عباس میرزایی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آبیک به مناسبت 20 خرداد، روز جهانی صنایع دستی به خبرنگار شبستان گفت: در تاریخ مکتوب بشری، بسیاری از رشته های صنایع دستی، جایگاهشان حفظ شده و برخی از رشته ها به دلیل عدم وفق با شرایط زمان به فراموشی سپرده شده اند.
وی افزود: انسان با اصالت ها و موضوعاتی که ریشه در گذشته دارد، زنده است که شکل گیری برخی از اتفاقات زندگی نیز در گرو همین اصالت ها، نظیر صنایع دستی بوده است.
میرزایی ادامه داد: نوعی ذهنیت در زمینه صنایع دستی وجود دارد که برخی صنایع دستی را در وجود افراد مسن و کم درآمد می پندارند که متاسفانه این ذهنیت از قبل وجود داشته است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آبیک گفت: شخصیت بخشی به صنایع دستی، ذهنیت دیگری از صنایع دستی است که ما امروز با رشته های مختلف ،کلاس کاری به صنایع دستی داده ایم.
وی از آموزش های رایگان صنایع دستی به دلیل از بین رفتی جایگاه، منزلت و زیبایی صنایع دستی اظهار تاسف کرد و افزود: متاسفانه آموزش صنایع دستی به بانوان محدود و معطوف شده که برای پرکردن اوقات فراغت و تفریح سالم بانوان می باشد.
میرزایی ادامه داد: بانوان باید در حوزه صنایع دستی به اشتغالزایی و کسب درآمد سوق پیدا کنند و این در حالی است که آقایان نیز برای ایجاد خوداشتغالی باید به رشته های صنایع دستی ترغیب و سوق داده شوند.
وی از برپایی نمایشگاه تخصصی 50 اثر شاخص از مربیان، اساتید و هنرجویان این شهرستان در هفته گرامیداشت صنایع دستی خبر داد وگفت: همایش تجلیل از هنرمندان و صنعتگران بالای 50 سال ،تولید زنده جاجیم بافی در روستای زیاران و نمایشگاه یک روزه گروهی 120کارآموز در رشته های مختلف صنایع دستی نظیرگلیم بافی، تذهیب و نگارگری، رو دوزی های سنتی، چرم، معرق، منبت، احجام چوبی برپا می شود.
وی افزود: مراسم برش گلیم در روستای عبدل آباد و برپایی نمایشگاه صنایع دستی کارآموزان در روستای زیاران و آمادگاه اصلی وعمومی آبیک از دیگر برنامه هاست.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آبیک خاطرنشان کرد: با رایزنی با موسسه عالی مولانا، مقرر شده است در سال های آتی، رشته صنایع دستی به رشته های این موسسه افزوده شود.
وی اظهار امیدواری کرد: با توجه به مشکلات عدیده ای که داریم، تمام تلاشمان این است که دلسوزانه و باتوجه به اختیارات اداری، پیگیر توسعه حوزه صنایع دستی باشیم تا شهرستان را به جایگاه اصیل و والای صنایع دستی برسانیم.
میرزایی یادآورشد: با توجه به فعالیت چهار ساله مرکز هنرهای سنتی و صنایع دستی در این شهرستان، تاکنون بیش از 2 هزار نفر آموزش داشته ایم.
پایان پیام/
نظر شما