آیا عربستان خود را به «چاه» انداخته است؟

خبرگزاری شبستان: روابط عربستان از دیرباز با همسایه جنوبی خود «یمن» دارای فراز و نشیب های زیادی بوده است و بارها با یکدیگر وارد نزاع شده اند و امروز برای منافعش به ادعای خودش برای منافع منطقه به همراه متحدانش به یمن حمله کرده است.

خبرگزاری شبستان، روابط عربستان سعودی – یمن یکی از پیچیده ترین روابط بین دو کشور در منطقه و حتی جهان است. یادآوری سریع تاریخ نشان می دهد که عربستان سعودی از زمان برپایی تاکنون، یمن را در رأس اولویت های خود را قرار داده است و پادشاهان سعودی همیشه از هرگونه تغییر در مرز جنوبی شان به خاطر تهدید قدرت و حکومتشان نگران بودند و این مسئله باتوجه به وصیت« عبدالعزیز آل سعود» بنیانگذار آل سعود است که به فرزندانش هشدار داد که « خیر و شر شما از یمن است».

همچنین این وصیت بخش زیادی از رفتارهای تجاوزکارانه ریاض در قبال همسایه جنوبی اش را تفسیر و تحلیل می کند؛ داده های تاریخی نشان می دهد که حکام عربستان زمانی احساس آرامش می کنند که یمن ضعیف باشد؛ به همین دلیل طی دهها سال به عمد در برخوردهای قبیله ای و منطقه ای ایفای نقش کردند تا به دخالت نظامی علیه این کشور رسید.

بسیاری از اطلاعات عربی و غربی به علت نگرانی و ترس همیشگی عربستان از یمن و جنگ هایی بین دو طرف از دهها سال پیش تا  حمله کنونی رخ داد، پرداخته است، به طوری که سالها پیش « گریگوری گوس» استاد علوم سیاسی در دانشگاه فرمونت آمریکا در تحقیقات خود نوشت که عربستان دو هدف اصلی در یمن دارد؛ یکی از این اهداف، جلوگیری از هرگونه اتحاد یمن است و این اقدام نقض معاهده طائف در سال 1934 است که بین عربستان و یمن برای به رسمیت شناختن استقلال و حاکمیت طرف دیگر بر سرزمینش انعفاد شد.

دومین هدف این است که عربستان تلاش می کند که هیچ نیروی خارجی در یمن پایگاه تاثیرگذار نداشته باشد و ریاض ترجیح می دهد که همه رژیم ها در شبه جزیره پادشاهی باشد و روابط با یمن مانند روابطش با امارت های کوچک حوزه خلیج فارس باشد.

این دلایل که سالها پیش منتشر شده است، پاسخی به بسیاری از سوال ها درباره دلایل حمله کنونی عربستان به یمن و ادعاهای ریاض مبنی بر برنامه های ایرانی یا مذهبی در یمن است، به همین دلیل حقیقت این است که این حمله نشان می دهد که ریاض هرگز اجازه برپایی قدرت و حکومت قوی در یمن را نمی دهد.

شاخص های متعدد درباره این حمله وحشیانه نشان می دهد که سرنوشت دخالت نظامی عربستان علیه یمن تاریک است.

برهمین اساس، رویترز اعلام می کند که اگر حوثی ها(انصار الله) در روزهای آتی با وجود حملات نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان موفق به سیطره بر عدن شود، از بازگشت هادی به کشور جلوگیری می کنند و هدف اصلی ائتلاف که متشکل از 10 کشور است، به سرعت خنثی می شود.

شاخص ها و تحلیل ها حاکی از این نتیجه منطقی است که شکست در انتظار تجاوزکاران است، چرا که مسئولان کشورهای حوزه خلیج فارس به خبرگزاری فرانسه اعلام کردند که حمله به یمن شش ماه به طول می انجامد، این درحالی است که پیش از این، پایان جنگ را طی یک ماه دانسته بودند!!    

پایان پیام/

کد خبر 448239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha