به گزارش خبرگزاری شبستان از قم به نقل از روابط عمومی مسجد مقدس جمکران، حجت الاسلام اصفهانیان کارشناس مباحث مهدوی در گفتگویی با اشاره به اتفاقات منطقه ای و ارتباط آنها با علائم ظهور امام زمان(ارواحنا فداه)، ضمن بیان آیات سوره یوسف گفت: وقتي در این سوره تامّل مي کنيم مي بينيم که يعقوب(ع)دو نوع «رفتار منتظرانه» را در «دوران غيبت» يوسف(ع) پيشه کرده است؛ در مقطعي از زمان «صبر جميل»، و در مقطعي ديگر از دوران غيبت يوسف(ع)فرمان به «تحسّس». اين دو، خود دو مجموعه «رفتار» الهي براي عبور از «مقطع» دوران غيبت کبراي امام عصر(عج)، به سوي «مقطع» دوران ظهور است.
وی افزود:در دوران غيبت يوسف زمانه، فضا و شرايطي حادث مي شود که انسان ها بايد به فرمان يک وليّ ـيعقوب(ع)ـ، به شکل نظام مند و داراي جهت، تحسّس از يوسف را دنبال کنند؛ نه تحسّس يوسف، بلکه تحسّس «مِن يوسف»! تحسّس يوسف با تحسّس «مِن يوسف» فرق مي کند. تحسّس يوسف يعني گشتن و يافتن و حس کردن و ديدن يوسف، اما تحسّس «مِن يوسف»يعني تحسّس آثار يوسف! پس شرايط جديدی حادث شده که يوسف زمانه، از خود نشانه هايي بر جاي گذاشته است. شرايطي که بر اساس آيه190 سوره آل عمران نيز، جستجو و فهم آن از اولواالالباب مطالبه شده است.
حجت الاسلام اصفهانیان در توضیح نشانه های امام زمان در عصر حاضر گفت: بهترين مقطع زماني براي مشاهده آثار امام زمان از انقلاب اسلامي ايران است. خود انقلاب اسلامي ايران بهترين نشانه و دلالت براي وجود امام عصر(عج) است. خود جنگ 33روزه لبنان، ماجراي جنگ 22 روزه و 8 روزه غزه، ماجراي بيداري اسلامي، ماجراي جنگ سوريه چنين است. وجه اشتراک اين ماجراها پيشرفت عظيم جبهه حق است که جز به اعجاز الهي و دست قدرت وليّ الله واقع نمي گردد.
این پژوهشگر مباحث قرآنی در تبین رابطه دلالت ها با نشانه های ظهور گفت: در انديشه اهل بيت عصمت و طهارت(ع) نسبت به نشانه هاي ظهور، مي بايست سه نوع مجموعه را در کنار هم ديد:1ـ «غير محتوم»، 2ـ فراتر از آن «محتومات»، 3ـ و فراتر از آن ها«وعده ها».
وی ادامه داد: به حسب کلام بعضي از محققين، غير حتميات در انديشه اهل بيت(ع)بيش از 800 نشانه را به خود اختصاص داده است که همه اين نشانه ها تا زمان ما واقع شده است، حتميّات بر حسب برخي از روايات 5 نشانه و بر حسب برخي از روايات 10 نشانه است که در بخش انتهايي آخرالزّمان واقع مي شود، اما آن چيزي که ما به عنوان يک موضوع راهبردي بايد مد نظر قرار دهیم، چيزي است که امام جواد(ع)، در کنار اين دو مقوله به عنوان «وعده ها» مطرح مي کنند. مثل «إِنَّ الْقَائِمَمِنَ الْمِيعَاد». ميعاد و وعده ها يک مجموعه است که قائم يکي از آن ها است و نشانه ای از حضور یا ورود به مقطع ظهور امام زمان است.
حجت الاسلام اصفهانیان در توضیح اشتباهاتی که در طرح مباحث مربوط به نشانه های ظهور می شود اظهار داشت: علاوه بر برخي مباحث خودبافته و تطبيقي غلط، در بخشي اين گونه است که «محتومات» و «غير محتومات» و «وعده ها»، مبناي تفکيک نشانه ها قرار نگرفته است، در بخشي دیگر اولويّت و اهميّت رتبي اين سه با يکديگر رعايت نشده، در بخشي نشانه ها با «وعده ها» خلط شده و در بخش عمده اي اصلا جريان گسترده اي از «وعده ها» ديده نمي شود!
وی افزود: دو تا از وعده هاي آخرالزماني، وعده اي است که خداوند متعال در ابتداي سوره اسراء مطرح مي کند؛ گسترش فساد در کل زمين توسّط بني اسرائيل با مختصّات ويژه و آمدن «عِباداً لَنا أُولي بَأْسٍ شَديدٍ» براي سرکوبي اول و مرحله دوّم، گسترش فساد در کل زمين با يک سري مختصّات ويژه توسط بني اسرائيل و سپس آمدن «عِباداً لَنا أُولي بَأْسٍ شَديدٍ» است که بايد اين دو مقطع در نزديک هم باشد. همان «عباد»در مرحله اوّل براي سرکوبي در مرحله دوّم خواهند آمد.
پژوهشگر مهدوی ادامه داد: صحبت از جرياني است که نهايتا امروزه ساختار سياسي و رسمي اش به عنوان يک نظام کلید خورده است. و بعد نگاه مي کنيد اين فسادي که در طول اين مدت شکل گرفته است، از زمان موسي(ع) به عنوان «وعده» مطرح بوده است! اگر شما مي بينيد که در اين چند سال اخير، شاهد جرياني هستيم براي شکسته شدن تفکّر شيطاني صهيونيسم در عالم، اين جزءِ همان «وعده» است، اين تفکّر نهايتا بايد منجر شود به شکل گيري مجموعه «عِباداً لَنا أُولي بَأْسٍ شَديدٍ» که آن وقت اين مجموعه با قدرت گيري حتّي صهيونيسم را در خانه ها هم جستجو مي کنند تا کلّ تفکّر شيطاني صهيونيسم را از فضاي عالم محو کنند.
حجت الاسلام اصفهانیان در پایان خاطر نشان کرد: شما اگر با منطق وعده ها فقط به اين آيات قرآن نگاه کنيد، عنوان فضاي زماني کنوني، بر اساس قرآن کشف و راهکارهاي قرآني براي مقابله با مشکلات و فساد گسترده امروزين ـ که به مدد تکنولوژي و با کمک رسانه هاي جمعي به دست آمده ـ حاصل مي شود. امّا براستي کداميک از مراکز آينده پژوهي، اين نوع از مباحث قرآني را دنبال کرده اند؟
گفتنی است متن کامل این گفتگو را می توانید در سایت jamkaran.ir مطالعه کنید.
پایان پیام/
نظر شما