به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، محمدفوقي، مسئول ستاد هماهنگي و نظارت بر كانون هاي فرهنگي هنري مساجد مازندران امروز(16فروردين) در اولين جلسه ستاد اوقات فراغت، از ايام فراغت تابستان به عنوان يك پديده اجتماعي و يك سرمايه ياد كرد و گفت: عدم نيازسنجي و برنامه ريزي دقيق، اين فرصت را به يك تهديد بدل مي كند.
وي با بيان اينكه برنامه ریزی و هزینه کردن در خصوص اوقات فراغت نوجوانان و جوانان نوعی سرمایه گذاری است، افزود: اوقات فراغت یکی از مسائل مهم نوجوانان و جوانان است که شناخت نیازمندی ها و برنامه ریزی صحیح در این حوزه موجب بروز استعدادها و ایجاد نوآوری در بین نسل جوان می شود.
فوقي با اشاره به اینکه برگزاری کلاس های اوقات فراغت به رشد اجتماعی و فکری جامعه کمک بسزایی می کند، اظهار داشت: با توجه به تغيير نگرش و رفتار مردم كه عموما به واسطه بهره گيري بيش از پيش از فضاي مجازي پديد آمده، نوع گذران ايام فراغت و روش هايي كه مخاطب مي پسندد متفاوت شده است.
وي بيان داشت: زماني با توجه به نوع رفتار مخاطبين، تحرك و پويايي در گذران اوقات فراغت مدنظر برنامه ريزان مساجد بوده اما امروز با تغيير ذائقه افراد، گذران اوقات فراغت به صورت شخصي و بدون تحرك شده است.
فوقي با اشاره به اينكه منشاء بسياري از افسردگي ها و خستگي هاي مفردي كه در افراد مشاهده مي شود به جهت حضور در فضاي مجازي است، گفت: در برنامه ريزي اوقات فراغت بايد گرايش مخاطب به گذران زمان فراغت در فضاي مجازي در دستور كار قرار گيرد و جهت دهي شود.
وي با بيان اينكه اوقات فراغت هم زوج با كار است نه مقابل كار، افزود: با توجه به همه تغييرات در نگرش و رفتار افراد جامعه، بايد سبك و روش زندگي، جنسيت و سن افراد در برنامه ريزي برنامه هاي فراغتي مورد توجه قرار گيرد.
فوقي با اشاره به اينكه بيشتر جمعيت مازندران بين 40-60سال است، گفت:با توجه به اينكه اغلب افراد جامعه اين ميانسال و كهنسال هستند از اين رو بايد براي اين قشر تدبيري انديشيده شود.
وي با بيان اينكه تمايل مجردها جهت حضور در برنامه هاي اوقات فراغت بيشتر از افراد متاهل است، اضافه كرد: همچنين مردان بيشتر از بانوان در برنامه هاي فراغت تابستان حاضر مي شوند.
فوقي با بيان اينكه غالبا حضور فعال در برنامه هاي اوقات فراغت ديده نمي شود، گفت: در گذران ايام فراغت در يك وضعيت منفعل و اثر پذير بسر مي بريم كه بايد به فعاليت هاي خلاقانه و اثرگذار بدل شود.
وي با بيان اينكه پسران جوان دو برابر دختران جوان ميل به بازي و ورزش دارند، خاطرنشان كرد: جايگاه اوقات فراغت براي خانواده ها به رسميت شناخته نشده و بايد در صدد تبيين اين مقوله در بين خانواده ها جهت اعتمادسازي آنها براي حضور فرزندانشان در برنامه هاي فراغتي كانون هاي فرهنگي و هنري باشيم.
فوقي خواستار برنامه ريزي جهت حضور حداكثري بانوان و دختران جوان در برنامه هاي اوقات فراغت شد و گفت: بايد تدبيري انديشيده شود كه دختران و بانوان از فضاي بسته جهت گذران فراغت در محيط هايي كه براي اين قش مشخص مي شود، حضور يابند.
وي با اشاره به پديده همسان پنداري، تصريح كرد: براي اطلاع رساني فعاليت هاي ايام تابستان كانون هاي مساجد بايد نوع فعاليت ها، زمان برگزاري و شيوه اطلاع رساني مردان با بانوان متفاوت باشد.
فوقي با بيان اينكه برنامه ريزي اوقات فراغت امسال بايد با سال گذشته متفاوت باشد، اظهار داشت: نوع رفتار با مراجعين و شيوه برگزاري كلاس ها بايد نوجوانان و جوانان را با ميل و رغبت به كلاس هاي اوقات فراغت مسجد فراخواند، نه از ناچاري.
وي خواستار برگزاري مراسم هاي افتتاحيه و اختتاميه اوقات فراغت در هر شهرستان با حضور شركت كنندگان و خانواده هايشان شد و بر مستندسازي برنامه هاي ايام تابستان در كانون هاي مساجد تاكيد كرد.
فوقي خواستار آغاز ثبت نام اوقات فراغت مساجد از 9خردادماه جاري همزمان با ميلاد حضرت علي اكبر(عليه السلام) شد و گفت: ابتداي اوقات فراغت همزمان با تير ماه كه مصادف با ماه رمضان است بايد برنامه ها درقالب قرآن، احكام واهل بيت (عليهم السلام) باشد.
وي با بیان اینکه نوع ارتباط كانون هاي مساجد با دستگاه هاي فرهنگي ديگر بسياري از مشكلات ايام فراغت تابستان را مرتفع مي كند، خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت هاي شهرستان هاي مازندران، مي طلبد با برنامه ريزي هماهنگ، اوقات فراغت متفاوتي را براي نوجوانان و جوانان همراه با آسایش خاطر خانواده هاي آنها فراهم کرد.
فوقي ضمن ارائه آیین نامه اوقات فراغت کانون های فرهنگی هنری مساجد در این جلسه، بيان داشت: در زمان برگزاري اوقات فراغت تیم هایی متشکل از کارشناسان كانون تخصصي نظارت و ارزشيابي و اعضاي ستاد اوقات فراغت استان به منظور بررسی عملکرد برنامه های اوقات فراغت کانون های شهري و روستايي، به شهرستان های مختلف اعزام مي شوند.
وي با بيان اينكه ايجاد سير مطالعاتي و ترويج فرهنگ كتابخواني بايد در برنامه هاي اوقات فراغت مورد توجه باشد، افزود: كتابخانه هاي كانون هاي مساجد در مازندران بايد براي تابستان امسال برنامه ارائه دهند.
پايان پيام/
نظر شما