به گزارش خبرگزاری شبستان، بنیامین نتانیاهو،نخست وزیر رژیم صهیونیستی نقش ایران در یمن را یکی دیگر از دلایل تهدید تهران برای اسراییل و منطقه می داند.
او در اظهارات جدیدش از محور «تهران-لوزان-یمن» نام برده و آن را نشانه ای می داند از اینکه چگونه جنگ داخلی کنونی در یمن به علت حمایت ایران از جنبش حوثی یک نگرانی امنیتی برای اسراییل به شمار می رود.
آکیوا الدار که برای بخش «نبض خاورمیانه» المانیتور مقاله می نویسد در تحلیلی نوشت: برای نتانیاهو،موقعیت پیچیده در یمن تنها در یک واکنش ساده یعنی مقصر دانستن ایران خلاصه می شود.
جکی هاگی روزنامه نگار رادیو ارتش اسرائیل نیز در این باره می نویسد:در حالی که اسراییل دارای دغدغه های امنیتی و اقتصادی برای باز نگه داشتن راه های کشتیرانی دریای سرخ است،بهترین گزینه برای تل آویو این است که با لنز اخلاقی به درگیری یمن نگاه نکند.
وی می افزاید:آنچه در یمن می گذرد،جنگ میان سعودی های خوب و شیعیان بد نیست بلکه جنگ بر سر قدرت و ثروت است و در دنیای قدیم چنین درگیری هایی را جنگ های قبیله ای می دانستند.
از سوی دیگر رجب طیب اردوغان،رییس جمهوری ترکیه نیز هفته گذشته،ایران را به خاطر مسئله یمن هدف انتقادات و حملات تند قرار داد.
وی در این با ره گفت:ایران تنها برای پیدا کردن جایگاهش تلاش می کند تا داعش را از منطقه بیرون کند.
اردوغان این لحن انتقاد آمیز و حاکی از عصبانیت را بار دیگر در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با رییس جمهوری ساحل عاج در آنکارا مورد استفاده قرار داد و گفت:ایران می خواهد بر منطقه مسلط شود.
رییس جمهوری ترکیه گفت:این مسئله موجب نگرانی ما،کشورهای خلیجی و بسیاری دیگر از کشورها در منطقه خاورمیانه شده و تحمل آن بسیار سخت است.
این موضع گیری اردوغان در حالی است که زمان زیادی به بازدید او از تهران در روز هفتم آوریل باقی نمانده است.
او تا کنون به خاطر روابط اقتصادی ترکیه و ایران بسیار مواظب اظهاراتش در مورد تهران بود اما به گفته «فهیم تستکین» روزنامه نگار ترک،این موضع گیری جدید می تواند بخشی از یک حرکت از سوی آنکارا برای به دست آوردن محبوبیت در میان کشورهای خلیجی باشد.
به گفته تستکین،در ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی،هیچ کس به اندازه اردوغان احساسات خصمانه خود علیه ایران را آشکارا بیان نکرده است.
وی می افزاید:به نظر می رسد که پادشاه عربستان،جنگ عملی و اردوغان،جنگ لفظی را علیه ایران به راه انداخته اند.
تستکین خاطرنشان می کند که هدف ترکیه از این روند،تقویت روابط با کشورهای خلیجی به بهای خراب کردن همه پل های ارتباطی با ایران است،کشوری که ترکیه با ثبات ترین روابطش را تا کنون با آن داشته است.
پایان پیام/
نظر شما