کتابخانه های شهری و روستایی در ساختار توسعه پایدار دیده شوند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، اظهار کرد: کتابخانه های عمومی نیازمند توجهی بیشتری در ساختار توسعه همه جانبه و پایدار هستند.

علیرضا شایق مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، ابراز کرد: با دقت در نامگذاری سال های اخیر می توان به نقش پررنگ فرهنگ به طور مستقیم و غیرمستقیم در تعیین اولویت های کاری کارگزاران جمهوری اسلامی از سوی رهبر معظم انقلاب واقف شد.

 

وی اظهار کرد: این نقش اگر چه در تمام دستگاه ها اولویت دارد اما در دستگاه های فرهنگی اولویتی مضاعف پبدا می کند که با امید است با همدلی و همزبانی دولت و ملت شاهد پیشرفت و اعتلای این نظام مقدس باشیم.

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان، بیان کرد: نهاد کتابخانه ها به عنوان تشکیلاتی کاملا فرهنگی و مردمی نقشی اساسی در اعتلای فرهنگ، سلامت محیط اخلاقی، گسترش علم و تربیت نسل جوان آماده برای اعتلای کشور دارد که امیدواریم با توفیقات الهی در این مسیر گام برداریم و موفق باشیم.

 

شایق ادامه داد: اهمیت کتاب و نقش آن در انتقال دانش و فرهنگ و تأثیربسیار مهم آن در رفتارهای اجتماعی و فردی و روابط انسانی حتی در عصر ارتباطات که رسانه های مشابه فراوانی به عنوان رقبای آن مطرح شده اند بر کسی پوشیده نیست.

 

وی تصریح کرد: با وجود گسترش رسانه های دیداری و نوشتاری مجازی هنوز هم نقش کتاب در توسعه دانش و اطلاعات غیرقابل انکار است.

 

این مقام مسئول، عنوان کرد: توسعه کمی و کیفی کتابخانه های عمومی توجهی ضروری از سوی دولت، شهرداری ها، خیرین و واقفین و سازمان های مردم نهاد را می طلبد.

 

شایق تصریح کرد: عدالت اجتماعی و ایجاد فرصت های برابر برای شهروندان ایجاب می کند که همه اقشار جامعه بتوانند از یافته های علمی و تولیدات فرهنگی روز کشور و جهان استفاده مفید کنند.

 

وی گفت: محیط کتابخانه های عمومی به عنوان یکی از فرهنگی ترین مکان های شهری و روستایی در ساختار توسعه همه جانبه و پایدار نیازمند توجهی بیش از پیش است.

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، افزود: اعضای کتابخانه های عمومی که برای آموختن، انگیزه های زود گذر و مادی ندارند قابلیتی مهم در تقویت فاکتورهای فرهنگی جامعه به شمار می آیند و کتاب به عنوان محور کتابخانه باید براساس نیاز و خواست مخاطبان تأمین و به سهولت در اختیار آنان قرار گیرد.

 

وی ابراز کرد: آنچه امروز به عنوان جدید علم اطلاعات و دانش شناسی یا عنوان سابق کتابداری و اطلاع رسانی در دنیای معاصر نسبتا دانشی نوین به شمار می آید دانشی ریشه دار در تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی است.

 

شایق اظهار کرد: در گذشته این دانش که در عصر حاضر مانند بسیاری از حوزه های علوم انسانی قدرش ناشناس است نزد بزرگان و دانشمندان مسلمان پایگاهی بس رفیع داشته است آنچنان که دو دانشمند بزرگ و محدث عظیم الشأن شیعه شیخ نجاشی و شیخ طوسی آثار رجالی خود را براساس این دانش بنا نهاده اند و به معرفی آثار مکتوب اصحاب ائمه معصومین علیهم السلام و سایر محدثان عصر خود پرداخته اند.

 

وی با بیان اینکه هیچ محدث مفسر فقیه و متکلمی از این آثار بی نیاز نیست، یادآور شد: دایرة المعارف بزرگ الذریعه توسط مرحوم شیخ آقا بزرگ تهرانی در ادامه راه همین عزیزان تدوین و در عصر حاضر عرضه شد و دانشمند بزرگ مسلمان ابن ندیم به عنوان یک صحاف و وراق که حرفه خود و پدرش همین حرفه بوده از آثار کتابخانه های معاصر خودش یک فهرستی را تدوین کرده در عصر حاضر و در عصر خودش بی نظیر بوده است.

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، بیان کرد: با نگاهی تفسیری به تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی مصادیق بیشتری از دانشمندان جامع الاطرافی را می توان یافت که با کتابداری و کتابشناسی خدمات بی نظیری را به توسعه دانش و اطلاعات ارائه کرده اند.

 

پایان پیام/

کد خبر 450505

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha