به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، سیدعلی اکبر پرویزی، استاندار خراسان شمالی عصر امروز (۲۲ فروردین) در نشست با مدیران، روسای دانشگاه ها، نخبگان و فعالان اقتصادی استان که با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری درمحل سالن شهید ماژانی بجنورد برگزار شد، با اشاره به کارهای مطلوب انجام گرفته طی یک ونیم سال گذشته در حوزه زیرساخت های استان علی رغم وجود تنگناهای مالی فراوان، گفت: با این وجود به صورت ویژه به استان کمک های مالی صورت گرفته است.
وی تامین بیش از 900 میلیارد تومان منابع مالی از محل ردیف های استانی و 100 میلیارد تومان کمک انجام گرفته به شهرداری ها و دهیاری ها در سال گذشته را از جمله این حمایت ها برشمرد و افزود: این اعتبارات از محل منابع در اختیار خزانه استان تامین شده و علاوه بر منابع ملی است.
پرویزی خاطرنشان کرد: خراسان شمالی طی سال گذشته شش و نیم درصد مجموع اعتبارات عمرانی استان های کشور را دریافت کرده در حالی که طی سال های گذشته در بهترین حالت به بیشتر از یک درصد نرسیده است.
وی با اشاره به توجه جدی دولت به توسعه مناطق محروم، ابزار امیدواری کرد: در سفر رئیس جمهور به استان شتاب بیشتری به توسعه استان داده شود و مقدمات توسعه شرکت های دانش بنیان و مراکز علمی و زمینه تولید و اشتغال با سرعت بیشتری رو به جلو برود.
پرویزی متذکر شد: تمام توان خود را برای کمک به مراکز علمی و فناوری و دانشگاه ها به کار می گیریم تا مقداری از این عقب ماندگی ها جبران و زمینه کار بیشتر فراهم شود.
وی ضمن اعلام آمادگی برای خرید تجهیزات و فناوری برای استان و عدم قبول روش های انجام گرفته در زمینه پژوهش در استان، گفت: برخی کارهای پژوهشی انجام گرفته در سال های گذشته صرفا به منظور درآمد زایی برای برخی افراد بوده که درهمین راستا جلوی کار آنها گرفته شد.
استاندار خراسان شمالی تصریح کرد: بااین وجود پژوهشی که منجر به اجرا و کاربردی شدن ایده شود حمایت خواهیم کرد.
وی با اشاره به انجام کار پژوهشی واگذاری تنظیم برنامه ششم توسعه طی سال گذشته به دانشگاه بجنورد برای واگذاری پژوهش های با اهمیت طی سال جاری به مراکز پژوهشی در استان اعلام آمادگی کرد.
مقام عالی دولت در خراسان شمالی از دستگاه ها خواست حتما برای پژوهش های انجام گرفته که کاربردی نیز هستند، اعتبار اجرایی لحاظ کنند.
موسی الرضا ثروتی، نماینده مردم بجنورد، گرمه و جاجرم، مانه و سملقان و راز و جرگلان نیز در این جلسه باتاکید برتوجه ویژه به زیرساخت های استان از نبود و یا کمبود زیرساخت ها در بخش پژوهشکده سخن گفت.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون خراسان شمالی از پتانسیل های فراوانی در زمینه های مختلف کشاورزی، دامپروری، گیاهان دارویی و گردشگردی برخوردار است که نیازمند انجام کارهای پژوهشی به منظور تجاری سازی آنهاست.
دکتر قاسم جعفری، دیگر نماینده این شهرستان ها نیز دراین نشست متذکر شد: تازمانی که تحول فرهنگی به صورت جدی در کشور و استان انجام نشود در عرصه های دانش به جایگاه مطلوبی نخواهیم رسید.
وی تحول در علوم انسانی را پایه تحول در تکنولوژی دانست و با تاکید بر احداث پژوهشکده علوم انسانی در استان آن را زمینه ساز توسعه تکنولوژی دانست.
جعفری یادآورشد: متاسفانه خراسان شمالی هیچ گونه پژوهشکده عرضه محوری ندارد که در همین راستا نیاز به توجه بیشتری دارد چراکه اگر این پژوهشکده دراستان ایجاد شود می تواند ایده های جوانان را به صورت فعال نمایان سازد.
پایان پیام/
نظر شما