به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سیدحمید میرباقری، خطیب و پژوهشگر دینی در جمع سوگواران شهادت مظلومانه حضرت زهرای بتول (س) گفت: خداوند برای هر نعمتی زکاتی معین فرموده است.
وی با بیان اینکه خداوند برای نعمت هایی همچون زبان، علم، عقل و ... زکاتی قرار داده است، خاطرنشان کرد: به هر عمل نیک و احسانی، معروف می گویند البته کار معروف متناسب با نعمتی است که خداوند عنایت می فرماید.
خطیب این مجلس ادامه داد: امام صادق (ع) فرمودند هر چیزی را که خداوند به انسان عنایت کرده برایش زکاتی قرار داده و زکات علم و دانش رساندن آن به اهلش می باشد.
وی با اشاره به اینکه امام صادق (ع) در روایت دیگری می فرمایند هر جزیی از بدن زکات واجبی دارد، اظهار داشت: زکات زبان طبق روایت نصیحت و راهنمایی مؤمنان و مسلمانان است یعنی اینکه زکات زبان به این نیست که صبح تا شب حرف بزنید بلکه راهنمایی دیگران مصداق زکات زبان است.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری با اشاره به اینکه باید با زبان آدم های غافل را بیدار و انسان مبتلا به معصیت را متوجه اشتباهش کنید، تصریح کرد: امام علی (ع) می فرمایند خداوند برای هر چیزی زکات قرار داده و زکات عقل این است که آدم با آن انسان نادان را تحمل کند.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه گاهی انسان جهالت می کند، گفت: امام علی (ع) فرمودند زکات زن عاقله این است که جهل همسرش را تحمل کند. وی افزود: امروزه در جامعه جهالت بسیاری وجود دارد و انسان عاقل باید زکات عقلش را که مدارای فرد جاهل است، بپردازد.
این پژوهشگر دینی با بیان اینکه امام صادق (ع) فرمودند: اگر خداوند به انسان آبرو و جایگاهی داده که با آن می تواند مشکلی را برطرف کند زکات این آبرو وساطت برای حل مشکلات دیگران است.
وی با تأکید بر اینکه کار معروف صرفا پول دادن و خرج کردن نیست، خاطرنشان کرد: گاهی شما واسطه می شوید و مشکل فردی را برطرف می کنید و این زکاتی است که خداوند برای شما قرار داده است.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری ادامه داد: برخی دارای شأن بسیاری هستند اما قدم خیر برمی دارند همچنان که امام صادق (ع) وقتی سوار بر اسب بودند و سنگی را در وسط جاده می دیدند از مرکز پیاده شده و آن سنگ را کنار می زدند تا مبادا موجب صدمه کسی شود.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری خاطرنشان کرد: امام علی (ع) می فرماید زکات آدمی که ثروتمند است این است که همسایگان و بستگانش را فراموش نکند از این روایت نتیجه ای می گیریم که تنها مصداق صله رحم این نیست که شما به خانه برادرت بروی، اینکه گره ای از مشکلات زندگی اش را برطرف کنی مصداق صله رحم است.
وی با بیان اینکه طبق روایات افضل صدقه به رحمی است که با انسان دشمن است، گفت: حسنین بیمار و بستری شدند رسول الله به عیادتش رفتند و به امیرالمومنین علی (ع) فرمودند: برای خوب شدن حال کودکان، نذری بکن حضرت فرمودند نذر می کنم اگر حالشان خوب شد سه روز روزه بگیرند و حضرت زهرا (س) و فضه خادمه نیز همین نذر را کردند به محض اینکه کودکان حالشان خوب شد این خانواده نذرشان را ادا کردند.
این پژوهشگر دینی با اشاره به اینکه طبق آیه قرآن کریم برخی زمانی که وارد کشتی می شوند و کشتی به تلاطم می افتد و در حال غرق شدن است به یاد خدا می افتند و می گویند: خدایا اگر به مقصد رسیدم فلان کار را انجام می دهم؛ اما به محض اینکه از خطر نجات یافتند تعهدشان را فراموش می کنند و این در حالی است که خانواده امیرالمومنین حضرت زهرا (س) تعهد و نذرشان را بلافاصله پس از بهبود حال حسنین (ع) ادا کرده اند.
وی ترسیدن از فردای محشر را ویژگی دیگر خانواده امیرالمومنین و حضرت زهرا (س) خواند و تصریح کرد: آنها با وجود اینکه ظلمی نکرده اند از زادگاه الهی واهمه داشتند زیرا یقین داشتند محاکمه و حسابرسی ساده ای در پیش ندارند و همین خوف آثار تربیتی فراوانی به همراه دارد.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری با اشاره به اینکه آیه قرآن این خانواده در حالی که گرسنه بودند در راه خدا انفاق کردند، اظهار داشت: امیرالمومنین علی (ع) و فاطمه زهرا (س) هر کاری می کردند برای رضای خدا بود نه اینکه به فکر تجلیل شدن باشند.
وی در پایان با تأکید بر اینکه این خانواده شبانه و مخفیانه از نیازمندان دستگیری می کردند، اظهار داشت: این ویژگی تمام اهل بیت (ع) بود.
پایان پیام/
نظر شما