریکا با حضور وزرای امور خارجه دو کشوردر لوزان سوئیس برگزار می شود.

پایان پیام/

 

بر اساس این گزارش، این مذاکرات با حضور محمد جواد ظریف وزیرامورخارجه کشورمان و جان کری وزیرامورخارجه آمریکا و تیم هسته ای دو کشور خواهد بود.

 

مذاکرات هفته گذشته نیز در مونترو سوئیس برگزار شد که در پایان مذاکرات مونترو نشست عمومی ایران و ۱+۵ در سطح معاونان برگزار شده است.

فارس

امیرعبداللهیان: روند اعطای روادید عمره گزاران از شنبه با سرعت بیشتری انجام می‌شود

معاون وزیر خارجه کشورمان گفت: در پی هماهنگی به عمل آمده با کاردار سفارت عربستان سعودی در تهران، روند اعطای روادید عمره گزاران از فردا با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.

، حسین امیرعبداللهیان معاون وزیر خارجه کشورمان گفت: در پی هماهنگی به عمل آمده با کاردار سفارت عربستان سعودی در تهران، روند اعطای روادید عمره گزاران از فردا با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.

 

وی افزود: خوشبین هستیم که مشکلات فنی پیش آمده در صدور روادید با قول داده شده توسط مقام ارشد سفارت عربستان سعودی در تهران و مساعدت بیشتر سرکنسولگری این کشور در مشهد مقدس به سرعت بر طرف شود و سفر عمره گزاران به سرزمین وحی در ایام نوروز همانند هر سال بخوبی انجام شود

. «کورکر» درباره احتمال تصویب توافق هسته‌ای در شورای امنیت هشدار داد

رئیس کمیته روابط خارجی سنا درباره تصویب توافق هسته‌ای احتمالی ایران و گروه ۱+۵ در شورای امنیت سازمان ملل متحد هشدار داد.

 

سناتور «باک کورکر»، رئیس کمیته روابط خارجی سنا روز پنجشنبه درباره تصویب توافق هسته‌ای احتمالی بین ایران و گروه 1+5 در شورای امنیت سازمان ملل به «باراک اوباما»، رئبس جمهوری آمریکا هشدار داد.

 

آقای «کورکر» با نگارش نامه‌ای به اوباما گفت که تصویب توافق هسته‌ای در شورای امنیت و عدم ارائه آن به کنگره برای بازبینی، توهین به مردم آمریکا خواهد بود.

 

وی که همراه با «رابرت منندز» ارائه‌کنندگان اصلی طرح بازبینی کنگره در مذاکرات هسته‌ای هستند، می‌نویسد: «قادر کردن سازمان ملل برای بررسی توافقنامه یا بخش‌هایی از آن و در عین حال تهدید کنگره به وتوی طرحی که دقیقاً خواستار همین عمل است، توهین مستقیم به مردم آمریکا و تلاش برای تضعیف نقش مناسب کنگره است.»

 

کد خبر 446135

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha