خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ شهرستان فاروج ملقب به پایتخت آجیل کشور، آخرین شهر خراسان شمالی در طول جاده آسیایی است، فاصله آن با شیروان 30 کیلومتر و فاصله آن با شهر قوچان در استان خراسان رضوی نیز 30 کیلومتر است، این شهرستان دارای مغازه های متعدد فروش آجیل و خشکبار بوده که در هر ساعت از شبانه روز مشغول فعالیت و ارایه خدمات به مسافران هستند.
شهرستان فاروج دروازه شرقی استان خراسان شمالی محسوب میشود، از جاذبههای گردشگری این شهرستان میتوان به دره معروف جنگل گردو، دره معروف جنگل بادام داغیان، آبشار دره اسنجیر، سد چری، چشمه مردكانلو، مسجد كهن روستای استاد، آرامگاه شاهزاده عبدالرحمن خرق و امامزاده سلطان جعفر سیاهدشت اشاره كرد.
طبیعت بكر و بینظیر و آب و هوای با طراوت و نیز وجود چشمهسارهای متعدد در این خطه، فضایی دلنشین را برای گردشگران فراهم كرده كه میتوانند ساعات زیادی را از دیدنیهای آن دیدن كنند، مسافرانی كه از دور و نزدیك از این شهر خراسان شمالی عبور میكنند زمانی را برای خرید آجیل و تنقلات گوناگون و متنوع این شهر اختصاص میدهند، پس بی مناسبت نیست اگر فاروج به شهر "آجیلی" خراسان شمالی موسوم شده است. استقرار این شهر در مجاورت جاده اصلی شمال شرقی به شمال كشور مردمان هوشمند این منطقه را بر آن داشته تا از این موقعیت حداكثر سود را برده و و با فراهم ساختن و عرضه انواع آجیل، اقتصاد شهر خود را رونق ببخشند. این شهرستان كوچك با خشكبار، آجیل و انواع برگههای میوهاش مشهور شده است. فاروج در حد فاصل دو منطقه تاریخی قوچان و شیروان قرار گرفته و محوطهها و بناهای تاریخی با ارزشی در این منطقه شناسایی شده است.
تپههای باستانی بر جای مانده از هزاره اول پیش از میلاد و نیز دوران حكومت پارتها و ساسانیان همچون تپه روستای خبوشان، گول تپه، تپه خلق آباد، تپه یام و گبرقلعه و دیگر قلعههای سنگی بر غنای باستانی این منطقه صحه می گذارند.
*منطقه نمونه گردشگری خسرويه:
روستاي خسرويه در دامنه رشته كوههاي زيبا شاه جهان و در فاصله 25 كيلومتري جنوب غربي فاروج و در دل دره اي سرسبز جاي گرفته است. خسرويه زادگاه عالم رباني آقا نجفعلي قوچاني است و از بافت سنتي و معماري بسيار غني برخوردار است. جاذبه های گردشگری منطقه خسرویه عبارتند از: امامزاده بابا حسن، دره زیبای خسرویه، کوه 3032 متری شاه جهان بلندترین نقطه رشته کوههای آلاداغ، یخدان یا یخچال که در استان در نوع خود منحصر به فرد می باشد وغاری فوق العاده تاریک و نسبتا عمیق که در هوای گرم تابستان، چکه های آب بر بدنه و کف غار یخ می بندد. همچنین سه ستون سنگی بسیار جالب توجه شبیه سه نفر ایستاده به ارتفاع حدود 3 تا 4 متر وجود دارد که در این منطقه به سه برار معروف می باشند.
اين روستا داراي رودخانه اي معروف به كال خوني بوده كه از وسط روستا عبور مي كند و روستا را به دو قسمت شرقي و غربي تقسيم مي كند. این منطقه دارای قدمتی بیش از 700 سال است. این روستا علاوه بر برخورداری از بافت سنتی و غنای مذهبی، از جاذبههای گردشگری نیز بهرهمند است. از مقبرههای معروف فاروج میتوان به مقابر متبرك باباحسین، بابا و بیبی اشاره كرد كه در نزد مردم این منطقه از شان و احترامی خاص برخوردارند.
*روستاي هدف گردشگری استاد:
اين روستا در 30 كيلومتري جنوب غرب شهرستان فاروج واقع شده است. از جاذبه هاي آن علاوه بر چشم اندازهاي طبيعي زيبا مي توان به تخت حصار، قلعه كهنه، مسجد جامع، حمام قديمي و بناي امامزاده اولياء اشاره كرد. در اين روستا صنايع دستي مختلف از جمله قاليبافي رواج دارد و ورزش محلي آنها كشتي با چوخه بوده و همچنين دارای انواع غذاها و نان محلي می باشد.
*آرامگاه بابا و بی بی:
زیارتگاه بابا و بی بی از آثار تاریخی دوره تیموری در روستای استاد در شهرستان فاروج است. این بنا متشکل از دو اتاق در ضلع شمالی و جنوبی و یک ایوان بزرگ با پوشش قوسی در ضلع شرقی است. در داخل هر اتاق قبری وجود دارد که بر روی آن یک صندوقچه چوبی منبت کاری شده با نقوش گیاهی و کتیبه های به خط ثلث وجود دارد. سقف اتاقی که مرقد باباحسین در آن قرار گرفته با گنبد رک و عرقچینی در زیر پوشش یافته و پوسته خارجی گنبد روکشی از جنس ورق گالوانیزه دارد.
*آرامگاه شاهزاده عبدالرحمن خرق:
این آرامگاه یکی از یادمان های مذهبی و تاریخی دوره صفویه در روستای خرق این شهرستان است. پلان یک ایوان و گنبد رفیع و دوپوش بنا آن را از نمونه های مشابه در سطح استان ممتاز می کند. کاربندی ها و سایر تزئینات زیر گنبد و نیز نقاشی های منحصر به فرد بر روی طاق نماهای داخل بنا که اغلب شامل نقوش گیاهی است که به رنگ آبی تصویر شده از ویژگی های منحصر به فرد این بنا به شمار می روند.
*مسجد جامع استاد:
این اثر از آثار مذهبی و تاریخی در روستای استاد است که به دلیل انجام تعمیرات فراوان تاریخ دقیق ساخت آن معلوم نیست. این مسجد از نوع مساجد شبستانی ساده است و پلان آن متشکل از یک مستطیل است که در وسط آن ستون های چهار گوش بزرگی به قطر دومتر وجود دارد. این ستون ها در قسمت بالا به وسیله قوس های جناقی کند که فشار حاصل از سقف را به پایه ها منتقل می کنند به هم ارتباط دارند.
*حمام قدیمی روستای استاد:
نمونه ای از حمام های دوره صفوی در روستای استاد شهرستان فاروج است که به صورت زیرزمینی با مصالح سنگ و ساروج ساخته شده است. طرح کلی حمام از یک راهروی ورودی، یک سربینه با پلان هشت ضلعی و گرمخانه و مخازن آب تشکیل شده است. سقف حمام پوشش گنبدی دارد و در وسط گنبدها روزنه ای جهت ورود نور به حمام تعبیه شده است.
پایان پیام/
نظر شما