گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان: غفلت مسلمانان از توصیه حکیمانه و آینده نگرانه پیامبر(ص) و فراموش کردن قرآن و متروک و منزوی شدن در بین آحاد جامعه سبب شد تا مستکبران چه در پوشش اسلامی و چه در هیبت غیر اسلامی با سلطه بر مسلمانان آنان را از پیشرفت مادی و معنوی بازدارند.
بازنگری به زندگی روزمره و بهره مندی از سبک زندگی قرآنی و اسلامی، راهگشای بسیاری از چالش های پیش رو است. متن زیر که از بیانات مقام معظم رهبری پیرامون کتاب انسان ساز قرآن است، می تواند دریچه ای نو برای شناخت حقایق بیشتر از این کتاب الهی باشد.
افسوس که غالب سیاستمداران کشورهای اسلامی، قدرناشناسی نسبت بهنیروهای عظیم ملتهای خود را با خودباختگی در برابر قدرتهای بیگانه توأم ساخته و به جای بهرهگیری از فرصت بزرگی که پیروزی انقلاب اسلامی برایآنان فراهم ساخته بود و تجدید نظر در روابط ناسالم و حقارتآمیز با امریکا و اروپا، ناشیانه در برابر این انقلاب نجات بخش و پربرکت که ملت هایشان شیفتهی آن بودند موضع خصمانه گرفتند و در نتیجه بیش از پیش در منجلاب ضدیت با ملتهای خود و اسارت در دام تحمیل و زورگویی قدرتهای شیطانیگرفتار شدند.
آنان برخلاف گفتهی قرآن که میفرماید: (انالعزهلله جمیعا)، عزت را نزد امریکا طلب کردند. سزای این کجفهمی و بدکرداری جزاین نیست که ذلیلانه نگران سرنوشت خود و حکومت هایشان که به هیچنقطهی اطمینان بخشی متکی نیست، بمانند و به تجربه و عیان حس کنند که در هنگام خطر، آمریکا و دیگر سردمداران قدرت استکباری قادر به نجات آنان نیستند و دروغ بودن این پندار را که امریکا بر هرچه اراده کند قادر است باهمهی وجود دریابند.
نظام اسلامی ، یک عطیهی الهی است
این نظام اسلامی، یک عطیهی الهی است. خدای متعال، بر طبق سنتهای تاریخی و قواعد و قوانین حاکم بر جهان بشریت، این پدیدهی علیالظاهر مستبعد را، حقیقتاً با قدرت کاملهی خود بهوجود آورد. این، در درجهی اول، عطیهیی الهی برای مردم ایران، و در درجهی بعد، برای همهی مسلمین عالم، و شگفت نیست اگر که بگوییم در درجهی بعد هم برای همهی مظلومان عالم بود.این عطیهی الهی، این تفضل بزرگی که خدای متعال کرد - مثل همهی تفضلات الهی - از طرف پروردگار یک سند تضمینشده در دست مردم ندارد. اگر این نعمت را خوب نگهداشتیم، خواهد ماند و روزبهروز بهتر و بالندهتر خواهد شد و برکات آن بیشتر میگردد. اگر خدای ناکرده آن را تضییع کردیم و این بار را حمل نکردیم، مثل همان کسانی خواهیم شد که خداوند متعال در قرآن، بارها و بارها اسم آنها را برای درس گرفتن ما آورده است؛ «مثلالّذین حمّلوا التّوریة ثمّ لمیحملوها»(۱).
خدای متعال، در باب بنیاسراییل مکرر فرموده است که ما اینها را فضیلت دادیم، بر دشمنانشان پیروز کردیم و حکومت و ملک و قدرتشان دادیم همین بنیاسراییل نیز کسانی هستند که خدای متعال دربارهی آنها فرمود: ضربت علیهم الذله والمسکنه و باو بغضب منالله. دربارهی بنیاسراییل، تعبیرات گزندهی متعدد دیگری در قرآن وجود دارد.
مردم، امروز تشنهی عدالتند وقتی در نظام جمهوری اسلامی عدالت باشد
مردم، امروز تشنهی عدالتند وقتی در نظام جمهوری اسلامی عدالت باشد، از همه جای دنیا مردم گردن خواهند کشید، چشم به این حقیقت درخشان خواهند دوخت، آن را تحسین خواهند کرد و به آن جذب خواهند شد آن وقت این آیهی شریفع معنا خواهد شد؛ هوالذی ارسل رسوله بالهدی و دین الحق لیظهره علی الدین کله.
این، وظیفه است؛ هم وظیفهی مردم و هم وظیفهی دستگاههای مسئول. همانطور که عرض کردم، هم دستگاههای قضایی، هم دستگاههای اجرایی، هم قوهی مقننه، هر کدام باید ببینند برای تکمیل و گسترش و هوشمندانه اجرا کردن عدالت در سطح کشور و در همهی کارها و فعالیتهای اقتصادی – که مقداری بحمدالله وجود دارد، اما باید تکمیل شود – بخصوص در این دوران، چه وظیفهیی متوجه آنهاست؛ آن وظیفه را باید انجام بدهند.
مردم، به نظام جمهوری اسلامی با همهی وجود علاقهمندند. مردم، مسئولان و نظام و نمایندگان خود را دوست میدارند این مردم علاقهمند با اخلاص صادق وفادار وارد در همهی میدانهای لازم در جمهوری اسلامی را بایستی با اجرا و گسترش و اعمال عدال، باز هم به این حقیقت روشن امیدوارتر کرد.
عزیزان من! به شما عرض کنم که این دو آیه، با هم است این آیه میگوید که در سایهی عوامل درونی خود- که عرض کردیم منطق و استدلال از یک سو، و عدالت اجتماعی از سوی دیگر است-بر دنیا سیطره خواهد یافت؛ نه از راه توطئهگری، نه از راه شمشیر، نه از راه کارهایی که دشمنان خدا در جاهای دیگر همیشه کردهاند و دشمنان جمهوری اسلامی همین حالا هم میکنند؛ بلکه از راه منطق و از راه اجرای عدالت. این، یک آیه. آیهی قبلی هم این است که یزیدون ان یطفوا نورالله بافواههم هر چه میخواهند تهدید کنند.
منبع: کتاب قرآن کتاب زندگی در آیینه نگاه رهبری
پایان پیام/
نظر شما