خبرگزاری شبستان: در نوشته زیر ریچاردسون در پاسخ به کسانی که مساله مهدویت را در میان مسلمانان به ویژه اهل سنت کم اهمیت جلوه می دهند و با تئوری "ضدمسیح اسلامی" او به مخالفت برمی خیزند، پاسخ می دهد.
در سال های اخیر، فعالیت شاخص من در توجه دادن کلیسا و غرب به مساله دکترین اسلامی ظهور مهدی بوده است. در برابر این فعالیت ها انتقاداتی نیز متوجه فعالیت های من بوده است. انتقادهایی از جانب افراد خوشبین و حتی خود کلیسا.
یکی از منتقدین صریح دکتر دیوید ریگان (David Reagan)[1] از مبلغان معروف کتاب مقدس بوده که فعالیت زیادی در تبلیغ دین مسیحیت (به ویژه در تلویزیون) داشته است.[2] یکی از شاخص ترین انتقادات وی، مربوط به میزان گستردگی اعتقاد به مهدی موعود در میان مسلمانان است. به اعتقاد من باور مهدی موعود تنها در حوزه مسلمانان شیعی قرار نگرفته بلکه بیشتر افراد اهل سنت هم در انتظار ظهور مهدی(ع) هستند. از دیدگاه ریگان چنین ادعایی تنها موجب گمراهی شنوندگان می شود. وی بیان می دارد:
گفته های ریچاردسون در مورد اعتقادات مسلمانان در آخرالزمان بسیار گمراه کننده است. آنچه او ارائه کرده روایت شیعی از مفهومی است که به مسیحای اسلامی که مهدی نام دارد، می پردازد. او مصرانه در تلاش است تا جهان اسلام را مشتاقانه در انتظار مهدی نشان دهد. در حالی که واقعیت این است که 90 درصد مسلمانان که جزء اهل سنت هستند در انتظار مهدی نیستند.[3]
منتقدان فراوان دیگری که آشنایی چندانی با دکترین اسلام ندارند، از ادعای ریگان دفاع کرده اند. در پاسخ به این اعتقادات می توان از دانشمندان مسلمان حال حاضر و گذشته استشهاد گرفت. دانشمندانی که صریحا اعتقاد به مهدی را یک اعتقاد و باور جهانی می دانند. اما جدای از گفته های دانشمندان مسلمان و تجربه های شخصی ای که در طی چند دهه اخیر در ارتباط با مسلمانان بدست آورده ام، رد این ادعا که 90 درصد مسلمانان اعتقاد و باوری به مهدی ندارند -حداقل تا به الان- کار ساده ای نیست.
هفته ی گذشته موسسه تحقیقاتی Pew تحقیقات گسترده ای را در مورد اعتقادات مسلمانان[4] ارائه کرد که یکی از سوالات آن در مورد مهدی بوده است. برای اولین بار مطالعات گسترده ای از دهها هزار تن از مسلمانان در بیشتر از 23 کشور دنیا انجام گرفته. یکی از سوالات پرسیده شده این بوده که به اعتقاد آنها آیا ظهور مهدی در زمان نزدیکی خواهد بود و آیا در طول دوره زندگی آنها اتفاق خواهد افتاد؟ نتایج به طور قطع اثبات کننده آن چیزی است که من در تمام این مدت هشدار می داده ام
روشن است که این ادعای غلط که تنها 10 درصد از جهان اسلام در انتظار مهدی هستند، کاملا بی اساس است. با آنالیز اطلاعات به دست آمده، کارشناس و محقق تاریخ اسلام تیموتی فرنیش مشاهدات مهم خود را در وبلاگ خود[5] به این شرح بیان داشته:[6]
- از میان 23 کشور که شهروندان مسلمان آنها مورد سرشماری قرار گرفته اند، در 9 کشور اکثریت مردم در انتظار ظهور مهدی در دوران زندگی خود هستند.
- میانگین کلی مسلمانان در کل جهان که به بازگشت قریب الوقوع مهدی معتقدند برابر است با 41.8 در صد
- از میان 1.6 میلیارد مسلمان در کل دنیا 672 میلیون مسلمان به بازگشت قریب الوقوع مهدی اعتقاد دارند.
- این میزان در میان اهل سنت بیشتر است چیزی در حدود 45 درصد
- برخلاف باور مرسوم از میان هر 4 کشوری که بیشترین میزان منتظرین را داراست، سه کشور اکثریت مسلمانان با اهل سنت است: افغانستان 83 درصد، ترکیه 68 درصد و تونس 67 درصد
فرنیش سپس می افزاید: اعتقاد به مهدی بسیار قوی تر و گسترده تر از چیزی بود که من آن را تصور می کردم و در سخنرانی های خود به گستردگی و شیوع آن می پرداختم.
علاوه بر گفته های فرنیش، توجه به این نکته نیز بسیار مهم است که 68 درصد مردم ترکیه -که درصد قابل توجهی است- در انتظار ظهور قریب الوقوع مهدی هستند. کشوری که به اعتقاد من به زودی به مرکز ضدمسیح تبدیل می شود.
مسلما محبوبیت مهدویت در ترکیه که همزمان با رشد عناصر رادیکال اولا در بین ناسیونالیسم های ترک و اشتیاق های نوعثمانی گری و ثانیا افزایش یهودی ستیزی در ترکیه است. از طرق مختلف ترکیه را به سمت تحقق بسیاری از پیشگویی های کتاب مقدس در مورد آخرالزمان می برد.
نکته دیگری که من در طی سال های گذشته سعی در اثبات آن داشته ام این است که برخلاف باور عمومی که ایران را مسئول ایجاد ادعاهای نادرست در مورد مهدویت می دانیم، خطر واقعی در میان اهل سنت است. دلیل اصلی این ادعا این است که در حالی که رهبران ایران توجه زیادی به مهدی دارند و از او به عنوان امام دوازدهم خود یاد می کنند، اما بسیار بعید به نظر می رسد که ایران شاهد ظهور فردی مدعی در این امر باشد.
نکته ای که خارجی ها باید بدانند این است که دانشمندان مسلمان ایرانی یک بنیان عقیدتی نظام مند کاملی را شکل داده اند که به طور اساسی راه هرگونه مدعی دروغین را بسته است. فرقه 12 امامی که در کشور ایران حاکم است در انتظار بازگشت شخص بسیار خاصی است. از دیدگاه شیعه مهدی فردی است بسیار قدرتمند و واقف بر همه چیز. بنابراین در دیدگاه شیعه ظهور آنی یک مدعی و پذیرش او امری تقریبا محال به نظر می رسد. از دیدگاه من ایران هرگز یک مدعی دروغین که با اقبال عمومی مردم و رهبران ایران همراه باشد را به چشم خود نخواهد دید.
از طرف دیگر نوعی سیالیت و روانی در احادیث مهدوی و پیشگویی های اهل سنت وجود دارد که به راحتی قابل دستکاری و بهره برداری است. وقتی کسی ملاحظه کند که چطور احادیث سنی به طور سست و بی قاعده به مساله مهدی پرداخته است تصور اینکه یکی از رهبران مهم اهل سنت با کسب شهرت طرفداران بنیادگرای فراوانی را بر گرد خود جمع کند دور از ذهن نخواهد بود. این در حالی است که حتی نیازی به ادعای مهدویت نخواهد داشت. در واقع در طول تاریخ اسلام مدعیان دروغین فراوانی ظهور کرده اند که هریک به نوبه ی خود طرفداران فراوانی را به گرد خود درآورده اند و همه این مدعیان جزو اهل سنت بوده اند.
من در کتاب خود “Islamic Antichrist: The Shocking Truth about the Real Nature of the Beast,” سعی کردم هشدارهایی به خوانندگان در مورد دنیای ترسناک و وحشت آفرین در دیدگاه های آخرالزمانی اسلام بدهم و آنها را با پیشگویی های کتاب مقدس در مورد ظهور ضدمسیح مقایسه کنم و بدون هیچ شکی نشان دهم که در دکترین اسلامی مهدی، جهان بسیار حائز اهمیت است. در کتاب “Mideast Beast,” هم من نمونه کتاب مقدس برای ضدمسیح اسلامی را با دلایلی متقن تشریح کرده ام. همانند همیشه باید بگویم الان زمان آن است که جهان مسیحیت بیدار شود و بر زانوان خویش به دعا مشغول شود. زمان دیرتر از آن است که بسیاری تصور می کنند.
1- - http://en.wikipedia.org/wiki/David_Reagan
2 - برای آشنایی با فعالیتهای رسانه ای گسترده وی ر ک: www.lamblion.com
- lamblion.com/articles/articles_islam4.php
4 - "The World's Muslims: Unity and Diversity", http://www.pewforum.org/the-worlds-muslims.aspx, 2012/8/9
5] - www.mahdiwatch.org/2012.08.01_arch.html
6 - مقاله ترجمه شده دکتر فرنیش در همین سایت در آدرس زیر آمده است:
http://westandmahdism.persianblog.ir/post/4/
این مقاله توسط خانم زینب تقوی همکار گروه غرب و مهدویت ترجمه شده است.
منبع مقاله:
http://www.wnd.com/2012/08/belief-in-mahdi-widespread-in-islamic-world/
پایان پیام/
نظر شما