شهرستان رشت تنها راه ارتباطی با اروپا/مهمترین دروازه ورودی گیلان

خبرگزاری شبستان: شهرستان رشت یکی از شهرستان های بسیار زیبای گیلان است که در قدیم تنها راه ارتباطی اروپا بوده و سالانه پذیرای بسیاری گردشگر از اقصی نقاط کشور و جهان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، شهرستان رشت یکی از شهرستان‌های بسیار زیبای گیلان است که همه ساله پذیرایی مسافران زیادی از اقصی نقاط کشور است، این شهرستان مهمترین دروازه ورودی استان محسوب می شود.

شهرستان رشت در جلگه مرکزی گیلان واقع شده است این شهر ستان در وسیع ترین بخش دلتای رودخانه سفید رود با ارتفاع متوسط هشت متر از سطح دریاهای آزاد و فاصله 330 کیلومتری شمال باختری تهران وانتهای راه اصلی درجه یک قزوین به بندر انزلی قرار دارد. دو شاخابه از رودخانه سفید رود به نام‌های سیاهرود وگوهرود از سوی  خاور باختر شهر رشت در جریان هستند و سرانجام به تالاب انزلی می ریزند رشت مهمترین شهری است که در دروازه ورودی استان قرار داردبه استثناء منجیل و رودبار که شهرهای بین راهی گیلان هستند و این موقعیت جغرافیایی امتیاز بالای برای آن محسوب می شود.

رشت را در قدیم دارالعماره (دارالمرز ) می نامیدند این شهر در قدیم تنها راه ارتباطی و بازرگانی ایران از طریق بندر انزلی به اروپا به شمار می آمده واز زمان شاه عباس دوم تا اواخر حکومت قاجاریه شهر رشت مرکز تجاری بزرگی بوده است و کاروان هایی در شهر برای خرید ابریشم توقف می کردند و کالاهای خود را از این طریق به بنادر مدیترانه ارسال می داشتند در حال حاضر ساکنان این شهرستان به لهجه بیه پس تکلم می کنند.

مکانهای گردشگری، تاریخی  و مذهبی

موزه رشت، موزه میراث روستایی، خانه جهان گردی، پارک های قدس، ملت و دانشجو، عمارت کلاه فرنگی، خانه میرزا کوچک جنگلی، خانه قدیری، خانه ابریشمی، کاروانسرای عباسی، عمارت و باغ تاریخی چوکام، مقبره خواهر امام رضا(ع)، بقعه امامزاده هاشم ،بقعه بی بی رقیه، بقاع متبرکه سید ابراهیم و سیدعباس و آرامگاه میرزا کوچک جنگلی از جمله مهمترین آثار طبیعی، تاریخی و مذهبی شهرستان رشت است.

غذاهای محلی و فرآورده های دستی

میرزا قاسمی، باقالی قاتوق، شیش انداز، انار بیج، ترش تره، غوره مسما، مرغابی فسنجان، آلو مسما، کاکا، کدو میرزا قاسمی، شامی رشتی، خاتون پنجره از جمله غذاهای محلی این شهرستان است. حصیر بافی، قلاب دوزی، انواع ریسندگی وبا فتنی های سنتی، صنایع چوب، سفالگری،نمدمالی و.. ازجمله مهمترین صنایع دستی این شهرستان است.

بیشتر مردمان این دیار به مشاغل صنعتی، تجاری و خدماتی و کشاورزی امرار معاش می کنند.

گفتنی است، شهرستان رشت بیش از 857 هزار جمعیت دارد.

پایان پیام/

کد خبر 447295

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha