خدا به کدام بنده اش مباهات می کند؟

خبرگزاری شبستان: روایت داریم کسی که در عبادت نیمه شبش، دچار خواب آلودگی می شود، خداوند به ملائکه می گوید: من نماز شب را بر بنده ام واجب نکردم اما آنقدر مرا دوست دارد که به زور چشمانش را باز نگه می دارد تا با من حرف بزند. شاهد باشید که ...

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، استاد مهدی توکلی مفسر قرآن کریم در جمع عزاداران حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها گفت: پیغمبر اسلام به جناب ابوذر می فرمایند: اگر می خواهی به خدا نزدیک شوی و از عمرت بهره کافی ببری اولین قدم این است که عبادتت برای رفع تکلیف نباشد بلکه عبادت کن که لذت ببری و تو را بسازد.

 

وی افزود: کسی که برای رفع تکلیف عبادت کند کسل است و خداوند در مورد این افراد می فرماید: « وَ إِذَا قَامُواْ إِلَى الصَّلاَةِ قَامُواْ كُسَالَى: (منافقان) چون به نماز برخيزند با اکراه و کاهلی برخيزند» (سوره نساء، آیه 142) این افراد (منافقین) وقتی می خواهند نماز بخوانند کسل هستند چون برای تکلیف نماز می خوانند در حالی اگر کسی نماز را نعمت بداند، نشاط خواهد داشت.

 

استاد توکلی ادامه داد: حضرت محمد صل الله علیه وآله درباره نماز فرمودند: «قُرَّهُ عَینِی فِی الصَّلاة: روشنی چشم من در نماز است». و این نماز و عبادتی عاشقانه است.

وی با اشاره به اینکه پیامبر اسلام صل الله علیه وآله می فرمایند: «افضل الناس من عشق العباده: بهترین مردم کسانی هستند که عاشق عبادت هستند»، اظهار داشت: حضرت در در ادامه می گویند: اینان عبادت را مثل یک معشوق به آغوش می کشند و بدنشان را در راه عبادت به زحمت می اندازند.

 

مفسر قرآن کریم گفت: روایت داریم کسی که در عبادت نیمه شبش، دچار خواب آلودگی می شود خداوند ملائکه را جمع می کند و می گوید: من نماز شب را بر بنده ام واجب نکردم اما آنقدر مرا دوست دارد که به زور چشمانش را باز نگه می دارد تا با من حرف بزند. ملائکه من! شاهد باشید که من امشب این بنده ام را می آمرزم و بهشت بر او واجب می شود.

 

استاد توکلی افزود: برای اینکه اینگونه عبادتی داشته باشی، باید خدا را بشناسی؛ آنهایی که خدا را می شناختند برای اقامه نماز مشتاق بودند؛ همچنان که حضرت زهرا سلام الله علیها مشتاق نماز بودند.

وی با اشاره به اینکه بعضی احادیث را آدم آنقدر می شنود که برایش عادی می شود، تصریح کرد: در جامعه ما همه حدیث می گویند و این باعث می شود حدیث، عادی شود در حالی که آدم باید برای شنیدن حدیث و روضه عطش داشته باشد!

این خطیب و سخنران دینی ادامه داد: موعظه دوم حضرت محمد صل الله علیه وآله به ابوذر این است: از نعمت های خداوند باید حداکثر استفاده را بکنی. یعنی از نعمت های خدا، قبل از آنکه از شما گرفته شود بهره مندی صحیح داشته باشید.

 

وی تصریح کرد: پیغمبر اسلام می فرمایند: «يَا أَبَاذَرٍّ اغْتَنِمْ خَمْساً قَبْلَ خَمْسٍ شَبَابَكَ قَبْلَ هَرَمِكَ وَ صِحَّتَكَ قَبْلَ سُقْمِكَ وَ غِنَاكَ قَبْلَ فَقْرِكَ وَ فَرَاغَكَ قَبْلَ شُغْلِكَ وَ حَيَاتَكَ قَبْلَ مَوْتِك: ای اباذر 5 چیز را قبل از 5 چیز غنیمت بشمار: جوانی را قبل از پیری، سلامتی ات را قبل از بیماری، فراغت را قبل از آنکه مشغول شوی، حیات را قبل از مرگ و ثروت و دارایی را قبل از فقر» (مكارم الأخلاق، ص 459).

مفسر قرآن کریم با اشاره به ضرب المثل معروف  « در جوانی، پاک بودن شیوه پیغمبری است» تأکید کرد: خوب است که در جوانی به سمت خدا بروی چرا که در زمان پیری حتما به سمت خدا می روی!

وی گفت: اغلب، پیری آدم به گونه ای می گذرد که جوانی اش گذشته است؛ اگر امام خمینی، آیت الله بهجت و ... عارف شده اند به خاطر این است که در جوانی هم عارف بودند.

 

استاد توکلی با اشاره به اینکه اگر آدم، چهل سالگی را رد کند و هدایت نشود، شیطان می آید و سر ش را می بوسد و می گوید تو در جوانی هیچ نشدی و از این به بعد هم هیچ نخواهی شد، اظهار داشت: البته خیلی ها هم هستند که در سن پیری هدایت شدند اما هر کاری کردی در جوانی کردی! همچنان که حاج سید علی آقا میرهادی که در تهران مناجات می خواند، بعضی شب ها دلش می شکست و می گفت: خدایا حیف که تو را در جوانی نشناختم! حیف، حیف، حیف؛ مرا مجانی ببخش.

 

وی با بیان حدیثی از رسول خدا گفت: «نعمتان مجهولتان، الصحه و الامان: دو نعمت است که مردم قدرش را نمی دانند یکی سلامتی و دیگری امنیت و آرامش است»، باید سلامتی را قبل از بیماری قدر دانست؛ همچنان که اگر الان فراغت داری باید به پابوس امام رضا علیه السلام و مجالس اهل بیت و هیئت و ...مشرف شوی.

 

مفسر قرآن کریم افزود: افراد زیادی هستند که دوست دارند زنده شوند و همراه ما یک "یا زهرا (س)" بگویند، پس تا زمانی که دستت به دهانت می رسد و قبل از اینکه محتاج شوی، قدر ثروت و دارایی ات را بدان.

 

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 446419

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha