حجت الاسلام سعید کرمی، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد از اجرای طرح “نهضت قرآن آموزی” از فروردین سال 94 در مساجد تهران خبر داد و به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: این طرح در قالب کرسی های تلاوت، کرسی های تفسیر، آموزش روش بیان تفسیر و حفظ قرآن در سطح مساجد استان تهران برگزار می شود.
وی بیان کرد:کرسی های تلاوت در 313 مسجد در سطح تهران به صورت 2 هفته یک بار برگزار می شود و مساجد محوری و مساجدی که قابلیت برگزاری این کرسی ها را دارند، می توانند این برنامه را برپا کنند.
وی با اشاره به اینکه در کنار برگزاری کرسی های تلاوت، کرسی تفسیر موضوعی و ترتیبی برگزار می شود، ادامه داد: تفسیر موضوعی قرآن کریم از اول ماه رجب در تمام مساجد تهران برگزار می شود که بر این مبنا هر هفته یک آیه به صورت متحد در مساجد تفسیر می شود و امام جماعت در مورد شأن نزول و احادیث مربوط به آن آیه مباحثی را برای نمازگزاران بیان می کند.
حجت الاسلام کرمی در رابطه با تفسیر ترتیبی قران کریم هم گفت: براین اساس دو سوره قرآن کریم هدف گذاری و در 313 مسجد هر هفته یک جلسه استاد تفسیر آن را تحت عنوان کرسی تفسیر بیان می کند. جلسات تفسیر ترتیبی قرآن کریم در مساجدی که ظرفیت و توانمندی دارند، برگزار می شود این طرح نیز از اول ماه رجب در مساجد منتخب عملیاتی می شود.
وی در رابطه با طرح حفظ قرآن کریم هم گفت: این طرح هم به صورت آزمایشی در 40 مسجد تهران برگزار می شود و در صورتی که در مرحله اول موفقیت آمیز باشد آن را در آمار بالاتر در مساجد بیشتری برگزار می کنیم.
وی گفت: در سال 94، تلاش مرکز رسیدگی به امور مساجد بر این مبنا است که ائمه جماعات متخصص برای روش بیان تفسیر و نیز آموزش قران کریم تربیت کند زیرا که در صورت تحقق این موضوع جریان قرآنی در مساجد شکل می گیرد.
وی درباره اجرای این طرح در سایر استانهای کشور، تصریح کرد: سال آینده نهضت قرآنی در تمامی مساجد استان تهران فراگیر می شود تا بر این اساس فضای فرهنگی و قرآنی خاصی در مساجد حکمفرما شود. ما با این اقدام جریانی در کشور ایجاد خواهیم کرد و امیدواریم سایر استانهای کشور با الگوگیری از فعالیتهای قرآنی مساجد استان تهران به گسترش امور قرآنی بپردازند.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه مرکز رسیدگی به امور مساجد به دنبال الگوسازی برای توسعه فعالیتهای قرآنی در مساجد است، گفت: قرآن کتاب زندگی است که تمامی آداب و رسوم لازم برای جامعه دینی را بیان کرده است اما متأسفانه آنچه در متن جامعه امروزی میبینیم مطابق با فرهنگ قرآنی نیست یعنی نگاه ما به قرآن، نگاه تشریفاتی شده است در حالی که ما باید به قرآن به عنوان کتاب زندگی بنگریم که امیدواریم با اجرای این طرح گامی به سوی توسعه نگاه اصیل دینی به قرآن برداشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما