محمدرضا سوقندی در خصوص برگزاری مرحله کشوری جشنواره نشریات تجربی و وبلاگ نویسی با عنوان محراب قلم در گفتگوی اختصاصی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک، گفت: هوش و سواد رسانه ای نیاز امروز مجاهدان قلم است تا هم بر روی نخبگان و هم افکار عمومی تاثیرگزار باشند.
سوقندی به ویژگی های عصر پسامدرن اشاره و تصریح کرد: فرد گرایی و فراغتی شدن، ماشینی شدن، سرعت و عقلانیت بصری از مشخصاتی است که مدرنیته بر جوامع تحمیل کرده است.
وی رسانه ای شدن را مهمترین ویژگی عصر حاضر بیان کرد و افزود: در دورانی زندگی می کنیم که باید نوع مدیریت آن را متناسب با شکل گیری فضای رسانه ای در جهان تنظیم کنیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان خاطر نشان ساخت: امروزه در حوزه اجتماع و مخاطب با شکل گیری شبکهها مواجهیم که جغرافیا و وسعت آن از بزرگترین کشورهای جهان نیز بیشتر شده است.
وی تغییر را واقعیت عصر حاضر بیان و اضافه کرد: امروزه دیگر روزنامه به معنای واقعی کلمه معنا ندارد بلکه اخبار لحظه به لحظه مخابره می شود و تغییر همه چیز را در بر می گیرد.
سوقندی تاکید کرد: جشنواره محراب قلم باید به سطحی برسد که روی نخبگان و خواص اثر گزار باشد، به تولید اندیشه بپردازد و جریان فکری را شکل دهد.
وی با بیان اینکه جریان فرهنگی باید تاثیرگزاری عمومی داشته باشد اضافه کرد: این جشنواره نیاز به بهره گیری ازهنر مدیریت و نفوذ در اندیشه ها دارد.
سوقندی اظهار داشت: ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد می تواند تشکیلاتی را ساماندهی و جریان رسانه ای را در جهان به راه اندازد و افراد شرکت کننده در جشنواره را در قالب انجمن به عنوان نیروی فرهنگی بسیج کند.
رشد کمی و کیفی نشریات مساجد پرچم فرهنگ اسلام را بالا می برد
وی افزود: آثار جشنواره محراب قلم از نظر کمی و کیفی باید رشد داشته باشد تا فعالان مساجد و محراب پرچم فرهنگ اسلام را به دست گیرند و حضوری عالمانه و مجاهدانه داشته باشند.
سوقندی با اشاره به اینکه همیت محتوایی رسانه ها به صورت مکتوب وفضای مجازی اضافه کرد: در ورای این شبکه ها برنامه ریزی، اندیشه و فکر وجود دارد هرچند در قالب های مختلف خدمات رسانی می کنند زمینه جذب افراد و جوانان را فراهم می سازند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با بیان اینکه باید در مقابل شبکه های اجتماعی هوشمندانه عمل کرد و حضوری آگاهانه داشت، ادامه داد: شبکه های اجتماعی به عنوان یک واقعیت در همه عرصه هاحضور دارند و آن چه مهم است شیوه حضور محتوای پیام ونوع ارائه و عرضه پیام است.
وی به اهمیت تولید ونوآوری درحوزه فرهنگ اشاره کرد وگفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد را تبدیل به کانون علم، خلاقیت و ابتکار کنیم.
سوقندی گفت:در حوزه علوم انسانی، نهضت نرم افزاری و سبک زندگی تمدن ساز نیاز به خلاقیت، نوآوری و بهرهگیری از تکنولوژی هستیم.
پایان پیام
نظر شما